Szacuny
15
Napisanych postów
1027
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
5425
mam takie pytanie, ne ktore nie moge znalezc odpowiedzi pomimo p[rzeszukania forum...
mianowicie: gdzie mniej wiecej plasuje sie wedzone jedzenie, mp. kurczak. czy ma on wiecej czy mniej wartosci odzywczych niz gotowany, smazony, pieczony?? i Wogole jakby ktos mogl podac lancuszek ktore jest najlepsze. Wiem ze na 1 miejscu jest gotowane a na ostatnim smazone. A pieczone, wedzone, duszone??
Z gory dzieki:)
Szacuny
97
Napisanych postów
2782
Wiek
42 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
15058
To zalezy czy jedzenie wędzone jest na zimno czy na ciepło. Zawartość substancji odżywczych się raczej nie zmienia - natomiast przyswajalność takiego białka to sprawa dyskusyjna w przypadku wędzenia na zimno...