SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

orzechy wloskie - ile omega-3 ?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 18489

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
ciekawa teoria proszę o badania potwierdzjące jakoby NIE POSIADAŁY W GÓLE o3 bo owszem zawartość na pewno mniejsza ale....

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Z tego co wiem np. łososie pozyskują omega-3 z alg morskich.
Jak wiadomo w hodowli nie ma alg, więc...?
Też chętnie bym pooglądał jakieś badania na ten temat.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 3317 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 12722
Nie wierze ze dzikie sa chudsze i maja mniej omega
Te hodowlane sie degeneruja a proporcje omega beda sie zmieniac z biegiem czasu na niekorzysc
Narazie omega 3 maja z genow ale za kilkanascie lat juz bedzie tego mniej
A dane miesa farmionego tez tam sa?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
Plus
Risk and benefits from consuming salmon and trout: a Canadian perspective.

Dewailly E, Ayotte P, Lucas M, Blanchet C.

Unité de Recherche en Santé Publique, Centre Hospitalier Universitaire de Québec (CHUQ-CHUL) and Université Laval, Québec, QC, Canada G1V 2M2. [email protected]
Abstract

Recent reports on the presence of persistent organic chemicals in wild and farmed salmon have left consumers and health professionals confused regarding the safety of regular fish consumption. The objectives of this study were (1) to compare concentrations of key contaminants and the essential nutrients omega-3 fatty acids between farmed and wild salmon and trout, and (2) to balance risks and benefits from regularly consuming these species. Concentrations of mercury, polychlorinated biphenyls, dioxins and furans as well as omega-3 fatty acids were determined in fillets from farmed salmon and trout bought in various markets located in Quebec, Canada, as well as in fillets from wild salmonids obtained from fishermen and various Canadian agencies. While differences were observed between market (farmed) and wild fish with regard to the concentrations of mercury and polychlorinated biphenyls, overall the concentrations of contaminants were low, such that the regular consumption of these fish would not cause tolerable daily intakes to be exceeded. Our results indicate that salmon and trout sold in Quebec markets, which as in markets located elsewhere in North America originate for the most part from Chilean farms, can be consumed regularly to achieve optimal nutritional benefits from omega-3 fatty acids, without incurring significant contaminant related health risks.


Sources of the very-long-chain unsaturated omega-3 fatty acids: eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid.

Racine RA, Deckelbaum RJ.

Ecole Nationale Supérieure d'Agronomie et des Industries Alimentaires, Institut National Polytechnique de Lorraine, Vandoeuvre-les-Nancy Cedex, France.
Abstract

PURPOSE OF REVIEW: We assess the toxicological, environmental and economic aspects of sources of fish oil and omega-3 fatty acids (n-3 fatty acids).

RECENT FINDINGS: Fish oils are the most common source of the very-long-chain n-3 fatty acids eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid, which have protective and beneficial effects on conditions such as cardiovascular, inflammatory, or neurological diseases. Fish oils can also be potential hazards for human health, because of external pollutants bio-accumulating in fish. Wild and farmed fish are generally both similar in n-3 fatty acid content but may vary in terms of potential toxins. Reports on aquaculture and fish oil production, and other sources of n-3 fatty acids, are reviewed to assess which may be more suitable economically and ecologically for higher fish oil production and availability.

SUMMARY: Although today's fish oil production meets demand, it is likely that this will not be able to increase without adversely affecting the world's wild stock of fish. Neither wild nor farmed fish constitute a sustainable source of n-3 fatty acids for supplementation. Solutions may be found through the evolution of the current aquaculture system or the utilization of alternative manufacturing sources for increasing intakes of n-3 fatty acids.

PMID: 17284998 [PubMed - indexed for MEDLINE]


Lipid composition and contaminants in farmed and wild salmon.

Hamilton MC, Hites RA, Schwager SJ, Foran JA, Knuth BA, Carpenter DO.

AXYS Analytical Services, Sidney, British Columbia, Canada, School of Public and Environmental Affairs, Indiana University, Bloomington, Indiana 47405, USA.
Abstract

Levels of omega-3 (n-3) and omega-6 (n-6) fatty acids and lipid-adjusted concentrations of polychlorinated biphenyls (PCBs), dioxins, toxaphene, and dieldrin were determined in 459 farmed Atlantic salmon, 135 wild Pacific salmon, and 144 supermarket farmed Atlantic salmon fillets purchased in 16 cities in North America and Europe. These were the same fish previously used for measurement of organohalogen contaminants. Farmed salmon had greater levels of total lipid (average 16.6%) than wild salmon (average 6.4%). The n-3 to n-6 ratio was about 10 in wild salmon and 3-4 in farmed salmon. The supermarket samples were similar to the farmed salmon from the same region. Lipid-adjusted contaminant levels were significantly higher in farmed Atlantic salmon than those in wild Pacific salmon (F = 7.27, P = 0.0089 for toxaphene; F = 15.39, P = 0.0002 for dioxin; F > or = 21.31, P < 0.0001 for dieldrin and PCBs, with df = (1.64) for all). Levels of total lipid were in the range of 30-40% in the fish oil/fish meal that is fed to farmed salmon. Salmon, especially farmed salmon, are a good source of healthy n-3 fatty acids, but they also contain high concentrations of organochlorine compounds such as PCBs, dioxins, and chlorinated pesticides. The presence of these contaminants may reduce the net health benefits derived from the consumption of farmed salmon, despite the presence of the high level of n-3 fatty acids in these fish.


Wampirate sam i tak wiesz najlepiej więc szkoda czasu pozdraiwam

Zmieniony przez - s.m.p.a. w dniu 2010-08-17 19:49:24

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 3317 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 12722
No dobra ale 10 a 3-4 n3 do n6 to jest roznica:)
ale 3-4 i tak jest dobre a nawet bardzo wiec warto
Musze poszukac rybnego sklepu dobrego z tymi rybami wszystkimi :)

Zmieniony przez - Wampirate w dniu 2010-08-17 19:54:51
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
KARMIONY TEŻ PASZAMI WIĘC OCZYWISTE CHYBA.... wcześniej spierałeś się że nie ma omega 3 więc dostałeś odpwoiedz o stosunek sie nie spierałeś z mojej strony tyle BO COŚ NIE MAM NERWÓW DZIŚ POZDR

Zmieniony przez - s.m.p.a. w dniu 2010-08-17 19:59:22

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 3317 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 12722
Nie kluce sie
Przyznalem Ci racje przeciez dlatego mam zamiar kupic
Wczesniej myslalem ze tam az tyle tych o3 nie ma
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
luz mam nerwowy dzień

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

mniej zresz ,dłużej pozyjesz:)

Następny temat

Czy za dużo jem?

WHEY premium