SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

SMAŻENIE

  • Dieta ogólnie wygląda ok. Możesz początkowo podbić trochę węgle, a obniżyć białko i tłuszcz. b-2;t-1;w-2. Tak mniej wiecej będzie się to przedstawiało. Przy Twojej wadze, wzroście i wieku /tu mamy podobnie/ Twój BMR Wynosi ok 2200kcal. Zważywszy na to, iż teraz nie masz praktycznie żadnego ruchu to 2500kcal będzie dobrym wyborem, ale przy siłce [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1369 Data: 2010-06-22 20:27:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dzięki za opinie :-) Jaki to model grilla i czy możesz go polecić? Mam z tym mały problem, ciężko się zdecydować. Uwaga będzie lokowanie produktów %-) Grilla mogę polecić z czystym sumieniem, to tefal 6695 s1 /SFD/Images/2015/10/26/78a910b01bac4714a21335fecc7151d2.png on ma kilka lat i z tego co widzę to teraz jest chyba inne oznaczenie modelu. [...]

    Odpowiedzi: 8094 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-10-26 08:40:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [art] PIERWSZA REDUKCJA - PRZYGOTOWANIE DO DIETY.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Codziennie na nim praktycznie smażę ryby lub mięso około 20g dziennie go zużywam i wliczam w makro, bo mi idealnie się wpasowuje. Czasami zastępuje masłem klarowanym , myślisz że przez codziennie smażenie na tym mogę spowolnić redukcje ?

    Odpowiedzi: 265 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-01-14 11:08:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Sebastian Mielecki Przygotowania do MPJ

    Post
    Dzienniki Treningowe

    Seba podzielam Twoje zdanie :-)) uwazam dodatkowo, ze jak juz sobie chce ktos cos usmazyc lub podsmażyć to PAM jest dobra opcja (powiedzmy) , dodatkowo nadmienie ze ja czesto smaże na wodzie %-) Pam to tylko, żeby nie przywierało smażyć na nim to ciężko, trzeba by dużo użyć a w dużej ilości to będzie zwykłe smażenie, bo pam to nic innego jak [...]

    Odpowiedzi: 2143 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-04-07 21:41:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • MatMac - Redukcja

    Post
    Trening dla początkujących

    22.10.2014 Środa 2. Plecy + Biceps Wszystko zgodnie z planem rozpisanym w dzienniku. Dziś na wadze zupełnie na czczo 68,3. Dlatego też od poniedziałku zamierzam nieco zmodyfikować swoją dietę. Poprawki z pewnością wstawię do oceny jeżeli znajdą się chętni. Powoli będę podnosił kaloryczność. Myślę, że co 2 tygodnie tak aby uzyskać wagę 75-77 kg. [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1520 Data: 2014-10-22 18:33:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • King_Odin - odżywka białkowa może być normalnie dodana do jajek i owsianki i później wrzucona na patelnie? Ja słyszałem kiedyś , że odżywka białkowa po obróbce termicznej (smażenie na patelni) traci swoją wartość , jak z tym w końcu jest?

    Odpowiedzi: 749 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-28 23:44:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [art] PIERWSZA REDUKCJA - PRZYGOTOWANIE DO DIETY.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Tradycyjnie początek roku, jest czasem nowych postanowień, postanowień których w większości przypadków nie dajemy rady spełnić, czy też porzucamy po krótkim czasie...dla wielu ludzi takim postanowieniem jest poprawa sylwetki poprzez obniżenie poziomu tkanki tłuszczowej. Poniższy artykuł powstał z myślą o osobach, które pierwszy raz decydują się [...]

    Odpowiedzi: 265 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-08-27 12:13:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • U mnie prowansalskie, jakiś mix przypraw kuchni włoskiej, pieprz cayenne i przyprawa do kury. Do wieprzowiny smażonej na smalcu lubię dodać czosnek pod warunkiem, że się z domu nie ruszam bo wtedy czuć, że hej %-) Ale cóż, dzisiaj bez oleju lnianego sobie pojem...matka zużyła ostatnie AŻ 50g lnianego do...smażenia placków. Kuźwa, na [...]

    Odpowiedzi: 6321 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-08-09 10:07:23 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Ja mam takie wielofunkcyjne urządzenie to robi się dosłownie moment taką papkę. Najwięcej czasu zajmuje obieranie ziemniaków i potem ich smażenie.

    Odpowiedzi: 1880 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-08-08 12:12:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • *40*DZIEŃ TESTU "Piątek" WL 22kg x 10///42kg x 8///62kg x 5///72kg x 3///96kg x 3,3///106kg x 2,2,///108kg x 1 technicznie z zatrzymaniem Aktywne opuszczanie 122kg x 1,1,1 Trzymanie sztangi 130kg x 1,1///20sec Wyciskanie wąsko 76kg x 8///80kg x 6,6,6 Poręczę 6,6,6 + 5kg Prostowanie ramion na wyciągu stojąc 32kg x 8,6,6,6 Brzuch [...]

    Odpowiedzi: 335 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-04-11 19:17:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nie oj tam oj tam, tylko właśnie nabrałam wiary, że naprawdę się uda, a to oznacza większą motywację :-)) tylko trochę mi szkoda, że narazie nie mogę sobie więcej cwiczeń dorzucić, bo poczułam powera do ruszania się :-D Marta, a jak z moją dietą, nie zaleciłyście mi nic konkretnie, Camel84 zasugerowała 1700kcal i 120/120-130/reszta BWT. Czy tak [...]

    Odpowiedzi: 154 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-21 12:24:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • SFD/Images/2015/7/23/92025bcf3c804b6aaa308d2495e28789.jpg 4 lipiec DNT Dzień bez treningu , ale rano było 7km wybieganie w terenie a potem plaża morze i smażenie sie :-D dieta trzymana w 100% zadnego podjadania pojemniki były na plazy co widać na zdjeciu , a żeby nie ulec pokusom wspomagałem sie colą zero :-) [...]

    Odpowiedzi: 4189 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-07-04 20:33:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • D.Szukała-smażenie

    Post
    NUTRIFARM&OLIMP

    A smazenie w piecach konwekcyjnych tłuszczowe i bez-co sadzisz? członek-mafia.suple.hardcor.pl

    Odpowiedzi: 87 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-03-30 17:21:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • D.Szukała-smażenie

    Post
    NUTRIFARM&OLIMP

    przepraszam, ze odświeżam. Mam jednak pytanie na które ciężko było mi znaleźć do tej pory odzpowiedź. Czy jesli smażę na oleju kokosowym lub smalcu to tłuszcze te są wchłaniane przez produkt który zmażymy? Jeśli tak to jak liczyć ilość tłuszczu wchłanianą przez np. pierś z kurczaka? I jeszcze jedno, czy smażenie na smalcu wpływa na smak smażonego [...]

    Odpowiedzi: 87 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-02 15:19:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • D.Szukała-smażenie

    Post
    NUTRIFARM&OLIMP

    Mówiłeś, ze w procesie smażenia na smalcu ( jak sie domyślam na oleju kokosowym równiez) to ile tłuszczu zostanie chłonięte przez smażony produkt zalezy od "sposobu i dlugości smażenia". W takim razie jakie czynniki wpływają na mniejszą ilość wchłanianego tluszczu? A jeszcze jedno, jaka jest mniej wiecej granica czasowa do której [...]

    Odpowiedzi: 87 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-03 16:45:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • D.Szukała-smażenie

    Post
    NUTRIFARM&OLIMP

    po co kombinowac skoro 1. smazenie jest takie se - wiem wiem i tak bedziemy smazyc 2. mamy dobre zrodla oleju do tego

    Odpowiedzi: 87 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-08-03 07:46:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gugcio - Offseason: przygotowania na sezon 2022

    Post
    Przygotowanie do zawodów

    17.10.2018 Masa tydzien 1 Wstalem pare minut po 8 i wzialem sie za szykowanie sniadania i smazenie kury na kolejne dni. O 10 zjadlem kolejny posilek a dokladnie przedtreningowy. O 11:15 zaczalem sie juz rozgrzewac na silce. Legs 1 Jako rozgrzewka 3serie wyprostow + cwiczenia na poprawe mobilnosci. 1. Siad klasyczny x 8 10 - 8 2. Suwnica pozioma x [...]

    Odpowiedzi: 1316 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-10-17 17:19:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gugcio - Offseason: przygotowania na sezon 2022

    Post
    Przygotowanie do zawodów

    12.03.2020 Masa tydzien 2 Pobudka ok. 9 i zrobione 30min Cardio na czczo. Potem w Kuchni smazenie tilapi i szykowanie michy na reszte dnia. Zonka ma wolne wiec pojechala ze mna zrobic trening. Lapy w Ss + Lydka 1. Dipsy na maszynie + modlitewnik na maszynie x 4 20 - 8 2. Prostowania z linka wyciagu + mlotki stojac x 3 15 - 8 3. Francuz na wyciagu [...]

    Odpowiedzi: 1316 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-03-13 10:01:12 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • D.Szukała-smażenie

    Post
    NUTRIFARM&OLIMP

    Ja smaże na oliwie z oliwek, ale rafinowanej. Smażenie na oliwie z oliwek tłoczonej na zimno (oznaczana jako Virgine, Extra Virgine, lub Native) nierafinowanej (jak i na innych oliwach niepoddanych temu procesowi) jest szkodliwe, bo ma w sobie substancje szybko ulegające przemianom podczas obróbki termicznej (sporo nienasyconych kwasów [...]

    Odpowiedzi: 87 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-07-13 13:50:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • D.Szukała-smażenie

    Post
    NUTRIFARM&OLIMP

    1. staraj sie smazyc male kawalki - pomocny moze tutaj byc wok - po to m.in. powstal 2. nie pamietam ale z pewnoscia nie jest to smazenie na full power poprostu NIE smazylbym na oliwie z oliwek i juz

    Odpowiedzi: 87 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-04 07:44:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)