SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

wegańska dieta dla pływaczki

temat działu:

Wegetarianizm i weganizm - dieta, odżywianie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2488

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a) Temat przeniesiony przez gokuson z działu Szybkie pytania bez logowania.
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11135 Napisanych postów 51369 Wiek 30 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam,
pytanie dot. diety i ilości białka w diecie wegańskiej: pływam jako masters, początkujacy, jestem weganką więc nie jem mięsa, ryb i niczego co pochodzi od zwierząt (jajek i przetworów mlecznych), kupiłam serwatkę białkową i nie wiem ile jej stosować przy wzroście 164 i 52 kg wagi; pływam ok 4 razy tyg.(po ok 60 min.), 1-2 razy tyg. biegam.
Nigdzie nie mogę znalezc rady dla wege sportowca kobiety :(
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 35 Napisanych postów 2543 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 14764
Stosujesz według zapotrzebowania w swojej diecie :)

Kupiłaś białko serwatkowe bo nie jadasz (przetworów mlecznych pochodzacych od zwierzat) a przecież białko serwatkowe też jest pochodzenia zwierzęcego...

Trzeba trawę tyrać nosem,żeby zostac komandosem...

Systema Specnaz Training...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Wiek 20 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 6
Olśniło mnie jak przyniosłam puszkę do domu (że serwatka jest odzwierzęca). Zużyje to to i poszukam czegoś wegańskiego, pewnie jest?

Problem w tym, że nie wiem ile tego powinnam brać. Pan w sklepie (duży pan) zasugerował 2 x 30gr dziennie. Po treningu i wieczorem. Na opakowaniu jest naisane, żeby nie przekraczać 3 x 30 gr dziennie.
Trenuję ok 1h dziennie, ważę 52 kg, zdarza mi się 1 dzień przerwy w treningu.
...
Napisał(a)
Usunięty przez Banan za pkt 6 regulaminu
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 42 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 24
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

watroba

Następny temat

bark

nutloveb