Szacuny
50
Napisanych postów
10140
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
38697
Najlepiej ugotować pierś i ryż.
Co do zamiany piersi z kurczaka to wybór nie jest mały, wołowinka, tuńczyk, białka jaj... jest sporo źródeł dobrego zwierzęcego białka nadającego się tego posiłku.
Szacuny
23
Napisanych postów
928
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
12762
no ale podczas gotowania to "zabija sie" smak....
Czy jesli uparłbym sie robic kotlety z piersi kurczaka to na jakim oleju smarzyc? i czy smarzenie nie mija sie z celem to znaczy czy nie zabije tych wartosciowych składników.
Szacuny
50
Napisanych postów
10140
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
38697
Ja jeżeli decyduję się na gotowanie piersi to wrzucam 1kostkę rosołową do wody, poprawia smak trzeba przyznać, nieraz także stosuję sosy domowej roboty do piersi również smak na +. Trzeba kombinować
Co do smażenia jest ono mniej zdrowe od gotowania, a na ten temat możesz poczytać w bardzo dobrym temacie autorstwa Nofatuk'a. Dowiesz się wielu ciekawych rzeczy, gorąco polecam.
Szacuny
1
Napisanych postów
306
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
7578
Piersi z kurczaka wiadomo bardzo czesto klepany temat w kuchni kulturystycznej. Ale caly czas jesc to samo to nie bardzi sie usmiecha.
ja jem w takiej postaci:
- kotlety w panierce
- w sosie ( sos daje spora mozliwosc kontorli smaku )
- kurczak z rozna od czasu do czasu
Poza tym wiadomo ze indyk ma rownie dobre meiso jak nie lepsze. A indyk zalewany sosem z rodzynkami i przelozony brzoskwinia jest poprosty wyborny!
Szacuny
50
Napisanych postów
10140
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
38697
Jak już koniecznie chcesz kotlety w panierce to z własnej autopsji mogę polecić, abyś zamiast popularnej bułki tartej użył płatków owsianych. Ja robiłem to tak ze usypywałem na talerz je i połowę miksowałem w młynku, a z drugą połową nic nie robiłem. Później mieszałem obie części i z tego robiłem panierkę.
Szacuny
3
Napisanych postów
176
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1694
ja robie sobie rosołek w kostce, i na tym wywarze gotuje sobie pierś. Jak dla mnie to mało co w smaku nawet podobna do smażonej, za to ile kcal mniej ( na redukcji jestem )
Szacuny
1
Napisanych postów
306
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
7578
kiedys bylem u kumpla i jego mam zrobila piersi z kurczaka w panierce z platkow kukurydzianych i musze przyznac ze bardzo mi smakowalo ;)
Dobra ale dosyc o zarciu trzeba sie wyspac po ciezkim treningu ;)
PozdrO