Piers z kurczaka lepiej gotowac czy smazyc? ma to jakies znaczenie? jeśli chodzi o zdrowie: gotować, jeśli przedkładasz doznania smakowe ponad wszystko to smaż. smażenie nie należy do najzdrowszych metod obróbki mięcha. ale można iść na kompromis: czyli grillować. tak naprawdę ile osób, tyle opinii. Niektórym smakuje gotowane mięso.
smalec zdrowy na pewno nie jest zreszta nie mam czasu na codzienne smażenie, a masło ciężko znaleźć żeby było bez tłuszczy trans. Zresztą jakbym miał dodawać masło do kaszy/ryzu
Placki z indyka. Kurę tez można dać. Rozbełtane jajka z solą i pieprzem Pocięte drobno mięso Pokrojona papryka i cebula Wymieszane Posypane moką sie niaczaną i zamieszane i smażenie Chrupkie, delikatne, zaj**iste
Nie pozjadałem wszystkich rozumów,bo są głowy tęższe niż moja Zastanawia mnie tylko fakt,że skoro ktoś chce osiągnąć efekt w postaci szczupłego,sprawnego i zdrowego ciała,nie poświęci czasu na poznanie swojego organizmu i znalezieniu recepty na sukces.W życiu nic nie przychodzi łatwo.Leżąc na kanapie nie zarobimy na życie,ani do drzwi nie zastuka [...]
Kawa ma kofeinę która działa pozytywnie na redukcję fatu. Herbatę jak pijesz to nie słódź jej. Najlepiej jest gotować, smażenie na końcu ze względu na powstawanie szkodliwych substancji. Po za tym Jogger jużCi odpowiedział tutaj na Twoje pytanie: http://www.sfd.pl/Co_dalej_po_diecie_kopenhaskiej_-t190214-s6699.html#eot Zmieniony przez - Skalar. w [...]
Panie Tomku o co chodzi w teorii, że jeżeli produkt poddany jest obróbce termicznej czyli gotowanie smażenie pieczenie itd. trzeba odjąć wartość odżywczą która zastała utracona średnio o 20%?? przykładowo wartość odżywcza surowego ryżu białego wynosi 6.7B 76.8W 0.7T 360kcal Gotuje go czyli muszę odjąć 20% straty czyli do diety wliczam 6.7 - 1.34 [...]
jak przygotowujecie warzywa? gotowane sa absolutnie obrzydliwe i niejadalne ;d na surowo to ciezko - trzeba kupowac kazde oddzielnie, obierac, strasznie duzo ***ania sie. smazenie ssie, czy nie? na teflonie, bez tluszczu.
Dobrywieczor chcialbym zapytac jak sie ma smazenie na oliwie z oliwek? Pytam pobiewaze jesli odrobine wylewam jej na patelnie i smaze na niej potrawe czy pozniej po usmazeniu mozna jeszcze dodac np 10 ml oliwy czy trzeba wliczac w bilans juz olej na ktorym sie smazy? Tyczy sie to wszystkich tluszczy?
"Oliwa z oliwek nadaje sie do krótkiego smazenia". Ile wynosi to krótkie smażenie? Ile mniej bedzie wazyl halibut po upieczeniu? Wiem, ze nie da sie dokładnie oblicZyć,ale tak w przyblizeniu?
masło zwykłe vs smalec do smażenia jajecznicy to wygrywa smalec? Co wiadomo o takim smalcu, ktory sie otrzymuje z wytopu słoniny? Bo czesto u mnie jest taki w domu. Ma to jakas wartość? głownie o smazenie mi chodzi bo na kanapke raczej nie jem
Jakie smazenie? Na oleju rybim to juz w ogole. Po 1 w mysl zasad zdrowego odzywiania unikamy smazenia, a tym bardzej smazenia w panierce, ktora chlonie tylko nic niewarty w tym wypadku tluszcz, a tym bardziej na oleju rybim, ktory jest bogaty w dlugolancuchowe kwasy o:3, ktore maja zbawienny wplyw na organizm ludzki w szerokim spektrum, ale sa [...]
Produkty jakie używasz w diecie do bani. Wafle ryżowe do wywalenia, smażenie do wywalenia 50 g oleju to jedzenie chyba w nim pływa?? Po co te węgle w odżywce i białko. Daj jakieś sery, ryby, inne mięso niż kurczak. Ja też jestem w chwili obecnej na redu i mam podobne do ciebie wymiary. W chwili obecnej też zatrzymał mi się spadek wagi, stanął od [...]