[...] masz tam napisane Niezmiernie ważny jest odpowiedni dobór jakościowy produktów węglowodanowych: ryż (basmati, paraboiled, dziki i brązowy), kasze (zwłaszcza niepalona kasza gryczana), także ziemniaki, bataty to najlepsze źródła węglowodanów. Uzupełnieniem mogą być owoce, [...]
[...] sera + kilka kaw z mlekiem migdałowym i kilka cukierków %-) A na dziś jest plan: - sałatka (jw.), bułka (jakaś dziś jasna, bo nie było z ziarnami) - jw. bez pieczywa - ryż basmati, gotowana pierś z kurczaka, marchew, pomidor, ogórek - ostatni posiłek zjedzony tradycyjnie na stojąco %-) ze dwa widelce ryżu, jakieś warzywo, kawałek tofu i spać [...]
[...] do potraw. No i jako źródło białka to też musisz urozmaicić nie możesz opierać diety tylko na kurczaku i nabiale. Chleb pojawia się u Ciebie bardzo często w posiłkach a nie jest to zbyt dobre źródło węglowodanów, postaraj się dodać takie źródła jak rożnego rodzaju kasze, ziemniaki, ryż basmati czy brązowy, pełnoziarniste makarony czy owoce.
[...] Nelson Kulturysta z mojego poletka żywieniowego, czyli weganin. - Jak byś opisał swój sposób odżywiania? - Cały czas jestem całkowicie wolny od glutenu. Okazjonalnie jem ryż basmati, ale oprócz glutenu unikam także ziaren. W większości przypadków kupuję żywność lokalną i organiczną. Moimi ulubieńcami są bataty, fasola garbanzo, soczewica, split [...]