Szacuny
3
Napisanych postów
460
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
10883
Witam chcialbym jeszcze tutaj zadac to pytanie bo zawsze mozna na was liczyc. Chodzi o przechowywanie surowych filetow z piersi,indyka. Czy umiescic go na talerzu a pod niego dac recznik papierowy oraz przykryc gore? Czy bedzie to dobre rozwiazanie?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6304
Napisanych postów
76221
Wiek
39 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
755980
Podobnie w przypadku ryb. Swieza nie powinna miec rybiego zapachu a raczej w ogole lub wodorostowo-morski. Jezeli postada rybi zapach to najprawdopodobniej byla zle przechowywana po mrozeniu lub zbyt dlugo i nastapily przemiany tlenku trimetyloaminy z wytworzeniem TMA, amoniaku oraz formaldechydu.
Szacuny
3
Napisanych postów
460
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
10883
2-3 dni.Lubie surowe filety bo odrazu na wage daje i wiem co jest grane... a zamrozone jakbym kupil to bym kawal miesa odmrozil dal na ta wage i by sie okazalo ze 300 gram zamiast 200
Zmieniony przez - kamilo1234 w dniu 2010-05-31 21:43:54
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6304
Napisanych postów
76221
Wiek
39 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
755980
Jak kupujesz to na wage i zamrazaj. Wtedy bedziesz wiedzial jakie masz ilosc miesa zamrozone w porcji. Mozesz te pare dni przechowywac tak jak napisales. Tylko pamietaj, ze mieso przechowujemy w dolnej czesci lodowki.