witam wszystkich , mam prawie 15 lat , 166 cm wzrostu i 53 kg wagi . obawiam sie ze z powodu cwiczen mogę zahamować swoj wzrost . w wieku ok 11/13 lat bylem bardzo niski , az poszedlem z rodzicami do endokrynologa ktory zrobil mi badania , i przepisal jakies tabletki . dzieki nim dogonilem troszeke rowiesnikow . aktualnie nie biore zadnych lekow poniewaz podobno moj organizm sam sobie da rade . moje pytania brzmia nastepujaca -
biorac pod uwage moje przebyte problemy z wzrostem , czy cwiczenia moga zahamowac moj wzrost .
czy powinienem przejsc na jakas diete ? . jem wszystko normalnie ograniczam wszystkiego rodzaju puste kalorie i fast foody typu lody , hamburgery , chipsy itp . itd .. czy moze powinienem jesc wiecej bialka albo cos ?
biorac pod uwage moje przebyte problemy z wzrostem , czy cwiczenia moga zahamowac moj wzrost .
czy powinienem przejsc na jakas diete ? . jem wszystko normalnie ograniczam wszystkiego rodzaju puste kalorie i fast foody typu lody , hamburgery , chipsy itp . itd .. czy moze powinienem jesc wiecej bialka albo cos ?