[...] się taką jednostką miary. Zazwyczaj miara określana jaki „szklanka” w przepisach dotyczy szklanki o pojemności 250ml. Jedna szklanka mąki pszennej to około 130 – 150 gramów mąki. 250g mąki pszennej, to dwie niepełne szklanki mąki. Co ważne, szklanka nie każdej mąki będzie ważyła tyle samo. Szklanka mąki orkiszowej waży 130g, Szklanka [...]
[...] diety zechcesz uprawiać proste ćwiczenia lub nieco dłużej spacerować, szybciej osiągniesz wymarzoną sylwetkę. Po zakończeniu kuracji stopniowo powinnaś przejść na dietę 1500 kcal i kontrolować wagę. Dietę 1200 kcal możesz powtórzyć dopiero po dwóch- trzech miesiącach, ale lepiej postaraj się, żeby to nie było konieczne. Ogranicz słodycze, [...]
[...] energetycznego, zwłaszcza że większość chorych prowadzi półleżący tryb życia, o znacznie ograniczonej aktywności fizycznej. Dlatego dieta nie powinna przekraczać 1500-2000 kcal/dobę. Taki poziom energetyczny nie dopuszcza do odkładania się nadmiaru energii w tkance tłuszczowej pacjenta. W przypadku nadwagi energia diety powinna zostać [...]
[...] tutaj '500 ml wody ' bo to jest cyrk jakiś "Posiłek II 12.35 Ryż 100g + sok z bananem " - to wywal w cholere, i do posiłku o 11:40 daj wiecej wgeli, np 150 g razowca Jak da rade to obiad jedz troche wczesniej, np 14 - 14:20. Wtedy na ok 30-40 min rpzed treningiem walnalbys 60 g tego gainera co idzie. Zaraz po treningu mzoesz [...]
[...] i białek, wpływa na zdrowy wygląd paznokci i włosów depresje, bóle mięśni, brak apetytu, zaburzenia przemiany materii, wypadanie włosów, miękkie paznokcie dorośli: 150 - 300 mcg Witamina C (kwas askorbinowy) reguluje i aktywizuje dużą liczbę procesów enzymatycznych w komórkowej przemianie materii, towarzyszy tworzeniu się tkanki [...]
[...] i białek, wpływa na zdrowy wygląd paznokci i włosów depresje, bóle mięśni, brak apetytu, zaburzenia przemiany materii, wypadanie włosów, miękkie paznokcie dorośli: 150 - 300 mcg Witamina C (kwas askorbinowy) reguluje i aktywizuje dużą liczbę procesów enzymatycznych w komórkowej przemianie materii, towarzyszy tworzeniu się tkanki [...]