SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Piers kurczaka - wasze przepisy na przyzadzenie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 65848

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 5820 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 42644
Tak mozna na tym smazyc bez problemu

Jednak nie przyzwyczjalbym sie tylko i wylacznie do smazenia, nawet na tym oleju, a dalej gotowal/piekl/parowal, a smazyl np.co 2 dzien.

GÓRA---->I am What I am

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1595 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 38302
no bo w sumie to najszybciej i najlatwiej by bylo. sie zobaczy jak to bedzie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 76
Zmieniony przez - _Nornik w dniu 2008-04-02 19:47:33
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 10498 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 47531
Ja osobiście nienawidze suchej piersi - już wole surową jeść.
I kto tu jest najszybszy?

A tak powazniej to jak dla mnie prosto, skutecznie i smacznie to:

-pierś w podwójnej panierce - zasadą jajko/panierka(może być byłka tarta-tez jest ok)/jajko) i na patelnie pod przykryciem; jak sie jajko zetnie tzn ze gotowe.W środku jest soczysta pierś

-piers + woda + kostka rosołowa + mąka pszenna(do zageszczenia sosu) + przyprawy(według uznania) = wyżerka

Pozdrawiam i życzę smacznego...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51566 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ja robię na kilka sposobów, coby nudno nie było. Ale marynuję tak samo zawsze: pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, czasem trochę przyprawy kebab i oliwa z oliwek. Na kilka godzin do lodówy i potem wrzucam na elektryczny grill, na parowar, albo robie duszone piersi w sosie pomidorowym. Czasem jak mam ochotę to sobię walnę w panierce. Jak się dobrze przygotuje, to naprawdę, cyce są bardzo smaczne Wg mnie najlepsze mięso

Zmieniony przez - studensky w dniu 2008-04-02 20:30:20
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 10498 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 47531
Jadłem podobne piersi w zalewie ale nie robiłem ich jeszcze. Są naprawde dobre i nie są suche przede wszystkim, a taka zalewe mozna dostać praktycznie wszedzie gotowa juz.

Ide coś szamnac, bo zgłodnialem od czytania przepisów i czuje jak mi sie katabolizm włacza
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 132 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 853
Ja sie dorzuce przepisamu mamusi:P Kurak do garnka, ryz do drugiego, potem do lodowki jak ostygnie i mamy ugotowane na kilka dni (pies jest po operacji pyska i tez kure wcina od kilku tyg. wiec nic sie nie marnuje ). Rano przed wyjsciem na uczelnie / pracy czy cokolwiek kurak w kawałki i razem z ryzem do pojemnika w ktorym bedzie noszony, minimalnie majonezu (dosłownie pol malej lyzki) i do tego zaleznie od gustu: -ananas i curry -brzoskwinia i curry -kukurydza z groszkiem -fasolka i przyprawy Generalnie to pełen fristajl z owocami/warzywami z puszki i przyprawami - jest zdrowo bo gotowany a i smak nie tragiczny bo codziennie inna pucha z innymi przyprawami idzie. Jedyna wada - czasem polaczenie nie wyjdzie i ciezko przelknac
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 6262 Wiek 43 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 25443
kurak w sosie słodko-kwaśnym



kroisz marchewke i korzeń selera w slupki, walisz na patelnie z kroplą oliwy, dorzucasz troche cebuli i papryki kolorowej, kroisz fileta w paski i dorzucasz na patelnie, chwile dusisz z warzywami, dodajesz troche miodu, koncentratu pomidorowego i pare kropel octu z bialego wina.
zageszczasz maką ziemniaczaną rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody doprawiasz solą i chili!
dodajesz ryz i chinszczyzna jak ta lala!



dobra! macie fajny przepis, a teraz chlopaki wyskakiwac z soogów

życie jest za krótkie żeby byc małym



http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6269 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754788
Moze byc dobry. Bede musial wyprobowac.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51566 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
To ja dam mój ulubiony, letni przepis, gdy w ogródku są świeże i pyszne cukinie tudzież kabaczki. To takie leczo, w lecie się tym zajadam, do ryżu idealne.
Skład: (ilości należy dobrać indywidualnie )
cukinia/kabaczek
świeże pomidory
koncentrat pomidorowy
piersi z kurczaka
oliwa z oliwek
cebula
papryka
przyprawy

Przygotowujemy warzywa: Obraną cukinie/kabaczka kroimy w dość grube, krótkie słupki, paprykę kroimy w kostkę, a obrane pomidorki kroimy jak chcemy, bo i tak się w gotowaniu rozlecą.
Rozgrzewamy troszkę oliwy, na którą dajemy kurczaka pokrojonego w kostkę. Smażymy chwilkę, po czym dorzucamy cebulę i jeszcze chwileczkę smażymy (nie smażyć za długo, bo oliwa nie służy do długiego smażenia - ale o tym raczej wszsycy wiedzą). Przerzucamy to do garnka, dorzucamy pomidory, przyprawiamy, podlewamy wodą i dusimy pod przykrywką. Po około 10 minutach dorzucamy cukinie/kabaczka oraz paprykę. Jak jest mało sosu to podlewamy jeszcze wodą. Dusimy kolejne 10 min. Na koniec zaprawiamy koncentratem pomidorowym, żeby sos nabrał koloru i smaku.
Podajemy z ryżem. Do dekoracji świeży koperek lub szczypiorek (ja daję i to i to). W letni dzień nie ma to jak takie właśnie leczo.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

spalanie - jakie ćwiczenia ;)

Następny temat

Poproszę o sprawdzenie mojej diety

WHEY premium