Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
7
Napisanych postów
674
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
18399
witam.
moja mama bedzie brala rok intereferon poniewaz bedzie sie leczyc z tego co mowila to cos jak slaba chemioterapia. niektore osoby biorace interferon maja skutki uboczne jak po chemi (wypadanie włosów, huśtawka nastrojów, depresja, stany grypopodobne, krwotoki z nosa itp.) , pomyslalem zeby brala glutation oczyszczalo by organizm i byl silniejszy bo to chyba tak w skrocie dziala.? ile tego trzeba brac zeby dzialo i jak dlugo ? mysle ze caly rok warto by bylo. ale pewnie to bedzie bardzo drogie
co o tym myslicie? moze sa tu jacys lekarze badz osoby ktore
mialy podobna sytucje. bardzo prosze o pomoc.
ps; mowilem mamnie zeby zapytala lekarzy jakie maja zdanie o glutationie to albo nie wiedzieli co powiedziec i krecili albo unikali odpowiedzi i nic nie doradzili.
Zmieniony przez - _Maserati_ w dniu 2010-12-25 01:48:14
Wielu nie zdaje sobie sprawy skąd jesteśmy. Harcorowe brzmienie jak partyzanckie pieśni
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20986
Napisanych postów
71634
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576963
Jeśli lek nie jest zarejestrowany w kraju żaden lekarz nie podejmie ryzyka aby dać zgodę na stosowanie obu substancji. Możesz pogadać ale i tak nic z tego nie będzie. Na swój rozum nie lecz mamuśki, tym bardziej w necie.
Szacuny
0
Napisanych postów
328
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
20504
obiawy grypopodobne bede tylko przez kilka iniekcji gdyz bedzie to dawka milion razy wieksza niz wytwarza nasz organizm podaczas ataku wirusanp grypy wydaje mi sie ze ma hcv +??jezeli tak to napewno bedzie miec rybawiryne do tego nikt juz nie podaje samego interferonu gdyz leczenie samym interferonem dawalo slabe rezultaty ..
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
14
Zależy jak często będzie brała interferon. Nie wiem jak w przypadku codziennych zastrzyków ale ja biorąc raz w tygodniu już od ponad 2 lat nadal mam objawy grypopodobne.
Co do Glutationu również zaczynam go stosować, nie by pozbyć się skutków ubocznych lecz by ogólnie wzmocnić i odtruć organizm. A jeśli dodatkowo przyniesie taki efekt że skutków ubocznych nie będzie to będę w 7 niebie!!!