Szacuny
9
Napisanych postów
1792
Wiek
37 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
8455
Ja tam daję ostrowię i daje rady
activlab wypuścił też tanie białko 70% w kg opakowaniach cena 35-38zł więc konkurecncja białek eko rośnie
ciekawi mnie tylko w które warto inwstować te tanie czy odżałować i kupić droższe? nie chodzi osmak, zapach itp tylko w działaniu tj no nie wiem wchłanialność czy cuś
faftag nie masz tam pod ręką linków do ciekawych art czy brać izolat czy koncentrat i czy przywiązywać wogóle do tego wagę????
Zmieniony przez - generau2 w dniu 2010-11-24 18:03:05
Zmieniony przez - generau2 w dniu 2010-11-24 18:04:57
Szacuny
38
Napisanych postów
2551
Wiek
33 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
31384
Eltoro_KrK bylby sog, za te sypanie do plecaka ale juz dalem kiedys...
Szata inna, ale niech zostanie w srodku ten sam w miare dobry produkt za bardzo oplacalna cene (oczywiscie taniej i lepiej moze byc:D ).
Co do vitafit'a econo to z niecierpliwoscia czekam na ten produkt.
Szacuny
1417
Napisanych postów
35562
Wiek
41 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
150829
Plasma amino acid response after ingestion of different whey protein fractions.
Farnfield MM, Trenerry C, Carey KA, Cameron-Smith D.
School of Exercise and Nutrition Sciences, Deakin University, Burwood, Victoria, Australia.
Abstract
Background and objectives The digestion rate of proteins and subsequent absorption of amino acids can independently modulate protein metabolism. The objective of the present study was to examine the blood amino acid response to whey protein isolate (WPI), beta-lactoglobulin-enriched WPI, hydrolysed WPI and a flavour-identical control. Methods Eight healthy adults (four female, four male) were recruited (mean+/-standard error of the mean: age, 27.0+/-0.76 years; body mass index, 23.2+/-0.8 kg/cm(2)) and after an overnight fast consumed 500 ml of each drink, each containing 25g protein, in a cross-over design. Blood was taken at rest and then every 15 min for 2 h post ingestion. Results Ingesting the beta-lactoglobulin-enriched WPI drink resulted in significantly greater plasma leucine concentrations at 45-120 min and significantly greater branched-chain amino acid concentrations at 60-105 min post ingestion compared with hydrolysed WPI. No differences were observed between WPI and beta-lactoglobulin-enriched WPI, and all protein drinks resulted in elevated blood amino acids compared with flavour-identical control. Conclusions In conclusion, whole proteins resulted in a more rapid absorption of leucine and branched-chain amino acid into the blood compared with the hydrolysed molecular form of whey protein. - tutaj raczej sugerują że lesze są niehydrolizowane białka(w kontekscie odpowiedzi leucynowej i szykosci wchłaniania)
Są jednak dane które wskazują iż lepsza odpowiedz insulinowa jest po hydrolizatach
Osobiscie nie uważam iż są to znaczące róznice..
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-11-24 20:56:22
Szacuny
1417
Napisanych postów
35562
Wiek
41 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
150829
kwestia subiektywna
mozna powiedziec rownie dobrze: mozna też odpuścić sobie 50zł droższe białko i zainwestować w jajka z eko-fermy, albo ekologczne warzywa zamiast jeść syf z pestycydami.
Tudzież: odpuścić sobie 50zł droższe białko i zabrać dziewczynę do kina
każdy produkt ma swoich odbiorców, entuzjastów - nie każdy zyczy sobie, czy też - może - jeść optimum