Gotowanie na parze > gotowanie > ew. pieczenie. Grill choćby teflonowy podpada bardziej pod smażenie(wysokie temp, bezpośredni kontakt w powierzchnią grzejną).
wiem co to omega3, tak tylko sie spytalem bo myslalem ze w kazdej rybie ona jest ;d zmienie w takim razie na jakas tlusta chyba lososia, dobre to by bylo? a i chyba glownie bede w piekarniku ja robil smazenie czesto odradzaja tutaj :>
08.01.2010 Wypiska z czwartkowego treningu klatki, ale po kolei : Środa masakra, nie pod względem zabiegania a...nudy – pojechałem do laboratorium i przez 4h stałem nad tą oto aparaturą i pilnowałem by temperatura nie była niższa niż 120 stopni. Przy okazji pod wyciągiem nawdychałem się jakiegoś gówna, od którego dostałem dziwnego [...]
Smażenie na oliwie to raczej nie jest dobry pomysł, na oliwie się nie powinno smażyć. Weź sobie kup patelnie teflonową i smaż kurczaka bez tłuszczu mi wychodzi dobry. Ew. kup sobie olej beztłuszczowy (PAM) i smaż na tym.
Witam, Zmuszam się do wcinania ryby od pewnego czasu. Generalnie nie jest zła, ale ten zapach mnie kompletnie przeraża... Rybę gotuję. Grilla nie mam smażenie w piekarniku odpada- nie mam na to czasu. Macie jakieś sposoby, żeby ryba tak nie capiła? :D Dodajecie coś do wody czy coś takiego? Discuss! :D
Witam wszystkich. Nie będę się rozpisywał bo wiele osób na tym forum mnie zna, mianowicie kilkakrotnie zaczynałem redukcje jakąś wiedze na ten temat posiadam. Ostatnio odkryłem, że mam uczulenie na Jajka, Ser, Mleko... nie jest to nic poważnego zwyczajnie wyskakują mi po tym pryszcze;) Mam pytanie odnośnie jakiś propozycji śniadania, bo przed snem [...]
Wiem, że smażenie jest niezdrowe ale jeśli już zdarzy mi się coś smażyć to czy olej(tłuszcz) kokosowy będzie dobrym wyborem? chodzi mi o to żeby nie było tłuszczy trans. Tłuszcz kokosowy zawiera 92% tłuszczy nasyconych a z tego co wiem to nie przekształcają się one do izomerów trans więc puki co wydaje mi się że to dobry wybór ale może się mylę to [...]
akurat jestem na diecie tłuszczowej i te tłuszcze nasycone są wyeliminowane jedyne ich źródło to było by właśnie coś smażone na nich i to też nie ciągle ale od czasu do czasu. Pomińmy temat miażdżycy i innych dolegliwości związanych z tłuszczami mi chodzi tylko o to żeby transów nie było. Więc jeszcze raz czy smażenie na kokosowym tłuszczu będzie [...]
Dzieki Morales juz to kiedys czytałem, ale teraz tez dowiedziałem sie czegos nowego. A mam takie pytanko. Jak moja dieta ? I skoro mam jesc tego kuraka 2-3 razy na dzien to czy moge sobie go przygotowywac na rozne sposoby czy tylko gotowany wchodzi w gre ? Wiem ze smażenie raczej odpada ale np taki przepis: Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka [...]
warzywa mrożone/surowe są po to by z nich korzystać w takiej właśnie postaci, również jestem zdania że smażenie ich to zabójstwo tego co potrezbujemy no i dodatkowo bounusujemy sobie te niezdrowe tłuszcze o których wspomniał WODYN
najlepiej byłoby coś stwierdzać wiedząć co się dzieje z Tą jego wątrobą .... napisz jak będzie wiedział coś dokładniej na początek zalezy jaką ma aktywność jeśli nie ćwiczy zbytnio nie potrzeba mu aż tyle białka 1,6 -1,8g starczy tłuszczy dałbym 1,2-1,4g bez tłuszczy stałych reszta ww posiłki lekkostrawne najlpiej idstawić smażenie czy potrawy [...]
Żaden sos- dużu dłużej sie trawi, smażenie też bym nie polecał, Jedyne rozwiązanie, jeść suchą, - musisz sie przyzwyczaić Ew. może zrobić naleśnik by koniu(lub cos inneg), bedzie inaczej wchodziło : http://www.sfd.pl/%5BHC%5DDietetyczne_nale%C5%9Bniki_z_prawdziwego_zdarzenia._%3AD%3AD-t559346.html
Witam mam pytanie o smażenie na oliwie ile czasu mozna na niej podpiekac mieso ? oraz czy oliwe dana na patelnie do smazenia wliczac juz jako zdrowe tluszcze do bilansu?
Smazenie na oliwie nie ma sensu. Cala dieta do wymiany. Poczytaj powoli, ze zrozumieniem podwieszone tematy. Jezeli czegos nie zrozumiesz pytaj. To naprawde nie jest takie trudne...