Placki ziemniaczane, to produkt, którego w zasadzie nie powinno się spożywać. Smażenie nie jest najzdrowszą metodą obróbki pokarmów, a poza tym ziemniaki poddane smażeniu są wysokokaloryczne i tuczące. Tradycyjny model posiłku (np. opcja placki ze śmietaną lub cukrem) stanowi antytezę aktualnych zaleceń żywieniowych. Wartość odżywczą można znaleźć [...]
No ja tez bym sie zastanwial czy to zjesc bo pasozyty sa naprawde rozne i sa o wiele grozniejsze niz te co znamy z ksiazek od biologii ale smazenie na glebokim oleju powinno zalatawic sprawe w 99%
Kilka ogólnych porad, byś się nie zalał: -Ogranicz smażenie, pieczone czy gotowane potrawy smakują równie dobrze. -Zrezygnuj z wędlin i kiełbas, do kanapek dodawaj samodzielnie przyrządzone mięso. -Panierki do mięs zastąp mieszanką ziół i przypraw. -Wprowadź do menu więcej ryb. -Pieczywo smaruj masłem(min 82% tłuszczu) zamiast utwardzanymi [...]
no może, w takim razie tak uczynię. Poczytam sobie teraz o jakiś kotletach do kanapek w książce kulinarnej swojej i surówki nowe trzeba wymysleć ;) swoją drogą, gdzie mogę poczytać jak przyrządzacie pierś z kurczaka, bo mówicie smażenie nie, a w większości dziennikach widzę, pierś taką jak ja robię ;) czyli smażoną i dość często z kebab-gyros.
Witam wszystkich. Mam 27 lat. Na siłownię zacząłem uczęszczać jakieś 3 lata temu z czego od około 8 miesięcy regularnie. Wcześniej różnie z tym bywało. Przed siłownią nie uprawiałem żadnego sportu. Na początku chodziłem żeby schudnąć(ze 102 kg zjechałem do 82kg) . Potem zachciało mi się robić siłę i masę. I dalej mi się chcę. Niestety mam [...]
Witam wszystkich. Mam 27 lat. Na siłownię zacząłem uczęszczać jakieś 3 lata temu z czego od około 8 miesięcy regularnie. Wcześniej różnie z tym bywało. Przed siłownią nie uprawiałem żadnego sportu. Na początku chodziłem żeby schudnąć(ze 102 kg zjechałem do 82kg) . Potem zachciało mi się robić siłę i masę. I dalej mi się chcę. Niestety mam [...]
Witam przepraszam, że tak długo nie odpisywałam ale miałam problem z internetem - teraz mam stałe łącze więc już będę na bieżąco w temacie :) Martucca bardzo dziękuję za odpowiedzi na moje pytania! Nie wiem teraz czy te 4 tygodnie mam liczyć od momentu kiedy przeszłam na dietę czy od teraz bo jeszcze kilku supli mi brakuje z tych wymienionych i [...]
jak mi miło, że jestem pionierka w gotowaniu wątróbki , niemniej jednak nie polecam, bo walory smakowe są marne, to był jednorazowy wyskok, po tym jak wcześniejsze smażenie zużyło mi 20g tłuszczu, next time wypróbuje duszoną - thx Agatha
Te bułeczki są takie małe otrębowe a te grahamki takie podłużne może wiecie o co chodzi? Ajć... To są po prostu zwykłe bułki z dodatkie otrąb  Jak przyrządzać ryby, żeby były smaczne? Na przykład tak: Wymieszaj stopione masło z pieprzem, rozgniecionym czosnkiem, siekaną natką pietruszki. Filet włóż do naczynia żaroodpornego, posmaruj [...]
Właśnie chodzi też o to miejsce bo salonów nie mam ;p A np na mojej diecie moge np na 3 posilek w dni nie treningowe zjesc karkówke pieczoną w naczyniu żaroodpornym? Czy to podchodzi pod smażenie bo w sumei zadnego oleju sie nie dodaje i karkówka piecze sie na swoim tłuszczyku ;)
miałem ci to pisać. dlatego napisałem, że masz mało kcal. na początku pisałem żebys obcinał bo nie wiedziałem ile masz:p a jak podałeś wagę i BTW to już wiem. No rób tak jak Hubert napisał. on wie co mówi. kcal w górę. w końcu metabolizm się rozkręci i będzie waga szła w dół. nawet nie wiem czy nie więcej niż 2500 będziesz potrzebował. edit: [...]
Witam, przepis ten ameryki nie odkrywa, rewolucją kulinarną żadną nie jest. Chciałem tylko przedstawić jak robię cyca na co dzień. Gotowany już mi się dawno znudził a smażenie praktycznie wyeliminowałem. Robimy z Żyrafką tą potrawę jakieś 5 razy w tygodniu i mamy jej już tyle wersji że nadal się nie nudzi. Do rzeczy. - pierś z kurczaka (500-600g) [...]
Mozesz. Tluszcze przenosza smak przypraw, wiec na pewno bedzie lepsze w smaku. Podobnie do sosow, itp. mozna dodac lyzeczke oliwy i na pewno bedzie lepiej smakowalo nie wiem czy się zrozumieliśmy nie chodzi mi o dodawanie do już przygotowanej potrawy , ale o smarowanie np. piersi kurczaka oliwą , lub marynata na bazie oliwy i potem smażenie tego [...]
Lepszym rozwiązaniem było by gotowanie ryżu i pieczenie, gotowanie mięsa. Oliwa z oliwek nie nadaje się do smażenia ponieważ ma niską temp. dymienia. Jeśli bardzo chcesz smażyć kup spray do smażenia Oli-oli lub PAM chyba że masz patelnie do której potrawy nie przywierają. Pamiętaj, że w smażenie w temp. powyżej 180C jest niebezpieczne dla zdrowia. [...]
SwoosH: Whey Protein Complex 100% to bardzo dobre i dość uniwerslane białko, także dobrego wyboru dokonałeś. Przerwy niech będą w zakresie 60-90 sek w robieniu masy. Jak z właściwą częścią treningu wyrabiasz się w 40 min, to bardzo dobrze. NIe chodzi o to aby spędzac na siłowni jak najwięcej czasu, tylko aby w krótkim czasie zrobić bardzo dobry [...]