Pierwsze co musisz zmienic to przerwy miedzy posilkami. Powinny wynosic 2,5 do 3 godzin. Obliczyles ogolne zapotrzebowanie kaloryczne? Z I posilku wywal kromke chleba z maslem. Z II posilku wywal maslo, majonez i szynke. Dobrze by bylo gdybys do pracy/szkoly nosil ryz z kurczakiem w malych, zamykanych pojemniczkach. Jesli nie dasz rady, postaraj [...]
Daj tych zrodel weglowodanow jakies normalne ilosc a nie po 65g %-) Wywal cukier i zbilansuj lepiej te posilki zeby w kazdym bylo zrodlo bialka, weglowodanow i ew. tluszczow.
[...] fosforu połączone z adenozyną będącą nukleozydem) jest niezbędną cząsteczką energetyczną, która jest paliwem dla kurczących się mięśni ofiarowując jedną grupę fosforową jako źródło energii komórkowej. Nitro NO Jednym z głównych czynników odpowiedzialnych za rozszerzanie naczyń krwionośnych jest tlenek azotu (NO). W organizmie człowieka NO [...]
No tak, na redukcji zmniejszamy ilosc weglowodanow, ale no bez przesady Podczas redukcji nie je/pije sie carbo, poniewaz zawiera takze cukry proste. Nie jesz weglowodanow po treningu? Oj bardzo zle. Po treningu zawssze powinny byc wegle, poniewaz po wysilku, organizm musi odnowic zużyty glikogen. Jezeli go nie ma to pobiera go z bialka, a tego [...]
[...] itd,albo cos z duza liczba weglowodanow jak nie chce mi sie jesc obiadow,np kaszki; kaszkek nie jedz to g**** mówiąc prosto z mostu ( kaszki np. w górach a nie jako stałe źródło energii) ok17:00 przed treningiem pije gainera ok 40 g ok po treningu od razu czyli ok 19tej , 20 tej 6 capsow amino max 6800 i carbo 30g po co te amino?? pol godziny [...]
a jakie masz zapotrzebowanie i dlaczego tak duzo uciales kalorii? jaki wyliczyles rozklad b/t/w? 1. brakuje bialka i zdrowego tluszczu. banan zbedny. mleko nie moze sluzyc za zrodlo bialka i tluszczu, jest dodatkiem niezbyt porzadanym na redukcji, ale jesli sie z nim nie przesadza to spoko. 2. chleb jesli juz to ma byc ciemny z grubych ziaren. [...]
cos o mnie: 173cm 64kg typ endo podstawowe zapotrzebowanie 1996,8kcal +303,2kcal bo cel to czysta masa miesniowa(a jestem endo wiec 300 wiecej nie daje zeby sie nie spasc)czyli 2300kcal , +300KCL BEDZIE OK 5,5g na kg/m.c 1408kcal z weglowodanow 352g 2,3g na kg/m.c 588,8kcal z bialka 147,8g BIALKO DO 2,2GR, ALE TEN 0,1GR WIECEJ NO OK. 0,5g na [...]
Zakwaszenie organizmu - ciche niebezpieczeństwo! Jak dochodzi do zakwaszenia? Jakie są objawy? Jak można temu zapobiec? Nadmiar kwasów a dolegliwości reumatyczne. Nasze ciało to laboratorium chemiczne, które pracuje ciągle nad zachowaniem równowagi przemian chemicznych. Nawet niewielkie odchylenia od normy powodują drastyczne i fatalne [...]
[...] ogólnie masz sporo pieczywa, jest wiele ciekawszych źródeł węglowodanów http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html. Słonecznik to kiepskie źródło tłuszczy, wybieraj z tych : http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html#post1 Mięsa wymieniaj na tłuste, na ryby, za [...]
[...] 2 jajka do śniadania, zmień ser na pełnotłusty, zmniejsz porcję owoców o połowę itp. To co jesz o godz. 11 i 17 to nawet koło posiłków nie stało. Posiłki zawsze zawierają źródło białka, w większości również tłusczu albo węglowodanów, my tutaj się staramy, żeby poza pewnymi wyjątkami zawierały wszystkie 3 grupy. No ale jeszcze raz, jak [...]
[...] ich wyczerpanie nawet w kilkanaście godzin jest niemożliwe. Zasoby glikogenu natomiast w czasie intensywnej pracy (około 70% VO2max) mogą zostać zużyte już po 90 minutach" (źródło: „Fizjologiczne podstawy wysiłku fizycznego", J. Górski ) Co to oznacza? Nie musisz się obawiać drastycznego spadku ilości glikogenu mięśniowego oraz sypać [...]
[...] Serwatka i kazeina jest wytwarzana z mleka, dlatego tez niektóre osoby maja problem z trawieniem tego białka. W tym wypadku również białko sojowe stanowi rewelacyje źródło białka do zwiększenia masy mięśniowej. Obawy kulturyści boja się soi ze względu na zawartość isoflaminy, mimo dużo prozdrowotnych właściwości. Naukowcy potwierdzają, [...]
[...] to kalorie, które będziesz dostarczał z węglowodanów 9. Podziel wynik uzyskany w punkcie 8 przez 4, a dowiesz się ile gram węglowodanów powinienneś dziennie spożywać źródło:http://www.sfd.pl/Robimy_mas%C4%99-t39176.html Bazując na moim zapotrzebowaniem kalorycznym dla endorfika wyszło mi tak: białko:206g węglowodany:519g tłuscze:36g Coś [...]
[...] plusów. W momencie, gdy Twoja dieta jest nisko kaloryczna i z umiarkowaną ilością węglowodanów tym bardziej aż prosi się, żeby wszystkie posiłki były zbilansowane (miały źródło białka, tłuszczy i węgli) Polecam naszą biblioteczkę działu (podwieszony temat)- znajdziesz tam kompedium wiedzy o odżywianiu i może przekonasz się do porzucenia [...]
no idzie do przodu to najwazniejsze. ja dzis dopiero zaczalem redukcje. planuje skonczyc na wiosne. nie znam sie za bardzo ale wydaje mi sie ze dieta troche jest nie za bardzo... np. rano nie ma węglowodanow. ja jem 2 jajka ale jeszcze do tego owsiane np. musisz sobie zrobic posilek przed i po treningowy. a na noc bialko. tak mi mowiono zanim [...]
zalożenia: JAK DLA CIEBIE PRAWIDŁOWE. JEŻELI BĘDZIE ZA DUŻO, MOŻESZ POJECHAĆ 2,2 B, 1,5 T, WĘGLE JAK JEST. JAK BĘDZIE ZA DUŻO, OBETNIJ Z WĘGLI białko: 2g węgle: 6g tłuszcz:1g Zapotrzebowanie na kalorie 2751 Kalorie z węglowodanów 1612 Kalorie z białek 536 Kalorie z tłuszczy 603 Zapotrzebowanie Ilość węglowodanów 403 Ilość białka 134 [...]
[...] dodałbym 75-100g tłuszczy roślinnych, kup sobie w sklepie siemię lniane(300g u mnie w sklepie kosztuje 4 zł), mozesz je zmielić w młynku, to naprawdę świetne i niedoceniane źródło błonnika i o-3, tran codziennie ale jeśli będzie siemię lniane to zmniejsz dawki o połowę postaraj się zredukować nieco tłuszcze zwierzęce, zamiast dwóch porcji [...]
[...] dziennie. U Ciebie jednak masz praktycznie wszystkie słabej jakości źródła węglowodanów w diecie. Gdzieś tam ewentualnie ryż można podciągnąć pod średniej-dobrej jakości źródło. Wydaje mi sie, że problem stanowi smakowitość posiłków. Jedząc coś co nam smakuje i urozmaicając zjemy więcej. Zapraszam: https://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html
[...] dziennie. U Ciebie jednak masz praktycznie wszystkie słabej jakości źródła węglowodanów w diecie. Gdzieś tam ewentualnie ryż można podciągnąć pod średniej-dobrej jakości źródło. Wydaje mi sie, że problem stanowi smakowitość posiłków. Jedząc coś co nam smakuje i urozmaicając zjemy więcej. Zapraszam: https://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html [...]
[...] płatkami? Bardziej jałowy posiłek już ciężko wymyślić. W czym problem żeby dać tę kasze że skyrem, migdałami, owocami, siemieniem lnianym? Dobrze zbilansowane posiłki zawierać powinny źródło białka, tłuszczów i węglowodanów. Ewentualnie białka i węglowodanów lub białka i tłuszczów. Wrzuć do każdego posiłku warzywa, a nie 200 gramów dziennie.