Szacuny
4
Napisanych postów
4922
Wiek
30 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
21884
Składniki:
- 15 jajek
- 1 litr mleka
- łyżeczka soli
Przygotowanie:
1. Mleko gotujemy. Jajka wbijamy do innego pojemnika, aby sprawdzić, czy są świeże. Rozkłócamy je mątewką i solimy.
2. Masę jajeczną wlewamy do gotującego się mleka. Delkikatnie mieszamy, aż uzyska konsystencję ściętej jajecznicy.
3. Całość przelewamy do worka serowego, formujemy i lekko przyciskamy. Po wystudzeniu serek jest gotowy.
Białko w całości: około 220 g
Węglowodany w całości: okolo 58 g
Tłuszcze w całości: okolo 165 g
Kcal produktu: około 2600.
Jedz synku jedz, bo czasem grama brakuje do kilograma
Szacuny
14
Napisanych postów
30
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
704
A jakby dorzucić do tego jeszcze około 250 g twarogu półtłustego to szybciej się zepsuje ;)?
Próbował ktoś, ile to dni wytrzyma?, jak nie to będę robił mniejsze porcje ;)
Dla mnie w sumie idealne to by było na kolację, czy ktoś podziela moją opinię?
Szacuny
11
Napisanych postów
1625
Wiek
32 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
29127
Przepis calkiem ciekawy, mozliwe ze przetestuje.
Nurtuje mnie tylko jedna rzecz, serku jest calkiem sporo, jak długo można go przechowywać ??
Wiadomo, mleko, jajka szybko sie psują.
Szacuny
5
Napisanych postów
732
Wiek
33 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
8051
napewno białka wychodzi 220gram? jak dla mnei to gdzieś 100gram mniej :P
spróbuje zrobić ale z gdzieś 1/3 składników bo jak sie okaże nie dobre to szkoda zeby tyle jaj i mleka sie zmarnowało
możńa to jakoś posłodzić albo coś?