Liczyłem oczywiście według kalkulatora z tego forum i wyszło mi, że moje cpm to 2650 kcal przy 3 treningach siłowych i 10000 kroków gdy zrobię 20000 kroków w ciągu dnia plus trening to doliczam sobie 150 kcal i wychodzi 2800. Przy takich kaloriach ta waga jest stała u mnie, więc chyba jest git. Rozkład makro dałem sobie 20% białka czyli 140 g 25% [...]
Ustaliłeś sobie zbyt ujemny bilans energetyczny. Zakładając, że obliczone przez Ciebie zapotrzebowanie kaloryczne jest prawidłowe, to zejście o 450 kalorii to zbyt dużo. Osobiście dałbym 2400 kalorii i obserwował obwody ciała. Poza tym, to jak zmieniły się one przez okres strategicznego roztrenowania i zerowego bilansu energetycznego? Wędliny nie [...]
Podczas tego roztrenowania troche chcialem odpoczac psychicznie stad tyle tego przetworzenego zarcia, ale nie jakiegos najgorszej jakosci chociaz. Dalem sobie 2350 kcal w tym 145 g białka, 70 g tłuszczy, 280 g węgli. Wymiary leciutko sie podniosly w pasie chyba 1 cm albo 2 cm ale to tez moze byc blad pomiarowy. Waga dzisiaj na czczo z rana to bylo [...]
mylisz się, co budowy miesni nie wystrczy 2g białka na kg amsy, możesz jeść 3g/kg masy ciała i na redukcji nie zbudujesz ich, abu budować mięśnie musi być nadwyzka kaloryczna, z samego prochu to prędzej Ci się organizm zbuntuje
aby nie tracić mięśni to nie tylko odpowiednia podaz białka, ale też odpowiedni trening siłowy, kup wagę koszt 20zł, policz zapotrzebowanie i ułóż dietę, od tego zacznij, możesz wrzucić obliczenia i dietę do oceny, mając wagę będzie Ci łątwo komponować posiłki pod Twoje zapotrzebowanie
W miesiac można na wadze straciś ale nie koniesznie zredukować tłuszcz. Trzeba zadać sobie pytanie po co to nam potrzebnme chcemy stracić tkankę tłuszczową czy tylko zrobić wagę na jakieś zawody gdzie jest limit wagowy. Inna sprawa bedzie u osoby otyłej, a inna u osoby bardzo otyłej, gdzie u bardzo otyłej początkowa strata wagi bedzie szybka. [...]
[...] - bardziej i mniej poniżające. Nigdy nie byłam na tym forum. Kiedys straciłam 30 kg bez porad i liczenia kalorii. Po prostu ciagle biegalam/ aeroby i jadlam w sumie 40% bialka, 40%warzyw i 20% jakichs weglowodanow- ale oczywiscie proporcje zmnienialy sie kiedy akirat potrzebowalam wiecej miesa lub czegos innego. Akurat teraz postanowilam [...]
No tak, nadmiar błonnika wywołuje wzdęcia, zaparcia, biegunki, bóle brzucha, zmniejszone wchłanianie innych składników odżywczych np. białka, obniżenie wykorzystania składników mineralnych, etc. :-)
Ogólnie mi się wydaje że za wszystko tutaj będzie odpowiedzialna awidyna. Znaczna ilość również jest w surowych jajkach dlatego jak ktoś wypije na przykład surowe białka nawet te które mamy w formie butelki Gdzie niby są poddane procesowi lekkiej obróbki termicznej aby usunąć wszelkie micro ustroje również może mieć podobny efekt w układzie [...]
Mam podobne odczucia Tym bardziej, że obecnie wybór źródeł węglowodanów czy źródeł białka tłuszczami jest nieco gorzej, w diecie sprawia że możemy dowolnie manewrować różnymi produktami aż w końcu trafimy na takie które trawimy bez problemu i nie sprawiają nam problemów trawiennych. Osobiście jem czysto, jem "kulturystycznie" jednak nie wyobrażam [...]
Tak naprawdę masz sporo opcji, jeśli jesteś bardzo szczupły, możesz właśnie użyć takich produktów jak jogurty z duża ilością białka, jednak jako źródło węglowodanów, na pewno są lepsze propozycje niż bułki. Jasne jeśli będziesz je jadł, będziesz miał dodatni bilans kaloryczny to będziesz tyć, jednak tez chodzi o jakość tej masy. Wiec tutaj [...]
w dobrym szejku można przemycić ponad 1000kcal więc możesz na nich bazować - szybko się je zjada, nie zalegają w żołądku i zajmują mało miejsca. Na początek jednak musisz ustalić swoje zapotrzebowanie http://www.sfd.pl/-t276436.html wtedy do tego dokładasz 200-300kcal, dzielisz na makroskłądniki (be zkombinacji najlepiej 2g białka i 1-1,5g [...]
Jeżeli chodzi Ci o ułożenie diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła [...]
Faktycznie, taka odżywka to za mało, by miała jakąś moc sprawczą, ale generalnie według ogólnych zaleceń przy zakażeniu H. pylorii należy zwiększyć podaż białka /wiąże ono nadmiar soku żołądkowego/, natomiast węglowodany z takich źródeł jak np. słodzone napoje czy czekolada, etc. trzeba ostro ograniczać. :)
W przypadku Helicobacter Pylori warto zadbać o odpowiednią podaż witaminy C, ponieważ hamuje wzrost tych bakterii oraz zmniejsza działanie produkowanego enzymu przez te bakterie, czyli ureazy - ułatwiającego jej "przeżycie" w żołądku. Warto też zadbać o odpowiednią podaż omega 3, cynku i witamin A oraz E. Przede wszystkim trzeba unikać alkoholu, [...]
To w takim razie minicut. Od 2100 kcal odejmę 25% makro. 1600 kcal 135 białka 45 tłuszczu i 160 WW. I tak przed 2 tygodnie a potem od 2100 20% ale to się wszystko okaże z czasem.
To w takim razie minicut. Od 2100 kcal odejmę 25% makro. 1600 kcal 135 białka 45 tłuszczu i 160 WW. I tak przed 2 tygodnie a potem od 2100 20% ale to się wszystko okaże z czasem.Najlepiej byłoby gdybyś dał zdjęcie sylwetki do oceny i będzie mozna konkretnie doradzic co lepiej się sprawdzi w twoim przypadku .Kolejna sprawa to jak liczyłeś te [...]
To w takim razie minicut. Od 2100 kcal odejmę 25% makro. 1600 kcal 135 białka 45 tłuszczu i 160 WW. I tak przed 2 tygodnie a potem od 2100 20% ale to się wszystko okaże z czasem.Najlepiej byłoby gdybyś dał zdjęcie sylwetki do oceny i będzie mozna konkretnie doradzic co lepiej się sprawdzi w twoim przypadku .Kolejna sprawa to jak liczyłeś te [...]
To w takim razie minicut. Od 2100 kcal odejmę 25% makro. 1600 kcal 135 białka 45 tłuszczu i 160 WW. I tak przed 2 tygodnie a potem od 2100 20% ale to się wszystko okaże z czasem. na takich kaloriach to rozumiem, że chcesz czym prędzej nabawić się problemów zdrowotnych, pozbyć jak najwięcej mięśni, a i tak redukcja będzie nieefektywna. Policz swoje [...]
Dziękuje za nakierowanie mnie co mam dalej robić. I rozkład marko "tradycyjny" 2g białka na kg/mc 1g tłuszczu kg/mc i reszta WW tak. I na redukcji taki sam rozkład makro składników ?