Wzięłam bagietkę razową żytnią, ponacinałam w poprzek, nacięcia napełniłam mieszaniną masła, czosnku i natki pietruszki... Teraz piekę w piekarniku Spożyję z sałatką capri: mozarella, pomidory, oliwa z oliwek i świeża bazylia I cóż za wspaniały wieczór będzie
Koniu co myślisz o wrzuceniu do diety zamiast masła czy oliwy benecol lekki od czasu do czasu jak z tluszczami ciezko dopiac kalorycznosc? Ciezko doszukac sie jakis konkretynch opini o nim, a patrzac na rozklad tluszczow wydaje sie calkiem ok. Ale prawda moze byc ukryta, wiec lepiej spytac ;)
Pytanie. W szkole jem co 45 minut chleb zwykły około 20g z 5g masła FLORA PRO Avtiv i 15g szynki z indyka. Czy taka ilośc podnosi poziom insuliny mocno?? To co jem nie ma za małego IG i ciekawi mnie czy taka ilośc powoduje te skoki poziomu insuliny
Nie jadam masła, jako źródła tłuszczy głównie orzechy (migdały/włoskie - po włoskich też mam zgagę), oliwa z oliwek (nie przekraczam 10g używając jej, więc nie zauważyłem jeszcze), po oleju kokosowym kiedyś też miałem to nieprzyjemne uczucie, a zjadłem coś koło 10g, sporadycznie zdarza mi się zjeść jakiś ser.
Tak, wiem o tym - dieta nie polega na jakimś szczególnym jadłospisie, jak np. dieta Dukana, tylko właśnie na zmianie prostych nawyków, jak brak cukru do kawy/herbaty, nieużywanie masła, gotowanie na parze, zastąpienie oleju oliwą, regularne posiłki itp.
Odzywki to tylko uzupelnienie diety, doskonale mozna sobie poradzic bez nich nie - to nie za duzo, w sam raz na jeden posilek, chleb ciemny, bez masla to pij 4l - tez bedzie dobrze, po pewnym czasie sie przyzwyczaisz. 3l to za malo. Pij tyle, az mocz bedzie klarowny to o zoltkach to bzdura (zoltko jajka jak juz, nie zoltko bialka :) wiecej o [...]
preria, migdały podpiekam żeby były ciepłe i puściły trochę tłuszczu. Wtedy się łatwiej robi maseło A obierasz ze skórki, czy miksujesz z nia ? Nigdy nie robiłam masła migdałowego, ale mam juz migdały i się przymierzam w tygodniu do produkcji.
Ja kiedyś dostałam mały słoiczek masła migdałowego, to prawie cały na raz zeżarłam. Nie zdązyłam uzyc do czekokolwiek %-) Myślę,że domowe będzie jeszcze lepsze, tak jak domowe orzechowe w porównianiu ze sklepowym.
Fakt, czlowiek sie odzwyczaja od slodkosci Ja sie np. zastanawiam, jak moglam w dziecinstwie jesc truskawki ze smietana posypane cukrem Albo bezy. Teraz to jest dla mnie bleee Chociaz nie pamietam nawet, kiedy takie cos jadlam A co do kupnych lodow, to one nawet obok smietany nie lezaly. Robi sie je z masla (te lepsze) Dlaczego? Bo trzeba [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
tak jak pisałem, potreningu.pl tam jest opcja "generuj zrzut" i ci zapisuje jako obraz na dysku ;) margaryna lepsza od masła, bo roślinna, a masło jest zwierzęce. Z musli nie zrezygnuję bo to jedyne słodkie podczas całego dnia, nie licząc twarogu z miodem. Miód natomiast zamienię na masło orzechowe :P