SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

bialko w

  • Wzrost, dojrzewanie

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    Najlepsze ćwiczenia to: Martwy ciąg, przysiad, wyciskanie nad głowę, Wyciskanie na ławce, dipy, podciąganie na drążku, wiosłowanie w opadzie tułowia. Ważne by wykonywać je regularnie w formie planu - możesz znaleźć wiele planów tutaj: https://www.sfd.pl/lp/treningi-leksykon-treningow/ Odżywki białkowe to ostatnie odżywki jakie powinieneś rozważyć, [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 509 Data: 2021-06-07 15:10:36 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Zapotrzebowanie kaloryczne - obliczenia

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! Skoro wyliczenie masz już z głowy, przejdźmy do podziału między makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 737 Data: 2021-06-24 15:14:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gainer - który wybrać?

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    Wszystko fajnie ale większość gabinetów to nic innego jak maltodekstryna z dodatkami. Ten dosypał cukru tamten czegoś innego. Wiem, że to dział suplementacyjny ale prawda jest taka, że pół łyżki masła orzechowego czy jogurt z rodzynkami wyjdą o wiele korzystniej niż ten proch. Z perspektywy czasu większość moich znajomych zrezygnowała z gainera [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 2784 Data: 2022-09-03 18:02:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Białko z grochu na ciepło lub gorąco

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    Ja bym wypróbowała białka roślinne w połączeniu z jakąś formą błonnika także do zagęszczania sosów, zup i deserów - tradycyjnie są wykorzystywane do tego celu, niekoniecznie jako główny składnik smakowy, ale właśnie jako baza dla przypraw czy "poprawiacz" konsystencji. W Azji powszechne jest zagęszczanie potraw mąką z roślin strączkowych, bogatych [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 805 Data: 2023-06-07 13:24:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Najlepszy spalacz tkanki tłuszczowej

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    Chcesz redukować to musisz mieć deficyt kaloryczny . Zaczynasz od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html  Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 995 Data: 2021-03-02 00:48:58 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Żel energetyczny

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Cześć! Na redukcji najważniejsze jest to jak się odżywiasz, a nie to czy zjesz żel w trakcie biegania. Aby redukcja była udana musisz spożywać mniej kalorii niż spalasz, dlatego zachęcam do obliczenia swojego zapotrzebowania ze wzrou, który masz tutaj -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1744 Data: 2021-07-20 18:14:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Masa czy redukcja

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Cześć! Ze zdjęcia wynika, że powinieneś zrobić jeszcze 4-6 tygodni redukcji. Dzięki czemu poprawisz swoją wrażliwość insulinową i będziesz miał lepszy start do budowania masy mięśniowej. Najpierw oblicz zapotrzebowanie kaloryczne, tutaj masz wzór -> http://www.sfd.pl/-t276436.html . Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1452 Data: 2021-07-19 08:09:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odżywki na miesnie

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Zacznijmy może od podstaw .Kluczowe czynniki wpływające na rozbudowę masy mięśniowej to dieta z nadwyżka kaloryczna .Zwiększając kaloryczność diety, dajemy sygnał do wzrostu ilości reakcji anabolicznych. Jest to kluczowy, ale zarazem najprostszy czynnik sygnalizacyjny. Podstawą jest poznanie swojego zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1461 Data: 2020-11-11 00:29:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zapotrzebowanie kaloryczne.

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Jest to niebezpiecznie mało, szczególnie dla Twojej grupy wiekowej. Niestety takie głodzenie się może doprowadzić do wielu zaburzeń zdrowotnych, pogorszenia estetyki ciała, utraty jędrności i zaburzeń hormonalnych. Kalorie nie powinny być obniżane aż tak mocno. Bezwględnie powinnaś jeść więcej, jednak jedząc produkty pełnowartościowe, a eliminować [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 528 Data: 2020-05-05 21:13:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Białko kreatyna i vitaminy

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    Białko najlepiej przed treningiem,rano lub wieczorem.Kreatyne brać 5g (30 minut przed treningiem) oraz odrazu po treningu.Na przyszłośc kupuj kreatyne w proszku bo lepiej sie rozpuszcza i szybciej zaczyna działać. Zmieniony przez - Konieczny2003 w dniu 2020-04-20 08:51:47

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 476 Data: 2020-04-20 08:50:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jakie suplementy na pierwszą redukcję?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Witaj, każda osoba, która zaczyna redukcję, powinna zacząć od doboru treningu oraz diety. Zakładam, że to już zrobiłeś :) Suplementy, jak sama nazwa wskazuje, są uzupełnieniem Twojej diety o elementy, których nie jesteś w stanie dostarczyć wraz z pożywieniem. Dobrym przykładem jest odżywka białkowa. Często wydaje nam się, że skoro ćwiczymy albo [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 478 Data: 2020-05-20 07:18:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 2 śniadanie

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    Można, pytanie czy ludzie potrzebuję tyle protein? Nadmiar jest szkodliwy, i nawet nie mówię tutaj już o ekstremalnym nadmiarze niszczącym wątrobę i nerki. Powiedzmy, spożywając obiad składający się z 1 piersi kurczaka dostarczamy ~50g białka, z kasz/ziemniaków/warzyw może dochodzić kolejne ~5-10g (już wziąłem poprawkę na strawność i profil [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 2914 Data: 2018-04-01 18:51:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Problem z doborem ćwiczeń

    Post
    Trening dla początkujących
    PRO

    Zwiekszyć intensywnosc treningów i lekko zmiejszyc kalorie. Możliwe że błąd jest w twojej diecie. wytłumacz mi ten slogan ? pls jak on juz jest na deficycie, co to mu białko wpierdziela , bo nie ma z czego brać ?

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1266 Data: 2020-07-09 23:13:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Suplementy do kalisteniki

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    Nie ma suplementów, które są pod daną dyscyplinę lepsze lub gorsze. Tak jak nie ma suplementów typowo "do kalisteniki". Za to trenując kalistenikę, na pewno wiesz nad czym głównie musisz się skupić. Przede wszystkim odpowiednia metodyka treningu - na pewno ona jest najważniejsza i to zapewne wiesz. Jeżeli inne osoby czytające ten temat, chciałyby [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 899 Data: 2021-05-16 12:42:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odżywka białkowa - jaką wybrać?

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] sie pokusic i diete uzupełnić takim produktem. Jednak jak stosujemy nieco wiecej takiej odzywki, to juz faktycznie moze sie robic lekki problem. Dobra alternatywa jest tez bialko grochowe, miks gorch/soja tez bedzie sie sprawdzal pod kateem przekroju aminokwasow dla sportowca. Niestety czasy ciężkie pod katm białek i kreatyny cenowo%) Moje [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 1014 Data: 2023-03-25 12:46:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odżywka białkowa - jaką wybrać?

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    Dokładnie prędzej czy później te wszystkie wynalazki które gdzieś tam składem są przekombinowane żeby nieco marketingowo nadrobić swoje braki prędzej czy później użytkownicy sami zweryfikują że jednak faktycznie ten profil aminokwasów nie do końca jest taki jak być powinien. Oczywiście Takie białko kolagenowe może być gdzieś tam rozwiązaniem w [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 1014 Data: 2023-04-04 08:28:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Delokatna poprawa wyglądu

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Cześć! Zawsze na sam początek jak chcesz rozpocząć pracę nad zejściem z wagi to należy zadbać o spożywanie mniej kalorii niż się potrzebuje. Na początek polecam zerknięcie na poniższy artykuł i wyliczeni swojego zapotrzebowania kalorycznego: Następnie obniżenie podaży o około 300kcal oraz monitorowanie czy waga schodzi. Gdy nie schodzi, to trzeba [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1507 Data: 2020-10-17 18:30:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Szybkie pytanie ja

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Zacznijmy może od podstaw .Kluczowe czynniki wpływające na rozbudowę masy mięśniowej to dieta z nadwyżka kaloryczna .Zwiększając kaloryczność diety, dajemy sygnał do wzrostu ilości reakcji anabolicznych. Jest to kluczowy, ale zarazem najprostszy czynnik sygnalizacyjny. Podstawą jest poznanie swojego zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1622 Data: 2021-01-26 00:59:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cukier, a redukcja - pytanie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Faktycznie zapomniałem dodać, że chodzi mi o taki w batonie np. czy jakiś chipsach etc. Pytam, bo na razie mimo, że jestem na redukcji to kalorie mam jeszcze całkiem wysoko, a białko wyrabiam szybko i np ostatnie 500kcal czasem dobije chipsami albo jak po prostu jestem spragniony innego smaku niż słony/kurczak/ryż to zjem batona czyli jakieś [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1112 Data: 2021-03-28 22:00:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pytania odnośnie treningu i odżywiania

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    1. Tak, można smażyć, a mało tego proces smażenia oraz pieczenia eliminuje z danego mięsa więcej wewnętrznego tłuszczu niż np. gotowanie. Mimo, że kurczak z rożna wydaje się na pierwszy rzut oka bardziej tłusty, to tak naprawdę zawiera on mniej tłuszczu niż kurczak z gotowany (związane jest ot z temperaturą obróbki termicznej). Większość osób jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 822 Data: 2020-05-12 21:52:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)