Szocho - ciekawe na jak duze stany zapalne dziala msm ? jakby bylo skuteczniejsze albo wogole dzialalo to myslisz ze ludzie by sie faszerowali nlpzami i ryli sobie zoladki ? podobnie z vitC. tia zwieksza synteze kolagenu, moze w porownywalny sposob jak deca ? sorry ale w bajki juz nie wierze (ani w badania oplacane przez producentow) Dżaro - z [...]
TERAZ PYTANIE ZA 100 PUNKTÓW ile czasu mięso przygotowane(po obróbce termicznej i przyprawione) może leżeć w lodówce ? chodzi mi o : primo - pierś z kurczaka secondo - wieprzowina terzo - podroby (np. wątróbka, żołądki, serca) quatro - ryby tłuste
[...] podniesienia poziomu testosteronu. W przypadku soku z pokrzywy, wiele zależy od tego, jaki jest jego skład i jakie są ilości składników aktywnych. Bez wątpienia w przypadku anemii warto zwiększyć w diecie spożycie źródeł żelaza hemowego jak: wątróbka, serca, żołądki, wołowina, wieprzowina. /SFD/2017/12/7/ce27972949e54be0a1175167cfbcd2ae.jpg
Nie...pilam dobra gatunkowa czerwona herbate. Mialam takie rewelacje, ze ho ho. Moja siotra tez po niej tak ma. Moze to uczulenie a moze mamy wrazliwe zoladki? ewel
[...] nie trzeba ich smarować tłuszczem i nic się do nich nie przykleja- polecam) -nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i wrzucamy nasze cudeńka na ok 15-20 min na środkową półkę -wyciągamy, dajemy im 20 min i zapychamy nim nasze żołądki bez dna. http://fotoo.pl//out.php?i=717373_imag0016.jpg Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-08 10:01:36
Carrefour do 23.01. Monster Energy 2.99zł Twaróg Mazurski smak 2,99zł /275g Makrela 11.99zł/kg Wątróbka, żołądki 4.99zł/kg Ćwiartki z kury 3,69zł/kg Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2017-01-11 21:52:05
Pierogi lubię, płucek nie próbowałam ale pęcherzyki płucne jakoś nie brzmią smakowicie- podobnie jak nerki czy serca. Wątróbkę zjem, żołądki lubię, kaszankę uwielbiam, ale płucka to już wyższy poziom kulinarnych doznań %-). Chociaż może kiedyś zjem takie pierożki nawet nie wiedząc że to z płuckami, pewnie dobre na wydolność :)).
[...] poznać najlepsze źródła białka, na których warto bazować w naszej diecie, a są to: - mięsa (wieprzowina, drób, wołowina, cielęcina, dziczyzna), - podroby (wątróbka, serca, żołądki), - ryby (wszystkie ryby niehodowlane, najlepiej świeże lub mrożone filety), - jaja, - nabiał, - odżywki białkowe: [...]
[...] Proponowane przez Ciebie 230 g to zdecydowanie zbyt dużo. Jeżeli chcesz, aby dieta była ekonomiczna, warto uwzględnić w niej takie źródła białka, jak: wątróbka, serca, żołądki, udka, wieprzowina, jaja, nabiał. Unikanie nabiału bez powodu jest mało sensowne, więc jak najbardziej warto do również dodać: [...]
[...] dobranej diety są produkty jak najmniej przetworzone, w postaci źródeł składników odżywczych. Wyróżnić tutaj należy: 1. Źródła białka: - pierś z kurczaka, udka, serca, żołądki, wątróbka, schab, szynka, łopatka, ryby, owoce morza, wołowina, dziczyzna, jaja, nabiał, odżywki białkowe. 2. Źródła tłuszczów: - olej kokosowy, szałwia hiszpańska - [...]
no i wszystko gra, teraz tylko zostal mi ostatni market do obadania a jak nie to lniany olej przez net zamowie :) a zoladki, watroby nic nie bola na tej diecie ??:)
[...] nie będziesz na suplementach. Inna sprawa to to że w człowieku wszystko ewoluuje, a suplementy to rewolucja, opanowały rynek od kilkunastu lat więc jak by nie było to nasze żołądki nie ewoluowały jeszcze na tyle by je jak najlepiej przyswajać, a nasze organizmy nie potrafią jeszcze efektownie wykożystać zwiększonych dawek niektórych substancji. [...]
[...] ludzie chorują po tym, co zjedzą, ale nie kilka osób na raz, tylko pojedynczo, więc wszelkie zarzuty, co do jakości byłyby zwalane na osoby jedzące, że mają zbyt wrażliwe żołądki. Czasem wchodzę, patrzę co jest i niby wszystko ok, ale mam ochotę wyjść. I wychodzę Zostaje sucha bułka, bo to jest przynajmniej bezpieczne. Ale ile można tak żyć?
Ja kiedyś byłem mega zniesmaczony do jakości mięsa w kauflandzie, ale już mi to przeszło, ostatnio żołądki takie czyste kupiłem jak nigdy jeszcze gdziekolwiek, innym razem indyk prawie, że bezwodny, a wczoraj karkówka, która po porcjowaniu i podzieleniu (ani grama odlanej wody/krwi) różniła się wagowo 1g od tego co było na folii, a tłuszczykiem [...]
Kurła ja to jestem wybredny, zjem niekiedy wątróbkę dobrze zrobioną ale serca, żołądki itp odpadają. Ogólnie to nie lubię mięsa, za dzieciaka to jadłem tylko filety Ala schabowy i schabowy, reszty nie było szans xd mam z natury wstręt do mięsa. Jem żeby rosnąć tylko tak naprawdę xd