Cześć! Jako osoba początkująca zamiast skupiać się na dodatkach, które możesz brać skup się na podstawach. Zacznijmy od jedzenia, bo to podstawa. Sprawdź ile kalorii potrzebujesz, poniższy artykuł pozwoli Ci to ustalić:
Rada dla ektomorfika. Mechanizm mozna modyfikowac. Przez wiele latludzie ćwiczący na silowniach tak jedli i byli zadowoleni. Zalewali sie tluszczem to zmieniali proporcje. Po paru miesiacach powoli wchodzili w deficyt i redukowali zbedna tkanke tluszczowa dieta i aerobami. Co tu skomplikowanego i po co karton smalcu ? Od kartona smalcu duzo [...]
Wskocz od razu na zero i nie kombinuj. Przecież w tym tempie, które zaplanowałaś, do swojego zapotrzebowania dojdziesz za rok. ;-) Przy czym (choć niewiele o Tobie wiemy), spróbowałbym jednak to zero nieco zaniżyć do ok 2000kcal, jak nie będzie podlewało*, dorzuć więcej. Zwiększ ilość treningów siłowych, cardio trzymaj na umiarkowanym poziomie, [...]
Wszystko w odpowiedniej kolejności : Zaczynasz od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła [...]
Witam , no niestety właściwie już sam sobie odpowiedziałeś na pytanie i znasz przyczynę słabych efektów . Jeżeli zależy Ci na znaczącym progresję to musisz ułożyć dietę . Właściwie zbilansowana dieta to dieta urozmaicona, smaczna, zapewniająca właściwą podaż wszystkich niezbędnych składników odżywczych oraz innych związków mających korzystny wpływ [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Zacznijmy może od podstaw .Kluczowe czynniki wpływające na rozbudowę masy mięśniowej to dieta z nadwyżka kaloryczna .Zwiększając kaloryczność diety, dajemy sygnał do wzrostu ilości reakcji anabolicznych. Jest to kluczowy, ale zarazem najprostszy czynnik sygnalizacyjny. Podstawą jest poznanie swojego zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do [...]
[...] należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - jajka, -twarogi, serki wiejskie, - odżywka Bałkowa wpc Tłuszcze: - jajka(żółtka), -tłuste mięsa i ryby, - orzechy, -wiórki kokosowe, -oliwa z oliwek, - olej lniany,
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Jesteś nastolatkiem, w okresie potężnego wzrostu organizmu. Trening, który wykonujesz, choć przez Ciebie nie opisany na pewno pomaga w poprawnym rozwoju. Jesteś przed lub w trakcie rozwoju hormonalnego gdy Twój organizm zacznie produkować bardzo dużo hormonów i wzrost będzie jeszcze większy. Pamiętaj, też że Twój rozwój jest również zależny [...]
Witam , jeżeli Twoja niedoczynność tarczycy jest zdiagnozowana i odpowiednio leczona , gdzie zostały wynormowane hormony tarczycy to nie będzie to miało żadnego wpływu na Twoje postępy treningowe . Natomiast jakość treningów w dużej mierze zależy od dobrego odżywiania a jak nie masz jakiejś szczególnej diety to i mocy na siłce będzie brakowało.
W zasadzie większość źródeł białka można zakupić gotowych do spożycia, np. skyr, twaróg, serek wiejski, tuńczyk w puszcze, wędzone ryby (łosoś, makrela, karmazyn, pstrąg), wędzona/pieczona/gotowana pierś z kurczaka/indyka, gotowe napoje mleczne z białkiem serwatkowym, batony białkowe z minimalną ilością cukrów, itp. Wszystkie te produkty są [...]
Zacznijmy może od podstaw .Kluczowe czynniki wpływające na rozbudowę masy mięśniowej to dieta z nadwyżka kaloryczna .Zwiększając kaloryczność diety, dajemy sygnał do wzrostu ilości reakcji anabolicznych. Jest to kluczowy, ale zarazem najprostszy czynnik sygnalizacyjny. Podstawą jest poznanie swojego zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do [...]
[...] makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Wszystkie te suplementy, czyli SFD Nutrition D3+K2, Vitamin Complex Sport i Probiotic 100 Ultimate można stosować razem, w jednej porcji, wraz z dowolnym posiłkiem. Najlepiej aby posiłek ten był pełnowartościowy i zawierał w swoim składzie tłuszcze. Wynika to z tego, że witaminy rozpuszczalne w tłuszczach jak D3, K2, A, czy E przyswajają się [...]
Wszystkie te suplementy, czyli SFD Nutrition D3+K2, Vitamin Complex Sport i Probiotic 100 Ultimate można stosować razem, w jednej porcji, wraz z dowolnym posiłkiem. Najlepiej aby posiłek ten był pełnowartościowy i zawierał w swoim składzie tłuszcze. Wynika to z tego, że witaminy rozpuszczalne w tłuszczach jak D3, K2, A, czy E przyswajają się [...]
Nawiązując jeszcze do Twojej diety,to o ile wyliczenia zapotrzebowania kalorycznego są prawidłowe, to wygląda wszystko sensownie. Białko 2 gramy na kilogram masy ciała, tłuszcze 1 gram, a reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Dobór źródłem składników odżywczych jest dobry. Ciężko jednak oceniać całość diety po jednym dniu. Musielibyśmy [...]
W celu redukcji tkanki tłuszczowej konieczny jest deficyt energetyczny. Optymalne jego ustawienie przysparza wielu problemów. W praktyce jeśli restrykcje energetyczne są zbyt głębokie dietę trudno utrzymać w praktyce, pojawia się trudny do opanowania głód, dodatkowo rośnie ryzyko utraty tkanki mięśniowej i adaptacyjnego spowolnienia metabolizmu. [...]