jesli smak i rozpuszczalnosc sie poprawią - mozliwe iz dorzuce do diety
...
Napisał(a)
ja ostrowi póki co nie jem - bo mi nie smakuje
jesli smak i rozpuszczalnosc sie poprawią - mozliwe iz dorzuce do diety
jesli smak i rozpuszczalnosc sie poprawią - mozliwe iz dorzuce do diety
...
Napisał(a)
Te smakowe były lipne bo nie miały oprócz barwnika i aromatu żadnego smaku. Naturalna jednak jak ktoś lubi takie mleczne przetwory to bardzo smaczna. Ja bardzo lubię mleko to i natural mi podchodzi.
Co do rozpuszczalności to najgorsze są te grudki co zostają czasem. W tym shakerze zakręcanym Dominator to można szału dostać jak to powchodzi w szczeliny, żeby to później domyć.
Lecz miłe zawsze dla oka było to w testach jak zagraniczne firmy się kompromitują a tania Ostrowia zawsze full limit
Co do rozpuszczalności to najgorsze są te grudki co zostają czasem. W tym shakerze zakręcanym Dominator to można szału dostać jak to powchodzi w szczeliny, żeby to później domyć.
Lecz miłe zawsze dla oka było to w testach jak zagraniczne firmy się kompromitują a tania Ostrowia zawsze full limit
...
Napisał(a)
Eltoro: tyle że olimp podaje zawartość aminokwasów w 100g produktu a nie w 100g białka, docelowo tej leucyny będzie podobnie i obu odżywkach które wymieniłeś.
ehhhh...
...
Napisał(a)
Białko ostrovi to syf pieni się zostaje na sciankach i dnie nie mówie już o rozpuszczalnosci i beznadziejnym smaku . Każdy ma swoje zdanie na ten temat ale jak ktoś spróbuje lepszego białka np(taniego) Vitafit lub Olimpu czy wielu innych to nie wróci do Ostrovi
muszę się jednak zgodzić ze stosunek białko / cena Ostrovia nie ma równych gdyby Vitafit kosztowało cały czas tak samo nikt by nie sięgał po Ostrovie Zobaczycie gdy nowe białko Ostrovi bedzie w obiegu zaraz się okaże że cena musi isć do góry bo coś tam coś tam ... SFD
muszę się jednak zgodzić ze stosunek białko / cena Ostrovia nie ma równych gdyby Vitafit kosztowało cały czas tak samo nikt by nie sięgał po Ostrovie Zobaczycie gdy nowe białko Ostrovi bedzie w obiegu zaraz się okaże że cena musi isć do góry bo coś tam coś tam ... SFD
Hardcoreteam
...
Napisał(a)
Spartan a to Cię zmartwię. Jadłem Ostrowie, odpuściłem. Przewinęły się izolaty Olimpa, sp80, ultimate itd a wróciłem do naszej polskiej Ostrowi
...
Napisał(a)
Eltoro: na opakowaniu ostrowi jest wyraźnie podane aminogram na 100g białka a nie 100g produktu, wiele firm tak robi, zwykły chwyt marketingowy, wystarczy zliczyć cały aminogram i wyjdzie Ci czy chodzi o 100g białka czy 100g odżywki w której jest np. 80g białka .
Tak czy siak ostrowia ma tej leucyny na 100g produktu 8,7g więc tyle co olimp jak już o ta leucyne Ci się rozchodzi .
Zmieniony przez - uan-ban w dniu 2010-11-30 14:16:58
Tak czy siak ostrowia ma tej leucyny na 100g produktu 8,7g więc tyle co olimp jak już o ta leucyne Ci się rozchodzi .
Zmieniony przez - uan-ban w dniu 2010-11-30 14:16:58
ehhhh...
...
Napisał(a)
nie potępiam ostrovi chciałbym miec tanie i dobre białko tylko ja patrze również na smak bo nie lubie sie zmuszac do picia na siłe ... bo musze a ostrovia dla mnie to strata pienidzy nie chce obrażać nikogo kto chwali Ostrovie to po prostu kwestia indywidualna.
Hardcoreteam
...
Napisał(a)
W ogóle, zeby wpc sie zdewaluowało potrzeba byłoby nie tylko znakomitej alternatywy, ale naprawdę poteżnej kampanii reklamowej by coś zmienic w swiadomosci konsumentów...
Właśnie o tym mówię! A kto popracował nad afirmacją serwatki? Mleczarnie? Uniwersytety? Tylko kampania producentów odżywek a w momencie jak ich mleczni dostawcy stali się im jawną konkurencją, można się spodziewać, delikatnie mówiąc, kopnięcia w d. I nie sądzę, by mleczarnia w upadłości, nawet wspierana przez Allegro, postawiła na własny panel naukowy i publicystyczny.
Przecież te zalety WPC, to zalety na zmówienie a nie odkrycia. Leucyny akurat jest podobnie w WPC, EGG a nawet pszenicy ("zeletą" tej ostatniej jest glutamina - "najważniejszy aminokwas"). Za to jakże cennej argininy w WPC jest O POŁOWĘ mniej niż w aminogramie referencyjnym - w jaju jest 5,2, w serwatce- 2,6. Tak więc jakość to TYLKO kwestia preferowanych badań.
Zmieniony przez - Murban w dniu 2010-11-30 15:07:35
Właśnie o tym mówię! A kto popracował nad afirmacją serwatki? Mleczarnie? Uniwersytety? Tylko kampania producentów odżywek a w momencie jak ich mleczni dostawcy stali się im jawną konkurencją, można się spodziewać, delikatnie mówiąc, kopnięcia w d. I nie sądzę, by mleczarnia w upadłości, nawet wspierana przez Allegro, postawiła na własny panel naukowy i publicystyczny.
Przecież te zalety WPC, to zalety na zmówienie a nie odkrycia. Leucyny akurat jest podobnie w WPC, EGG a nawet pszenicy ("zeletą" tej ostatniej jest glutamina - "najważniejszy aminokwas"). Za to jakże cennej argininy w WPC jest O POŁOWĘ mniej niż w aminogramie referencyjnym - w jaju jest 5,2, w serwatce- 2,6. Tak więc jakość to TYLKO kwestia preferowanych badań.
Zmieniony przez - Murban w dniu 2010-11-30 15:07:35
...
Napisał(a)
Przecież nikt nie je samego białka podchodzącego z serwatki. Jest to tylko niewielka część białka z ciągu dnia obok twarogu, jaj, ryb i mięsa !
Zważając na fakt iż serwatka jest lekkostrawna jest znacznie lepsza niż Twoje egg.
Zważając na fakt iż serwatka jest lekkostrawna jest znacznie lepsza niż Twoje egg.
Poprzedni temat
Białko i Aminokwasy.
Następny temat
White flood + Horse Power
Polecane artykuły