Szacuny
2
Napisanych postów
171
Wiek
31 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
8131
Zalezy, gdzie kebab zjesz... widzialem knajpy gdzie suche miecho z kurczaka maczaja jeszcze w tluszczu, sosy tez skladaja sie z tluszczu glownie (olej). CO innego jak sobie sam zrobisz. Wtedy juz wydaje sie byc calkiem pelnowartociowym posilkiem. :)
Szacuny
17
Napisanych postów
2237
Wiek
31 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
33857
U nas, przynajmniej w de, sos to glownie zaziki (czasem tez taki brazowy ale nigdy go niebiore), niewidze w nich zadnego oleju , jogurt naturalny, troche czosnku , zielonego ogorka pieprz i sol ;]
Ja sobie pozwalam raz w tygodniu na dobrego kebaba... co jak co ale to turka wychodzi najlepiej ;]
Jedyne co tam moze byc mniej mniej zdrowe to chleb turecki/bulka... co do miesa to niewiem... kiedys ogladalem film dok. na temat produkcji i wygladalo to wszystko w miare ok.
Szacuny
11
Napisanych postów
1966
Wiek
30 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
20366
w gdansku jest kilka dobrych kebabów i nie dodaja ci do kebaba kurczaka ... nie wiem co wy za kebaby macie w tych lepszych gdzie czasem jem jest baranina z cielęciną (fakt ze cena jest większa niz w innych kebabach bo 14 zł a w innych zazwyczaj po 9-10 jest) i mimo ceny maja wiecej klientów niz te budki smieszne co do maczania w tłuszczu raczej tego nie robia, bo mieso smakuje jak robi sie u mnie w domu i jak kroją to nie jest tłuste tylko normalne :)
"Musicie od siebie wymagać, nawet gdyby inni od Was nie wymagali" Jan Paweł II 1983 r.
Szacuny
0
Napisanych postów
46
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
258
no właśnie jedynie pochodzenie mięsa może zastanawiać
wiadomo że do barów z kebabami mięso przychodzi już gotowe na ruszt w folii
ale czy takie kupowane w sklepach może dużo się różnić
co do przedmówcy to nie chodziło mi o dodawanie kurczak a raczej o wybór mięsa
ja mam niedaleko bar prowadzony przez turków i tam można sobie wybrać mięso , właśnie z kurczaka bądź wołowiny lub cielęciny - najlepsze moim zdaniem :D
sam zakupiłem niedawno grill elektryczny z chęcią właśnie wyrobu takich domowych kebabów raz na jakiś czas
czy mięso cielęce jest lepsze od zwykłego wołowego ??
Szacuny
11
Napisanych postów
1966
Wiek
30 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
20366
wołowe do kebabow w restauracji prowadzonej przed turka ?
cos chyba zle uslyszales ale... swiat sie zmienia :D a te grille elektryczne żadna rewelacja, sam sobie kupilem juz dawno i kurczak wychodzi dobry ale rewelacji nie ma , musze sprowac steka krwistego na tym zrobic :)
"Musicie od siebie wymagać, nawet gdyby inni od Was nie wymagali" Jan Paweł II 1983 r.