Szacuny
0
Napisanych postów
20
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
856
witam
Teraz wiadomo sa cieple dni az chce sie grillowac
Jezeli jest ladna pogoda to zawsze w weekend mam grilla wiec chcialbym wiedziec co tym sadzicie.
Przewaznie podczas takiego posilku zjadam 2 lub 3 kawalki karkowki, kilka skrzydelek i kielbaske
I tak sie zastaniawiam czy mozna czasem to zjesc czy moze to za duzo i z czegos zrezygnowac? chociaz bedzie ciezko
Tak na marginesie to na silke chodze od niedawna i nie mam sklonnosci do tycia
pzdr
Szacuny
8
Napisanych postów
214
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1943
mieso z grila bardzo dobre bo pozbawia sie tłuszczu podczas grilowania, ale proponowałbym nie jesc go dzien w dzien poniewaz zawiera zwiazki wegla i takie tam powstałe podczas grillowania
Szacuny
68
Napisanych postów
5820
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
42644
Spokojnie na wypad na grila zmoesz zabrac ze soba karkowke, czy jakoms tlusta rybe i grilowac
Mozesz wtedy spozyc mneijsza ilosc Wwzlozonych o wysokim IG ktorymi zwykle sie podgryza takie miecho(czyt.chleb bialy czy bulki zwykle), i mzoesz grilowac nawet codzinnie, tluszcze nasycone nie sa zle. Proporcje tluszcy moga byc zle, lub znaczny nadmiar tych tluszcy, jak wyrownasz bilans to grilowac zmoesz codzinnie, a np.co 2dzien jesc karkowke na zmiane z rybka/miechem, czasami kielbase momozesz wsunac, i potraktowac ja jako forme wolnego posilku raz na jakis czas..
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
A co powiecie n/t temat, że podczas grillowania na takim zwykłym grillu z brykietami/węglem drzewnym, wytwarzają się związki rakotwórcze, bo gdzieś na forum o tym czytałem ? Ja grilluję praktycznie codziennie, ale na grillu elektrycznym więc tutaj nie ma problemu, a jak jest właśnie z takim grillowaniem tradycyjnym ?
Zmieniony przez - studensky w dniu 2008-05-11 14:06:22