[...] się zalać tłuszczem, a jeszcze trochę zostało mi go na brzuchu. Główne źródła węglowodanów w mojej diecie to: ryż, rożnego rodzaju kasze, płatki owsiane, ziemniaki, chleb żytni, żytni razowy, czasem pszenno-żytni, makarony(najczęściej pełnoziarniste z pszenicy Durum), owoce(najczęściej są to jabłka, banany, rodzynki), warzywa. Główne [...]
Witam, proszę o sprawdzenie diety na redukcję. Płeć : mężczyzna Wiek : 20 Waga : 90 Wzrost : 180 Obwód klatki : 110 Obwód ramienia : 36 Obwód talii : 95 Obwód uda : 61 Obwód łydki : 41 Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 22% Aktywność w ciągu dnia : praca na nogach Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 4x w tygodniu siłownia, 3x w [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam. Na forum jestem od dzisiaj, jako że nie chcę tracić czasu mam pytanie do doświadczonych forumowiczów odnośnie diety. Mam 18 lat wzrost - 185 cm waga - 77,5 kg procent tłuszczu - ok 20% Więc powinienem chyba zacząć od diety redukcyjnej. Moje zapotrzebowanie: Współczynnik BMR 1922.61 Aby utrzymać wagę Kalorie 3316.5 Węglowodany 55% [...]
Witam. Ułozylem diete, w ktorej na pewno jest wiele nie dociągnięć, wiec licze na wasze rady i sugestie co powinienem w niej zmienic 1 (6:30).Jajecznica z 5 jaj, chleb żytni 100g, szklanka mleka 2.(10:35)Chleb razowy żytni 75g, 50g szynki z indyka, margaryna 15g 3.(13:00)Chleb razowy żytni 75g, 50g szynki z indyka, margaryna 15g 4.(16:00)Makaron [...]
[...] owoce, soki, pieczywo, płatki kukurydziane, owsianka, ryż, makaron, ciastka, mleko (także sojowe), kefiry, jogurty i alkohol. Schudłam 3 kg. Najtrudniej było żyć bez chleba. Bez niego nic nie smakowało. Poza tym wysokobiałkowe menu sprawiło, że męczyły mnie lekkie mdłości. Brakowało mi energii, którą dają węglowodany. Najbardziej [...]
[...] jak bd miał siłownie w domu.. tutaj jest dieta ułożona prze zemnie : 6,45: Płatki owsiane-100 gramów mleko- 250 ml 2 jaja kurze całe + Herbata 10,35: serek wiejski 200 gr chleb żytni 100 gr +cebula,ogórek,pomidor... 13,00 szynka z indyka bułka (ew.chleb) 16,00 kasza- 100 gr (ew.Makaron,ryż,ziemniaki) pierś z kurczaka( ew. Ryba, mięso [...]
Witam, mam 16 lat 177 wzrostu przy wadze 55 kg i jestem ektomorfikiem. Jest mi ciężko z nabraniem masy i wiem, że powinienem wziąć się za michę. Więc poniżej przedstawiam moją dietę: 7:00 - 9:00 (przed szkołą) 3 jajka Chleb zytni pelnoziarnisty / Chleb razowy 100g oliwa warzywa 10:50(w szkole) Twarog 80g Chleb zytni pelnoziarnisty / Chleb [...]
Witam, mam 17lat 174-175cm wzrostu, 58kg wagi. Obecnie nie trenuje na siłce ponieważ czekam na jej powrotne otwarcie, wcześniej ćwiczyłem jakieś ponad pół roku do roku czasu z przerwami. Gdy otworzą będę ćwiczyć 4x w tygodniu - trening na masę. Sprawdźcie proszę tą dietę... bo zabieram się za to od dłuższego czasu i nie mogę sobie poradzić w tym [...]
[...] rady szczególnie odnośnie diety bo z tym najtrudniej, jakoś nie mogę sie przemóc zeby wcinać przez pare dni pod rząd kurczaka, bo już mnie mdli jak go widze, tak samo chleb razowy na sniadanie ... :/ Może mogli byście podać jakieś alternatywy, co jeść na obiad i na śniadanie, żeby było pożywne i zdrowe i żebym nie musiał jeść ciągle tego [...]
Chciałem ułożyć sobie dietkę i wyszło mi coś takiego: Wiek:16lat Wzrost:167cm Waga:55kg Zapotrzebowanie kaloryczne: nie jestem pewien jak ktoś by mi mógł wyliczyć :/ A sam sobie takie coś wyliczyłem: 1584 kcl Dieta: Rano:(śniadanie) - 6:30 ok. *Płatki owsiane na mleku + 3 jaja Szkoła: - ok 11:00 i 13:00 *Chleb żytni pełnoziarnisty z piersią [...]
[...] brązowy ale bardziej oczyszczony, lecz nie jest to typowy biały ryż. Nie jest on dostępny w sklepie a kupuje go od znajomego który sprzedaj to na rynku. Kolejna sprawa do chleb. Jest on pieczony prze zemnie, składa się z mąki krupczatki, drożdży, otrębów pszennych, słonecznika, soli i cukru. Wiem że lepszy był by chleb żytni ale niestety [...]
[...] chroni przed sklerozą, pomaga zwalczyć anemię i przeciwdziała miażdżycy * duża zawartość błonnika reguluje proces trawienia CHLEB RAZOWY MIESZANY NA MIODZIE * chleb produkowany na kwasie naturalnym, metoda fermentacji wielofazowej * wypiekany z 70% mąki żytniej razowej, zawierającej znaczną ilość zewnętrznych części ziarna - [...]