SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

chleb

  • Dieta kopenhaska II

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] do tego wagi. I zadnego jojo nie mialam po utracie tych 8-9 kg. Ale przyznam, ze tak jak sie mowi o kontynuowaniu niskoweglowodanowej diety zaraz potem, to radze chlebus na bok, bialy ryz na bok, ziemniaki i wszelkie jego pochodne(frytki, kluski...) na bok. Ciemny ryz jest pycha, kasza gryczana bardzo zdrowa (pewnie chleb razowy tez [...]

    Odpowiedzi: 3044 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-04-19 12:05:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • czasami wzdecia, gazy i bekanie...

    Post
    Zdrowie i Uroda

    [...] czasu jadlem ale taka mieszanka jest dopiero wiatrotworcza :) przynajmniej w mom przypadku... co proponujecie zatem na sniadanie... srek wiejski plus co ??? rzeczywiscie jem chleb zytni... ale to chyba jest chleb zytnio przenny czy jakos tak... odstawie go i zobacze czy tez to pomoze... brokulow nie jem ale jem pomidory.... zastanawiam sie nad [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-04-20 15:14:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Dieta na mase do poprawki

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Możesz sprobować tak: I Posiłek Mleko Płatki owsiane Orzechy włoskie Jajka II Posiłek Chleb żytni razowy Masło Pierś z kurczaka warzywa III Posiłek Ser twarogowy Chleb żytni razowy Pestki z dyni Warzywa IV Posiłek Ryż brązowy Mięso/ryba Oliwa z oliwek Warzywa/owoc V Posiłek Mięso z piersi indyka b/skóry Ryż biały VI Posiłek Ser [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1155 Data: 2007-12-11 21:54:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Walka ze stagnacja by kris4real

    Post
    Trening w domu

    [...] W sklad wchodzi mniej wiecej, bo jestem w parcy i pisze z pamieci Banan 121 brokuly 31 Ryz brazowy ok 1100 Piers z kurczaka 260 Serek wiejski 200 Omega 3 25 brazowy chleb 322 Owsiane platki 300 Sok pomaranczowy 80 maslo orzechowe 180 Protein Shake 300 Tescos mleko 125 Dzem 280 Bialy chleb 280 Olive Oil 238 Orzeszki 310 plus [...]

    Odpowiedzi: 57 Ilość wyświetleń: 10955 Data: 2008-04-21 00:02:19 Szacuny postu: 1 (cały temat: 4)
  • jak przytyć, żeby nie szło wszystko w brzuch?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    chleb smażony na oleju z jajkiem i odrobiną mleka kiełbaski na smalcu z cebulą lub serem żółtym (słabość ;)) i ty sie dziwisz ze brzuchol rosnie ;) wchodziles na link od luk1984? twoja dieta powinna opierac sie na takich produktach jak: weglowodany:owsianka/ryż/makaron/kasza gryczana/kasza jeczmienna/chleb pelnoziarnisty białko:jajka,bialy [...]

    Odpowiedzi: 46 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-08-20 01:35:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • 4nn, dobrze zauważyłaś w przepisie na chleb nie napisałam czasu pieczenia,ale teraz nie bardzo jak mam to poprawić. Także proszę jakąś osobę o pełni władzy, niech dopisze w tym fragmencie: Chleb piekę w temperaturze 180stopni około 70 minut, z temoobiegiem...blabla Z góry dziękuję

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-15 17:26:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • [...] (jeśli dodasz drozdze to ci sie będzie taka skorupka drozdzowa zawsze robic na wierzchu, możesz ja wyrzucać) Do pieczenia bierzesz jaz właściwa make (zalezy jaki chleb chcesz) sól wodę i dolewasz zakwas, zabij mnie ale proporcji ci nie powiem, robie to na oko, za duzo bedzie kwasny chleb, tak na kubeczki to polowe kubeczków zakwasu [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-10-20 14:33:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Oveja napisała w swoim przepisie na chleb żeby wziąć do upieczenia chleba 500g zakwasu, 500g mąki i 400g wody. Czy można też wziąć na przykład 800g zakwasu 200g mąki i 400g wody?? Bo mi chyba wyjdzie strasznie dużo tego zakwasu i nie wiem co z nim zrobić ;/ a chce tylko jeden chleb upiec.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-14 00:09:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • oj zakwasu nie dajemy do metalowych naczyń, tylko do szkła albo plastiku ile ten chleb już rosnie ? nagrzej sobie piekarnik do 40-50 stopni i włóż tam chleb, konieczne w foliowej torbie, żeby nie wyschnął i daj mu kilka godzin, jak nie ruszy w ogóle to już nic raczej z nie będzie :(

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-14 22:20:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Witam:) Przepraszam, że wcinam się Wam w trakcie dyskusji, jest to chyba jednak właściwy temat na moje pytanie:) Upiekłam wczoraj swój pierwszy chleb (użyłam przepisu na chleb żytni razowy na zakwasie). Robiłam wszystko sumiennie, wyjątkowo nie improwizowałam (poza dodatkami) i wyszły mi dość osobliwe bochenki chleba (są dwa, może tego troszkę nie [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-11 21:12:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • reziolki a masz nowo uchodowany zakwas? bo chleb zytni to wyrabia sie raz dwa np lyzka (maka zytnia nie ma glutenu wiec nie wyrabia sie jej jak pszenna). Wina moze byc za mlody zakwas-bo jak jest mlodszy to potrzebuje chleb wiecej czasu zeby wyrosnac (ja pilnowalam tak 'na oko' az sie wyraznie powiekszyl) czasem nastawilam go przez noc, albo na [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-04-19 12:07:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • odśwież zakwas trzykrotnie, jesli stał w lodówce długo a był dobrze wyrośnięty ? powinien podwoić objętośc przed wsadzeniem do piekarnika żytni chleb lepiej sie piecze w temperaturze opadającej czyli 240 st - 10 minut, 220 - 30 minut i 180 30 minut ja swój przedwczoraj upiekłam 240 st przez 55 minut lekko sie przypiekł i ma super smaczną skórkę :) [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-09-21 10:36:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • [...] 20 stopni jest ok. Gdy dokarmiam, zawijam słoik w ręcznik i w tym ręczniku sobie buzuje. Metoda rośnięcia w nagrzewającym się piekarniku jest ok, aczkolwiek wstawiałabym tam chleb już wyrośnięty. Mam piekarnik elektryczny, wstawiam blachy do piekarnika pod lampkę, bez temperatury (jeśli mam zimno w domu). Przyczyną niepowodzenia może być m. in. [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-12 09:22:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • upiekłam chleb, już któryś raz, dodałam tyle zakwasu,mąki, wody co zwykle i chleb wyszedł bardzo zbity, mokry i zaczyna się robić coraz bardziej kwaśny w smaku, jakieś pomysły dlaczego? psuje sie czy tak ma być? dodałam 400g wody, i po 500 zakwasu i mąki a i dodam, że wyrósł normalnie, więc nie wiem co może być przyczyną może zakwas sie zepsuł?? [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-11 14:54:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • [...] ja robię, gdyby ktoś miał podobne wątpliwości. Piekę w 180 stopniach, 70 minut, z termoobiegiem :) Wstawiam do nagrzanego piekarnika. Po upieczeniu od razu wyjmuję gorący chleb z blaszki, odrywam papier, którym wykładałam blaszkę i kładę chleb na kratkę lub do góry pupą :) ) żeby odparował. Czekasz aż ostygnie (co łatwe nie jest ;-) ) i można [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-18 23:09:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • dontknow można mrozić każdy chleb na zakwasie - moja mama produkuje tego tony i mrozi i świetnie się przechowuje. Co do przechowywania właśnie ja trzymam w chlebaku normalnym i nie było jeszcze sytuacji żeby taki domowy chleb na zakwasie zapleśniał, najwyżej wysechł na wiór. Ehh, a teraz muszę pomyśleć o czymś innym bo chleba mi się chce, a nie [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-26 18:55:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Mam znowu pytanie o chleb- robię wg przepisu Ovei. - ile mniej więcej trwa wyrośnięcie już przelanego ciasta do chleba w foremce? - ile mniej więcej trwa pieczenie w 180 stopni? I rozumiem, że 5 dni dokarmiam zakwas i dopiero 6.dnia piekę właściwy chleb, tak? Zmieniony przez - ag88 w dniu 2013-05-04 11:18:16

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-04 11:16:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • [...] ostatecznie piekłam 1,5h i jeszcze pół godziny siedział w piekarniku po wyłączeniu. Patyk trudno było wbić, bo z wierzchu zrobiła się twarda jak skała skorupa. Ostatecznie chleb jest z wierzchu bardzo twardy, a w środku miękki, taka lekko mokra zbita masa, ale bardzo dobra w smaku. Chyba nie umiem się posługiwać tym patyczkiem do sprawdzania [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-05 21:33:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • ale te formowane to są pszenne chleby nie żytnie :-> tolka bardzo łądnie pieczesz, piekłaś kiedyś w WP ? Wiesz ten okrągły to żytniak z tego co pamiętam.Reszta to mieszańce w dużej części.Musiałabym sprawdzić a tak jak pisałam to ostatnie moje wypieki więc jest tego trochę. Zakwas żytni jest moim zdaniem najlepszy i takiego używam.Teraz [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-06 09:07:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)
  • Tolka masz moze przepis na chleb z wkładka z ziemniaków gotowanych. Jako dziecko jadłam taki domowy upieczony przez sąsiadke. Uwielbiałam ten jej chleb. Zmieniłam miejsce zamieszkania i nie mam kontaktu z sąsiadka ale chcialabym odtworzyc ten jej chlebuś. Z moich doswiadczen z zakwasem to wiem, ze zakwas musi zadomowic sie. Moj udomawial sie kilka [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-09 12:02:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 4)