SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

chleb

  • [...] ściereczką, nie mam zbyt ciepłego miejsca w domu, stoi przy kuchence. Mieszam go co 12h. Czy na razie to jest ok czy coś źle robię? Ja jestem po upieczeniu juz drugiego chleba na zakwasie. U mnie zakwas tez wlasciwie nie zwiekszal swojej objetosci a chleb wyszedl dosc wilgotny ale w sumie dobry. Trzymalam go w kuchni, w tepmeraturze [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-01 21:46:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Agg88 zależy jaki chleb pieczesz.Nie masz w przepisie?Zwykle chleby na zakwasie piecze się przez ok 15 min w wyższej temp 220-230 a potem zmniejsza do 200-190 i piecze kolejne 30-40 minut.OKoleżanka mnie uprzedziła:)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-04 22:19:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzięki, w przepisie nie ma czasowo, a chciałam wiedziec, ile mniej więcej to wychodzi. Czyli jak już hodowałam 5 dni zakwas od zera, to 6.go dnia dodaję mąkę, wodę, sól, formuję chleb, wyrasta i do piekarnika tak?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-04 22:22:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] środki ziaren Mąka typ 2000 - mielony jest pies z budą (ziarno z otrębami, otoczkami i co tam jeszcze) Czym wyższy numer mąki tym więcej budy z tym psem Potem są teorie o chlebach, które ciasta dźwignie sam zakwas a które trzeba dźwigać drożdżami. Buszując dalej mamy teorie o skórce chrupiącej i o piecach do chleba (ponoć w tych nowoczesnych [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-09 13:03:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzień Dobry :) Chciałam zapytać Was jak liczyc do dziennika bigos? Robię na wędzonych żeberkach ,to wpisać mieso, smalec a co z ww? Powinien być jakiś chleb czy mogę to zjeść bez ?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-04 13:29:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • m_e_d_u_s_a tak, licz składniki, a potem szacunkowo wielkość porcji, którą zjadłaś. Pewnie, że możesz bez chleba. Chleb wynika z polskiej tradycji, a nie z potrzeby. Bayo, wstydź się, to zaledwie 4ta strona przepisów :-> suszone mięso by obliques

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-04 13:45:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny mam mąkę amarantusową, kukurydzianą i ziemniaczaną - czy będzie z tego jakiś chleb? Szukałam przepisu ale nie znalazłam nic z amarantusem a chciałabym sama upiec coś bezglutenowego.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-06 08:36:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] problem jesli w odlozonym zakwasie jest kilka ziarenek siemienia i kilka pestek dyni??? Mam juz dosc stary zakwas. Ostatnim razem zagapilam sie i te "50gram" na nastepny chleb wybralam, kiedy w masie byly juz te dodatki. Zakwas pachnie jak wczesniej, nic dziwnego sie tam nie porobilo... co myslicie ??? :) Zmieniony przez - bodyrockerka w dniu [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-06 22:15:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzięki za odpowiedź, do placków jest idealna. Chciałabym pokombinować z nią przy pieczywie, jutro mam pieczenie chleba więc spróbuję zrobić jeden bochenek z dodatkiem tej mąki. Może będzie delikatniejszy w smaku bo nie mogę przekonać mojej dzieciny do żytniego chleba, jest dla niej za kwaśny. Niestety w przedszkolu mają głównie pieczywo pszenne [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-17 11:55:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja się właśnie pastami zainteresuję.U mnie dobrze że jest dziewczyna w pokoju w ciąży to obie jemy ciągle i dużo ale serio trudno mi się było przełamać te pudełeczka i ilości wyciągac.Teraz tylko zaglądają co ja mam dobrego bo większość to kanapki z wędliną i majonezem je:-D A te pasty to dobry pomysł.Chleb teżpiekę sama i noszę ale mi się już [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-01 21:43:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny mam mąkę amarantusową, kukurydzianą i ziemniaczaną - czy będzie z tego jakiś chleb? Szukałam przepisu ale nie znalazłam nic z amarantusem a chciałabym sama upiec coś bezglutenowego. High Protein Gluten, Dairy, Soy, and Legume Free Flour Blend Recipe Cheese Cracker generalnie na tej stronie jest dużo przepisów, które możesz wykorzystać

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-02 21:33:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Po 3 razie próby zrobienia zakwasu na chlebek i pieczenia go - poddałam się. Uznałam, że widocznie chleb juz będzie zawsze poza moim zasięgiem, aż znalazłam taki oto chlebuś: http://www.biona.co.uk/product-275-4.html skład: Wholemeal Rye Meal*, Water, Natural Sourdough*(Wholegrain Rye Meal*, water), Linseed Gold*(5%), Sea Salt *= Certified [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-08-06 12:42:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja mam takie pytanie techniczne - jak pieczecie chleb to jak obliczacie wartość kcal i BTW dla jednej kromki? Jestem kompletnym beznadziejnym zerem matematycznym. (A) przed pieczeniem (B) po upieczeniu 1) ważysz wszystkie składniki: - sumujesz wagę(A) - sumujesz białko(A) , - tłuszcze(A) , - węgle(A) , - kcal(A) 2) wszystkie procesy [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-08-21 12:21:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Robiłam zakwasik, delikatnie pachniał drożdżami, na nim zrobiłam chleb, który nie wyrósł ale jest smaczny (co sobie powtarzam). Teraz po dokarmianiu zakwasu zaczął on śmierdzieć czymś kwaśnym i zepsutym (ale wygląda dobrze, żadnego futerka %-) ). Czy to znaczy, że się zepsuł czy, że dopiero teraz to jest prawidłowy zakwas?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-29 12:49:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja polecam coś takiego http://storeko.pl/blog/2012/01/08/chleb-grzeskowy-zytni-na-zakwasie-slow-food/ nie mam ręki do pieczenia chleba - zabiłam już 3 zakwasy i się poddałam.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-20 15:43:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • W spamie może to zaginąć, więc polecę tu: chleb jaglany Kwoki jest ekstra! :-D Kto jeszcze nie robił - koniecznie trzeba spróbować.Banalnie prosty i szybki w przygotowaniu, idealny dla tych, którzy są niecierpliwi i nie chcą czekać na dojrzenie zakwasu do "normalnych" wypieków;-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-02-08 19:24:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • PYTANIE DO OSÓB, KTORE SAME PIEKĄ CHLEB wczoraj zaczęłam robić zakwas z mąki żytniej i wody - po 100 g/ml co 24h. Pierwszą porcję zrobiłam w litrowym słoiku, ale po dodaniu drugiej porcji mąki i wody tak urosło szybko, ze musialam w większe miski przełożyć. Najpierw zajmowało ledwo dno, a po kilku h juz prawie do samej gory miski urosło. [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-21 21:50:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ehh no to widze, ze bede musiala zainwestowc w make bezglutenowa i piec sama chleb :-( moj biedny portfel :))

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-04-29 14:13:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Początkujący - Rady

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    w tym wieku starczy. Kieruj się intuicją. Tak na pierwszy rzut oka, za dużo tego twarożku, i wywal chleb biały. Parówki i kiełbasa to nie jest źródło białka. W sniadaniu biały ser nie bardzo. Zrób se omleta z jajek , a na noc tego sera białego.

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1509 Data: 2010-06-23 23:23:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ostra redukcja (SOGI)

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    wogóle chleb bym dał max na śniadanie i po trenignu wiecej to zły pomysł

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 3422 Data: 2006-07-03 19:19:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)