A kto Ci każe jeść codziennie pierś? Nie przechodź ze skrajności w skrajność. Dieta powinna być urozmaicona. Masz wiele innych źródeł białka do wyboru, np jaja, nabiał, ryby, wieprzowina, wołowina, żołądki, serca, udka.
A czy generalnie podroby mogą stanowić podstawę białka w diecie, np. żołądki, wątroby czy jakieś tam serca? Czy podczas przetwarzania w wysokiej temperaturze nie minimalizujemy pozostałości "odpadów" w wątrobie? Poza tym jak to się ma przy zwierzęciu, gdzie nie faszeruje się lekami, jak zaboli głowa, nie pije alkoholu, nie jara szlugów i [...]
[...] mało białka a za dużo węglów 2 posiłek zamiast margaryny polecam masło , szynkę zmieniłbym na kurczaka nie jedz samego kurczaka,zmieniaj mięso np na rybę morską/wątróbkę/żołądki/ serca od czasu do czasu mięso wieprzowe też można zjeść. Co do ryżu zamiast niego też dobre zamienniki najlepsze dla mnie to ziemniaki/kasza gryczana /makaron durum [...]
żoładki gotujesz sercami(Serca wrzucacsz troche pózniej) w wodze osolonej z zielem angielskim i lisciem laurowym. Jak sie zrobia miekkie(troche to potrwa...) to mielisz:) dodajesz kaszy gryczanej , soli, pieprzu bierzesz ugotowana z zielem angielskim, sola i liscmi laurowymi kapuste(liscie) i zawijasz:) do gara...i masz mega wypasione gołąbki:))) [...]