Witam ,zacznijmy może od podstaw .Kluczowe czynniki wpływające na rozbudowę masy mięśniowej to dieta z nadwyżka kaloryczna .Zwiększając kaloryczność diety, dajemy sygnał do wzrostu ilości reakcji anabolicznych. Jest to kluczowy, ale zarazem najprostszy czynnik sygnalizacyjny. Podstawą jest poznanie swojego zapotrzebowania kalorycznego [...]
Na pewno w przypadku trądziku to dieta ma niebagatelne znaczenie. Powinno się unikać spożywania pokarmów zawierających konserwanty, ostrych przypraw /np. tabasco, papryka, pieprz, chili/ i syntetycznych aromatów. Za znaczną część objawów trądziku odpowiada dieta oparta o węglowodany o wysokim indeksie glikemicznym i w przetwory mleczne /no, chyba, [...]
Poziom tkanki tłuszczowej w ustroju jest dość wysoki, zatem należy przeprowadzić przemyślaną redukcję w celu poprawy jakości sylwetki, a także ogólnie pojętego zdrowia organizmu. Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Po treningu siłowym następuje kluczowy czas ważny dla odbudowy mięśni. Wbrew obiegowym opiniom wchłanianie składników pokarmowych po intensywnym treningu jest znacząco zahamowane, dlatego nie ma znaczenia, czy rzucisz się na worki z ryżem i kurczaka jeszcze przed wyjściem z klubu czy dopiero po przyjeździe do domu. Niestety klasyczne jedzenie w [...]
[...] w poniższy sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Zacznijmy może od podstaw .Kluczowe czynniki wpływające na rozbudowę masy mięśniowej to dieta z nadwyżka kaloryczna .Zwiększając kaloryczność diety, dajemy sygnał do wzrostu ilości reakcji anabolicznych. Jest to kluczowy, ale zarazem najprostszy czynnik sygnalizacyjny. Podstawą jest poznanie swojego zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do [...]
Nie podałeś żadnych informacji o sobie . Posiłek 2,3,4 brak źródła białka . Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. [...]
Bardzo dziękuję za komentarz. Zapotrzebowanie wychodzi dokładnie tak jak na załączonej diecie, czyli 3240 kcal. Czyli rozumiem, że powinienem dodać do tego jedynie 300-400 kcal? 800 to będzie zbyt wiele? Od razu mówię, że jestem typem bardzo chudym i cholernie ciężko mi przytyć. Białko powinno być w każdym posiłku? Nie podałeś żadnych informacji o [...]
Kluczowa jest dieta z deficytem kalorycznym , ogarnij dobrze diete plus jakiś trening domatora jednak powinien być w formie ogólnorozwojowej a nie tylko same pompki . Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to musisz stworzyć deficyt kaloryczny odejmując 10/15% [...]
zapotrzebowanie kaloryczne wyliczysz wg wzoru http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] Ostatnie 5m byłam na diecie keto i myślę że będę na niej dalej. Kaloryczność miałam ustawioną na 2100 i tu troszkę się gubię czy nadal tak zostawić.. Wstępnie : Białko 170g Tłuszcze 147g Węgle netto 26g ale np w dni kobiece do 50 netto. Postanowienia jakich chciałabym sie trzymać. 1.Picie wody 2 Dieta według planu 3.Ćwiczenia 5 x w tyg w tym [...]
Nie niczego się nie boje, tylko piszą o tym, że ma takie skutki uboczne więc się pytam, aby być ewentualnie przygotowanym. Dobra od dziś zacząłem planowany cykl i tak przez 5 miesięcy będę ciągnąć. Dzisiaj poleciał w dupsko testosteron 250mg. Jutro polecę kupię dostinex i zażyję 1 tabs. Pojutrze poleci bold 250mg i tak naz zmianę co 4 dzień teść [...]
Wiemy, iż nadmierna podaż energii jest skorelowana z występowaniem otyłości, cukrzycy typu II, oporności insulinowej, wielu rodzajów raka i chorób układu krążenia. Nie ma aż takiego znaczenia, czy będą to węglowodany (w tym chleb, makarony, kasze) czy tłuszcze (masło, margaryny, oleje, tłuszcze utwardzone, w tym trans). Podsumowanie Nic nie [...]
Nie pomoże . Więcej minusów niz plusów .Zacznij od podstaw Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. [...]
No przede wszystkim to też tak trzeba planować posiłki zebt w każdym to źródło białka było i zjeść go odpowiednią ilość to nie trzeba będzie dobijać. Może być pasta jajeczna, pasta z tuńczyka czy innej rybki, hummus, samo jajko. Tylko w dniu każdym z takich mini dań będą też oczywisxie tłuszcze i węgle. Na początek odżywka białkowa też nie głupia. [...]
Powiem tak. Staram się zwracać na tu uwagę ale nie do tego stopnia zeby liczyć proporcje. Właśnie sobie robiłam tabelkę do wyzwania i pomyślałam że przy okazji posprawdzam ale niestety dużo produktów nie ma wpisanych rodzaju tłuszczy. Na pewno tłuszcze roślinne i ryby mają stałe miejsce w diecie. Zawsze mam zapas a ryb jem więcej niż przed keto. [...]
Białko 2g, Tłuszcze 1g, reszta z węgli. Redukujesz na ujemnym bilansie kalorycznym to od swojego zapotrzebowania możesz na początek odciąc te 300kcal początkowo i obserwaować wage. Jeżeli waga nie bedzie spadała odejmij kolejne 300 i dalej obserwuj. Zmieniony przez - Konieczny2003 w dniu 2021-01-03 17:58:55