ogólnie to dobra dieta
Hmm co brać przedewszystkim pod uwage...
posiłek przed i po-treningowy.
***Przed treningowy składający się z węglowodanów o niskim IG, oraz Białka, bez tłuszczy. Pora posiłku przed treningiem to 2-3 Godziny.
***Posiłek potreningowy powinien składać się z węglowodanów o wyższym IG, oraz Białku, tak samo bez tłuszczy. Co do pory posiłu potreningowej to jak najszybciej - dlaczego... Ano od razu po trneingu glikogen gromadzi się w najszybszym tempie.
Badania wykazały że podczas pierwszych 2godzin po treningu, magazynowanie glikogenu jest najszybsze i wynosi 150%, i poźniej zmniejsza się. Po około 3-4 godzinach wynosi normlane 100%.
Co do ilości węglowodanów i białka - to już zależne od tego jak masz je obrane z diety.
Napewno pij dużo wody podczas treningu
Suplementy - nie wiemy jaki jest twój %BF, jeśli <15% to możesz wprowadzić BCAA
------
podczas wycieczki z posiłkiem potreningowym nie ma problemu, zaś problem powstaje wtedy gdy masz
trening w domu o godzinie bardzo poźniej, gdyż nasuwa sie tutaj pytanie czy ładować węgle na noc

...
Osobiście bym jednak został przy samym posiłku białkowym, + ewentulanie BCAA i minimalna ilośc węgli.
P.S.
Nasuneło mi sie teraz jeszcze na myśl zebyś w innych posiłkach jak masz węgle używał węgli o niskim IG, tam wg jakiś badań (skleroza, albo bardziej leń mnie o 2w nocy chwyta i mi sie nie chce poszukać

)wyszło że czym dłuższy czas stosowania w diecie ogólnie węgli o niskim IG tym organizm uczy się je gromadzić i odpowiednio nimi dysponuje na treningu co powoduje lepszy i efekywniejszy trening.
Zmieniony przez - LeeJaedong w dniu 2010-04-05 01:47:09
Zmieniony przez - LeeJaedong w dniu 2010-04-05 01:51:12