Jak smakuje ta tapioka ? Kupiłam jakis czas temu, ale jeszcze nie próbowałam ... to masz podobnie jak ja miałem :-P dorzuciłem do jakichś zakupów i przeleżała pewnie ponad rok nieruszona :-D bardzo smaczna muszę przyznać, ja dosyć ją mocno rozgotowuję i daję więcej płynu niż zalecane, ale konsystencja to taki budyń z "kulkami galaretkowatymi" :-)
[...] EA podczas wysiłku a po treningu zadbać o to aby szybko w miarę przyjąć lekkostrawny posiłek na przykład białko WPC z mąką ryżową które zrobisz sobie w formie smacznego budyniu - Level 34, 180cm, 85-86.5kg. Body fat na oko tak z 15% (na oko). Przed treningiem w zasadzie nie jadam praktycznie niczego. Zwykle jest to banan do dwóch + np. jeden [...]
A jak Wy ten kleik robicie? Bo ja zalewam proszek wrzątkiem, może dlatego mi rzadki wychodzi? Bo jak np robię budyń że skrobii, to mieszam proszek z małą ilością wody, i to potem zalewam wrzątkiem, ale jeszcze daje do mikrofali. Kleiku nie można dać bo cały kipi, raz próbowałem %-)
Prawda jest taka że możesz pić jakie chcesz jeżeli mieścisz się w swoich założeniach makroskładników i kaloryczności dziennej ale ja jestem zdania że mleko do życia nam nie jest potrzebne a pisząc że chcesz nim nabijać białko to tym bardziej głupota i tak jak już Robert napisał proszenie się o problemy z układem trawiennym. Ja też wolę białko [...]
No i Mario właśnie u mnie idzie głównie ryż, 2x kleik I raz ryż, czasami drugi raz zamiast kliku to budyn że skrobii ziemniaczanej. I tylko raz po treningu te płatki słodkie. Tylko może to nie kwestia węgli w ogóle? No nie mam pojęcia już...
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam, sprawa ma się następująco: Mam 16 lat, ok. 165 cm wzrostu i ważę 50~ kg. W tygodniu jestem dość aktywna (ok. 15 tyś kroków), do tego mam zamiar ostro pilnować treningów siłowych (minimum 3-4 razy w tygodniu; w tym ćwiczenia z wolnym ciężarem, RDL, hip thrusty itp.) Moja historia rozpoczęła się od ok. marca, kiedy postanowiłam zredukować [...]
Te krótkie, szybkie i nie zawsze przyjemne już się skończyły %-) Ostatni był w niedzielę i dziś już powrót do standardowych treningów na najbliższe 3 tygodnie ;-) 16.10.2022- trening 136 Comp. Squat: 35kg/5, 43,5kg/5, 52kg/5 RDL: 50kg/8x3 Bulgarian Split Squat: 12,5kg/10x3 Good Morning From Pins: 40kg/10x3 Przerzucony: 3 423 kg Ostatni deloadowy [...]
Jaja /SFD/2022/10/18/0e5843e163cf4349b4948ee3ceeb23d7.jpg Piwerko /SFD/2022/10/18/30b003074b0e47859b3dfba9139be0cc.jpg Szaszłyki, a tutaj właściwie jeden /SFD/2022/10/18/4bd52da2db6e49e9b426b85724e4beda.jpg Kurczak pesto /SFD/2022/10/18/c52363143c634600a6c3fbe8bc85d6e2.jpg Budyń /SFD/2022/10/18/0b1b8114df5a463a8ddc77387ece94b7.jpg Żeberko BBQ [...]
[...] zdjęcia brak- może jak będę robiła następnym razem to dorzucę :D Robiłam 4 porcje na raz- dla dzieci, dla mnie na kolację i śniadanie :D 120 g kaszy manny, opakowanie budyniu waniliowego - ugotować z 800 g mleka i 200 g wody. Pod koniec gotowania dodać 60g białej czekolady (ja miałam z herbatnikami i było super) Całość ostudzić. Po [...]
[...] to standard, i wiekszosc wchodzi dość dobrze, co niektóre slodkie smaki potrafią zamulic przy słabszym dniu %-) Poniżej jakies platki że skyrem, piers i frytki i ciekawy budyn z Niemiec, smakowity i 40g bialka. I jako dodatek moj roczny progress. Oczywiście na drugim zdjęciu gra światłem, dobra pompa i ujęcie ale swoje przepracowałem w tym [...]
Skyrnik /SFD/2022/11/10/c9531e6961454688ab1285e14179d19f.jpg Zapodaj przepis do tego tego, jak pamiętasz, bo też chyba kiedyś taki robiłem, ale nie ze skyrer akurat :) Chętnie by się zjadło coś podobnego na ciepło, zwłaszcza teraz,jesienią :) 300 g Skyru naturalnego 40 g Budyń waniliowy Słodzik 2 jaja Mieszamy i pieczemy w 180* ok 30 min :-)
[...] Słodzik 2 jaja Mieszamy i pieczemy w 180* ok 30 min :-) Poszło na pulpit w notatniku, żeby zapamiętać, bo w końcu muszę wprowadzić jakieś urozmaicenie do wypieków, te 40g budyniu, to akurat z tych saszetek "słodka chwila" oetkera poleci, zobaczymy jak wyjdzie :) A od siebie mogę dać najprostrzy przepis, który kiedyś zawsze wchodził na dniach, [...]
Ja jak robiłem to zawsze tak samo jak robi się kisiel czy budyń , odmierzałem sobie jakąś porcje wody wrzącej i wsypywałem kleik do wody cały czas dokładnie mieszając , odnośnie zalania lekko ciepłą woda to w sumie nigdy nie sprawdzałem ale raczej nie powinno byc problemu , jednak nie dam sobie rąk obciąć , weź poświec jedna porcje i daj znać co [...]
Skyrnik /SFD/2022/11/10/c9531e6961454688ab1285e14179d19f.jpg Zapodaj przepis do tego tego, jak pamiętasz, bo też chyba kiedyś taki robiłem, ale nie ze skyrer akurat :) Chętnie by się zjadło coś podobnego na ciepło, zwłaszcza teraz,jesienią :) 300 g Skyru naturalnego 40 g Budyń waniliowy Słodzik 2 jaja Mieszamy i pieczemy w 180* ok 30 min :-) [...]
[...] testowałem? Apropo pytania budyń gotujesz czy dosypujesz poprostu?problem może sprawiać surowa skrobia i na 90% tu jest źródło jeżeli nie dodajesz oczywiście ugotowanego budyniu ew wersji gorący kubek. Twaróg też może stanowić problem ale skoro całe życie było ok to teraz nic się zmienić nie powinno zresztą mleko i wszystko z laktoza by [...]
Jeżeli gotujesz papkę to temat budyniu zamknięty może być owies lub twaróg. Daj dziś na ostatni posiłek np wafle ryżowe z twarogiem a jutro powiedzmy owies budyń wpc. Wylapiesz raz dwa co Ci kichy zapycha. Bulgary bez trzymanki zupełnie inne ćwiczenie mięśnie stopy pracują i wszystkie ja stabilizujące do tego mięśnie głębokie uda stabilizujące [...]
Jeżeli gotujesz papkę to temat budyniu zamknięty może być owies lub twaróg. Daj dziś na ostatni posiłek np wafle ryżowe z twarogiem a jutro powiedzmy owies budyń wpc. Wylapiesz raz dwa co Ci kichy zapycha. Bulgary bez trzymanki zupełnie inne ćwiczenie mięśnie stopy pracują i wszystkie ja stabilizujące do tego mięśnie głębokie uda stabilizujące [...]
[...] i tak objetosciowo robi sie dla mniz juz duza i nie korzystam wtedy z takiej opcji. Co do smakukwestai gustu i dodatkow, jednak faktycznie nie sa to takie same delicje jak budyn Dr Oetkera8-) na masie czasem ratuje tylek bo taki beton to mala objetosc posilkowa przynajmniej w moim guscie%) lub zawsze mozna dac wiecej wody i po prostu to wylac w [...]