SKŁADNIKI:
Na 3 porcje:
100g białego ryżu
200g mięsa mielonego
3 duże papryki
1 średnia cebula
4 pieczarki
sól
pieprz
warzywko
piekarnik
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:
Gotujemy ryż do miękka. W między czasie możemy pokroić drobno cebulę, obrać pieczarki, przygotować miskę, mięso i przyprawy i wypatroszyć cebule ze środka, z tych wszystkich pestek. Po wypatroszeniu papryka powinna wyglądać tak:
Następnie gdy ugotuje się ryż, wrzucamy go do miski, razem z mięsem mielonym (surowe), dodajemy cebule, ścieramy na tarce pieczarki (najlepiej nie za grubymi oczkami) i doprawiamy solą, pieprzem i warzywkiem wg. swojego smaku, można dodać również inne przyprawy, ale nic nie miałem sensownego .
Gdy już wszystko jest doprawione i wymieszane, nadziewamy papryki, nie żałujemy farszu . Powinno wyglądać mniej więcej tak:
Gdy napjerdolimy do środka farszu zakrywamy paprykę, rozgrzewamy piekarnik do 200*C i wrzucamy do środka na ok. 20-25min.
CZAS PRZYGOTOWANIA:
Czas na przygotowanie takiej "papryki" mieście się w granicach 40minut, 20min ryż i 20 min w piekarniku.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Wszystko wyliczone w zaokrągleniu, nie liczyłem cebuli, papryki i pieczarek.
Na 3 porcje:
kcal: 960
Węgle: 76.5
Białko: 41.1
Tłuszcze: 54.7
Na 1 porcje:
Kcal: 320
Węgle: 25.5
Białko: 13.7
Tłuszcze: 18.2
Trochę mało tego wyszło na 1 porcję . Mam nadzieję, że komuś się przyda, reklamacji nie składamy
Efekt końcowy:
Dziennik treningowy --> http://www.sfd.pl/man1ek93__redukcja_do_16_/_masa_od_18-t719078.html