Nie pozjadałem wszystkich rozumów,bo są głowy tęższe niż moja Zastanawia mnie tylko fakt,że skoro ktoś chce osiągnąć efekt w postaci szczupłego,sprawnego i zdrowego ciała,nie poświęci czasu na poznanie swojego organizmu i znalezieniu recepty na sukces.W życiu nic nie przychodzi łatwo.Leżąc na kanapie nie zarobimy na życie,ani do drzwi nie zastuka [...]
Kawa ma kofeinę która działa pozytywnie na redukcję fatu. Herbatę jak pijesz to nie słódź jej. Najlepiej jest gotować, smażenie na końcu ze względu na powstawanie szkodliwych substancji. Po za tym Jogger jużCi odpowiedział tutaj na Twoje pytanie: http://www.sfd.pl/Co_dalej_po_diecie_kopenhaskiej_-t190214-s6699.html#eot Zmieniony przez - Skalar. w [...]
aktualnie z tluszczy uzywam: masło, oliwa z oliwek, olej z orzechow wloskich, smalec, olej rzepakowy. Ale te powyzej to do smazenie/salatek/sosow, ewentualnie do smarownia jak prztrafi sioe kromka pieczywa. POza tym to jem tluste pokarmy, wątrobka, jaja, tluste ryby, orzechy, migdały. Dla wywrownania nieraz uazywam omega3 w postaci suplementu. [...]
pierwszy numerek w kodzie to jak żyła kura, która zniosła to jajo: 1 oznacza wolny wybieg, 2 - ściółkę, 3 - klatkę, 0 - chów ekologiczny gotowane lepsze , smazenie też ujdzie im krocej tym lepiej .
oczywiscie, bialko musi byc. pytam o dodanie tego tluszczu, bo wydaje mi si, ze gdzies mi sie obylo, ze tluszcze spowalniaja wchlanianie wegli (albo wlasnie przyspieszaja, nie pamietam), co laczy sie z tym, ze szybciej/wolniej schudne. Czy nie ma zadnego polaczenia i moge stosowac kiedy chce tę oliwę? czy smazenie na oliwie jest mniej szkodliwe [...]
Unikaj tluszczow w okolicy treningu. Reszta posilkow moze zawierac po rowno. Smazenie nie jest zalecane, ale jezeli krotko smazysz np piers, rybe czy jajecznice nie bedzie mialo wiekszego znaczenia na czym pod wzgledem utlenienia. Ew. pod wzgledem dostarczenia duzych ilosci n-6 w oleju slonecznikowym cyz z pestek winogron, wiec tych bym unikal.
Dziewczyny, pewnie temat już był poruszany, ale nie chce mi się tyle stron wertować - czy to prawda, że odżywka białkowa nie powinna być poddawana obróbce termicznej (typu pieczenie, smażenie itd.), gdyż traci ona właściwości? Chodzi mi o sytuację, gdy jest jednym ze składników, np. omleta czy ciasta. Bo w Kuchni SFD widziałam post, gdzie ktoś [...]
nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat tego dlaczego dmuchane zboże jest niezdrowe. wiem, że ekstruzja prowadzi do niewielkich zmian strukturalnych białek i węgli(wzrost ilości węgli prostych i zwiększona przyswajalność) i doskonale zdaję sobie sprawę, że mniej przetworzone jest lepsze(tak naprawdę nigdy wcześniej nie jadłam tych wafli i jak [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Odnośnie smalcu ciekawy art znalazłem.. Teraz się zastanawiam czy nie warto odstawić masła i całkiem przejsc na samalec nawet do smarowania kromek Jakie zalety ma smalec? Po pierwsze – jest łatwo dostępny. Każdy może zrobić go samodzielnie albo kupić w sklepie. Żeby zrobić smalec, wystarczy stopić słoninę lub dowolny tłuszcz zwierzęcy (gęsi, [...]
jeśli nie lubisz tłustawego mięsa - bo to z reguły jest przyczyna wybierania kuraka, to polecam zakup wolnowaru. Wrzucasz praktycznie dowolne mięso, 8-10 godzin i masz absolutnie cały tłuszcz wytopiony. Rewelacja - jak normalnie byle błonka czy chrząstka mnie odrzucają, tak z wolnowaru zjem wszystko. No i to zdrowsze jednak niż smażenie/pieczenie [...]
To nie chodzi też o to, by na smażenie się zamykać, jak już zostało zauważone ważna jest JAKOŚĆ smażenia, mnie często zdarza się przypalać np. omlety, czy mięso. A to już dobre nie jest. Ani dla mnie, ani dla jakości mięsa %-) Chodzi o to, by na samym smażeniu się nie zamykać, bo są inne obróbki termiczne, które warto wdrążyć w "życie" ;-)
Poczytaj sobie, co działa aterogennie (miażdżycorodnie). Tu masz w skrócie: http://www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl/web/miazdzyca_Maj_2007.pdf Np. różnego rodzaju toksyny (z papierosów, jedzenia) wpływają na rozwój miażdżycy naczyń. Smażenie to rodzaj obróbki, podczas którego tłuszcze się utleniają, białka i cukry przypalają - powstają szkodliwe [...]
Poczytaj sobie, co działa aterogennie (miażdżycorodnie). Tu masz w skrócie: http://www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl/web/miazdzyca_Maj_2007.pdf Np. różnego rodzaju toksyny (z papierosów, jedzenia) wpływają na rozwój miażdżycy naczyń. Smażenie to rodzaj obróbki, podczas którego tłuszcze się utleniają, białka i cukry przypalają - powstają szkodliwe [...]
Nie ma za co :). Tu jeszcze znalazłam ciekawy artykuł o innych skutkach nadużywania smażonego, które można odczuć bardziej namacalnie i wcześniej, niż skutki miażdżycy, w postaci pogorszenia wrażliwości insulinowej: http://potreningu.pl/articles/62/smazenie-zabija To, jak widać, powinno interesować osoby pracujące nad dobrą sylwetką, a [...]
Zauważ, że ludzie nie potrafią podjąć takiej podstawowej wiedzy :-P No i właśnie dlatego wrzuciłem już pierwszy "przewodnik" po tłuszczach PUFA i prawdopodobnie będę wrzucał kolejne, a przynajmniej jeśli chodzi o tłuszcze PUFA bo to bardzo ważny temat. Tłuszcze PUFA mogą być filarem zdrowia lub je zrujnować... wszystko zależy od tego czy [...]
lecimy dalej z tematem, kolejne produkty jakie testowałem, to oleje kokosowe produkt obecnie należny do grupy klasyków jeżeli chodzi o wsparcie kulinarne wypróbowałem dwa, jeden -rafinowany SFD Coconut Oil http://www.sfd.pl/sklep/SFD_Coconut_Oil_Rafinowany-opis36828.html -drugi nierafinowany SFD Coconut Oil [...]
1) Jeśli chodzi o smażenie polecam olej kokosowy lub smalec. 2. Jeśli już musisz jeść chleb to polecam albo chleb żytni razowy lub najlepszą opcją jest chleb żytni na zakwasie najlepiej własnej roboty :D 3) Sosy zero myślę, że od czasu do czasu możesz sobie wrzucić jednak nie polecałbym tego robić codziennie wcale nie są takie zdrowe często [...]
Tłuszczyca jest chorobą pochodzenia autoimmunologicznego, na którą choruje coraz więcej osób. Problem z jej występowaniem objawia się poprzez pojawienie na skórze: - miejscowej egzemy, - tłuszczącej i suchej skóry na całym ciele, - swędzenia i pieczenia, - trudno gojących się zmian skórnych. Niestety jest to choroba nieuleczalna. Można jednak [...]
Radze 2 razy w tygodniu dać trening siłowy na początek (!) trenując wszystkie partie mięsniowe i przykładowo 1xbasen i 1xinterwał w tygodniu. Super. Tak zrobię. pon-interw wt-basen sr- czw-silk pt- sob- siłk nd- Pytanie tylko czy lepiej przed basenem dać siłkę czy interwały, czy wszystko jedno? I nie przyszło Ci do głowy żeby narobić żarcia na 3 [...]
Akurat malo tluste miesa chodzi bardziej o lopatke,karkowke,smazenie na smalcu Napisalem Ci jak masz zrobic z hcg i odblokiem Zmieniony przez - kamilplnk w dniu 2018-04-24 18:35:54