Szacuny
9
Napisanych postów
842
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4976
rosol = woda i troche tluszczu ale ile tego tluszsczu na 100g ?
bo ja soibe posilki ukladam zawsze wedlug "dziennika posilkow VITALMAX" i tam zawsze podaje wartosci odzywcze zeby wiedziec ile zapotrzebowan na dzien spelnilem
to tak mniej wiecej na 100g rosol ile moze miec b/t/w kcal?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6276
Napisanych postów
76056
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754969
Wrzuc do teog rosolu piers z kurczaka, warzywa i bedziesz mial posilek w miare ok. Troche tluszczu bedzie jezeli gotowany kurczaku. A ta poza tematem to do tego tpyu pytan jest specjalny temat. Tam mozesz je zadawac.
Szacuny
8
Napisanych postów
547
Wiek
42 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2264
I nadal nie wiem, czy mimo wszystko minimalna zawartość cholesterolu w kuraku ( a rosół często robi się na kuraku ze skórą) przekłada się na jego przetopienie do zupy?? Wszak na mięsiwie jak sie zrobi rosół to tłuszcz pływa idealnie po tafli wody??