SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

kebab -dlaczego zły ?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 9695

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 46 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 258
witam

wiem że temat kebabu , wartości i jego przepisów był już tutaj poruszany

jednak po przeczytaniu tych postów nie odnalazłem jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie

dlaczego kebaby zaliczacie do tych złych potraw ?
wszędzie piszecie że wołowina czy kurczak to najlepsze źródło białka - szczególnie z grilla

przecież w kebabie takie właśnie mięso - przynajmniej tak gdzie ja jadłem - jest podawane

do tego warzywa - papryka , pomidor , ogórek

dlaczego więc piszecie że to taki SYF ??
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 46 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 258
no to już wiem co chciałem wiedzieć

kebab dobry , ale własny :D


do zamknięcia

dzięki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 171 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8131
Zalezy, gdzie kebab zjesz... widzialem knajpy gdzie suche miecho z kurczaka maczaja jeszcze w tluszczu, sosy tez skladaja sie z tluszczu glownie (olej). CO innego jak sobie sam zrobisz. Wtedy juz wydaje sie byc calkiem pelnowartociowym posilkiem. :)

o swe marzenie walcz...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 540 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 22802
Najlepiej takie posiłki wykonywać samemu, wtedy masz pewność co do składu kebaba. Tak jak kolega wyżej pisał dodają tłuszczy.

:)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 913 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 24314
mozesz wziasc kebaba ale podziekowac za sos ,dadza bez sosu i masz samego kuraczaka ,warzywa i bulka ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 171 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8131
ale miesia z kurczaka tez strasznie natluszczaja... zwroc uwage ze jak je skrobia z tego bloku miesa ono zawsze lezy w tluszczu

o swe marzenie walcz...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 2237 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 33857
U nas, przynajmniej w de, sos to glownie zaziki (czasem tez taki brazowy ale nigdy go niebiore), niewidze w nich zadnego oleju , jogurt naturalny, troche czosnku , zielonego ogorka pieprz i sol ;]
Ja sobie pozwalam raz w tygodniu na dobrego kebaba... co jak co ale to turka wychodzi najlepiej ;]
Jedyne co tam moze byc mniej mniej zdrowe to chleb turecki/bulka... co do miesa to niewiem... kiedys ogladalem film dok. na temat produkcji i wygladalo to wszystko w miare ok.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 171 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8131
a no, wszystko zalezy kto gdzie byl. :)

o swe marzenie walcz...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1966 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 20366
w gdansku jest kilka dobrych kebabów i nie dodaja ci do kebaba kurczaka ... nie wiem co wy za kebaby macie w tych lepszych gdzie czasem jem jest baranina z cielęciną (fakt ze cena jest większa niz w innych kebabach bo 14 zł a w innych zazwyczaj po 9-10 jest) i mimo ceny maja wiecej klientów niz te budki smieszne co do maczania w tłuszczu raczej tego nie robia, bo mieso smakuje jak robi sie u mnie w domu i jak kroją to nie jest tłuste tylko normalne :)

"Musicie od siebie wymagać, nawet gdyby inni od Was nie wymagali" Jan Paweł II 1983 r.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 46 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 258
no właśnie jedynie pochodzenie mięsa może zastanawiać
wiadomo że do barów z kebabami mięso przychodzi już gotowe na ruszt w folii
ale czy takie kupowane w sklepach może dużo się różnić

co do przedmówcy to nie chodziło mi o dodawanie kurczak a raczej o wybór mięsa

ja mam niedaleko bar prowadzony przez turków i tam można sobie wybrać mięso , właśnie z kurczaka bądź wołowiny lub cielęciny - najlepsze moim zdaniem :D

sam zakupiłem niedawno grill elektryczny z chęcią właśnie wyrobu takich domowych kebabów raz na jakiś czas

czy mięso cielęce jest lepsze od zwykłego wołowego ??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1966 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 20366
wołowe do kebabow w restauracji prowadzonej przed turka ?

cos chyba zle uslyszales ale... swiat sie zmienia :D a te grille elektryczne żadna rewelacja, sam sobie kupilem juz dawno i kurczak wychodzi dobry ale rewelacji nie ma , musze sprowac steka krwistego na tym zrobic :)

"Musicie od siebie wymagać, nawet gdyby inni od Was nie wymagali" Jan Paweł II 1983 r.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
kurczaka w grillu robie tylko w folii bo starcznie wysusza

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Węgiel

Następny temat

spalic 5 kg, prosze o porady :)

WHEY premium