oj Dudek... nie to, ze nie trawi sie w sensie, w ogole sie nie trawi, tylko chodzi o to, ze bcaa wystepuje w formie wolnej lub w przypadku innyc amin mikropeptydow ktore omijaja proces trawienia enzymatycznego w zoladku. tylko bardzo szybko sa pchane dalej do jelita cienkiego, a stamtąd przez watrobe po ukladzie krwionosnym dalej, metabolizuje je [...]
Mleko matki Wartość odżywcza Mleko matki Na 100 g Wartość energetyczna (kcal) 69 Tłuszcz 4,4 g Kwasy tłuszczowe nasycone 2 g Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,5 g Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 1,7 g Cholesterol 14 mg Sód 17 mg Potas 51 mg Węglowodany 7 g Błonnik 0 g Cukry 7 g Białko 1 g Witamina A 212 IU Kwas askorbinowy 5 mg [...]
wlasnie ta metode stosuje gdy juz naprawde niemoge wytrzymac, to jak mam cos podjesc to zjem kawalek warzywka jakiegos, blonnik tzn otreby tez daje do jednego posilku, chrom to chyba w duzych dawkach trzeba brac zeby cos tam zadzialal bo kiedys tez bralem i tez nieodczulem jakiegos zachamowania apetytu, niekturzy maja problem za jedzeniem na [...]
zaraz pojawi się Miętki i powie: "Jabłko, pfff, nie smakuje jak jabłko! Jabłko-mięta z Activity za***iste!" albo "A na***** w tym carbo błonnik??!!" mnie jakiekolwiek carbo podchodzi do gardła, jeśli mam puszkę większą niż 3 kg... Zmieniony przez - emenems w dniu 2005-10-13 12:15:48
Naprawde nikt poza tymi 2 osobami tego nie testował? Skłąd naprawde fajny: Informacja żywieniowa dla 100g / porcji (80g): Wartość energetyczna 1430 kJ (342 kcal) /1144 kJ (273 kcal) Białko 43,2 g / 34,5 g w tym BCAA 8,8 g / 7,0 g Węglowodany 35,2 g / 28,2 g w tym cukry 1,0 g / 0,8 g Tłuszcz 0,9 g / 0,7 g w tym [...]
Mam od wielu lat. Często biegunki po wszystkim co ma błonnik. A to może mieć związek? Co to jest białko krytyczne? Ma jakąś inną nazwę? Bo nie widzę na fryda.pl takiego badania... Zmieniony przez - kamil-85 w dniu 2011-10-10 06:34:34 Zmieniony przez - kamil-85 w dniu 2011-10-10 06:35:27
[...] warzyw/owoców w ciągu dnia, lub też w posiłku. Po prostu warto pamiętać o nich i wrzucać je do posiłków, chociażby ze względu na witaminy, składniki mineralne, czy błonnik, jak również małą ilość kalorii i dzięki temu możliwość zwiększenia objętości posiłku, co w okresie redukcji tkanki tłuszczowej bywa bardzo przydatne. Polecam [...]
Jedz warzywa i owoce a nie soki z nich, bo możesz przytyć. Soki bowiem są pozbawione błonnika który jest w warzywach i owocach. Chyba że mówimy o przecierach ale napisałeś "soki". Dzięki błonnikowi szybciej nasycisz się niż pijąc sok pozbawiony go przez co spożyjesz więcej cukru a zwłaszcza fruktozy. I cukier ten wchłonie się szybciej niż z [...]
Wartości procentowe oznaczają dzienne zapotrzebowanie.(przy założeniu diety, która dostarcza 2000Kalorii dziennie) Oczywiście są to wartości uśrednione dla dużej próby, mogą się trochę różnić od tych, które mają twoje otręby. Tłuszcz: 7g; 11% *nasycone ~1g 7% *trans 0 0 Cholesterol: 0 0% Sód: 4mg Węglowodany: 66g 22% Błonnik: 15g 62% Cukry: 1g [...]
W sumie poszukalem skaldu Whey protein six stara, ale nie znalazlem w nim zadnych aminokwasow: Wartość energetyczna 130kcal Tłuszcz 2g 3% Nasycone 1,5g Cholesterol 65mg Węglowodany 3,5g 1% Błonnik <1g Cukry 3g Białko 25g Wapń 180mg 18% Żelazo 0,3mg 2% Sód 60mg Probolic Muscle Growth Accelerators 1339mg A [...]
[...] ponieważ jest to pora w której najbardziej nam zależy na tym, by owe wchłanianie zachodziło jak najszybciej. Podobnie z posiłku potreningowego eliminuje się również błonnik który również oplątuje się wokół białek ograniczając dostęp enzymów. Zaś z obydwóch posiłków: przed i po treningowych eliminuje się warzywa ze względu na dużą [...]
[...] w żywności cukrem złożonym jest skrobia. Istnieją także polisacharydy nieskrobiowe (celuloza, pektyny, hemicelulozy), które zaliczane są do włókna pokarmowego. W żywności występują także oligosacharydy takie jak rafinoza i stachioza, które pomimo iż nie mogą zostać rozłożone przez nasze enzymy trawienne nie są klasyfikowane są jako błonnik.