SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Proszę o pomoc w doborze diety

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 23500

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ellis ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 126 Napisanych postów 4616 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 53303
Tłuszcz jest wszędzie, więc jeśli już to musiałbym rozpisać Ci dokładnie całą dietę.

Wrzuć swoją dietę do dziennika darkthorna, będziesz wiedział jaką masz proporcję nasycone/jednonienasycone/wielonienasycone. Nie musisz tego wszystkiego układać co do grama
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 921 Wiek 44 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6365
Szczerze mówiąc, to innej już opcji nie biorę pod uwagę (innych produktów)
Nie stac mnie na inne źródła białek, tłuszczy, węgli niż te które zawarłem w swoim menu.
Tłuszcze dziennie w dni treningowe:
- z 50g oliwy - 50g t.,
- z 1 łyżki tranu - ok 10g t.,
- z 50g orzechów - 30g t.,
- z dwóch jaj - ok. 11g,
Razem 100g tłuszczy nasycone 15g/jednonienasycone 48g/wielonienasycone 32g

Tłuszcze w dni nietreningowe (więcej tłuszczy mniej węgli):
- 50g oliwy z oliwek - 50g t.
- tran 1 łyzka - 10g t.
- z dwóch jaj - ok. 11g t.
- ze 150g makreli wdzonej - 23g t.
- orzechy z 50g - 30g t.
Razem daje około 124g tłuszczy: nasycone 21g/jednonienasycone 51g/wielonienasycone 37g

A co do dziennika to miałem ten redukcyjny v2.00, a w nim nie było tak dokładnego podziału na mikroelementy, rodzajów tłuszczy, witamin itp
Teraz ściągnąłem ten v. 4.01. Tak sobie sprawdzam dane z tych dzienników i porównując te same produkty do zawierają różne ilości b/t/w
Których z tych dzienników jest aktualniejszym? Ten 4.01?


a tak poza tematem - dopadł mnie wirus paskudny, gorączka i w ogóle ale i tak organizm walczył od tamtego czwartku. No i trace przez paskudztwo trening na siłce i dwa HIIT-y

Zmieniony przez - kenio80 w dniu 2007-02-15 19:43:38
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 921 Wiek 44 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6365
Ok, no więc wedle tradycji moja dieta znów została poprawiona. Oto jej najnowasza wersja urozmaicona o tran, tłuszcze z orzechów (ogólnie poprawiony bilans tłuszczy). dodatkowo, w dwóch przypadkach zmieniłem kuraka cycki na makrele.

Poniedziałek – Środa – Piątek
Dni treningowe

I śniadanie
Jajka na twardo 100g
Ogórek kiszony 100g
WPC 30g
Oliwa z oliwek 20g
37/32/4

II śniadanie
Ser twarogowy chudy 100g
Orzechy włoskie 50g
Marchew 100g
28/33/9

III posiłek
Tuńczyk 100g
Marchew 200g
Pietruszka korzeń 100g
Oliwa z oliwek 30g
24/32/11

IV posiłek – przedtreningowy
Mięso z piersi kurczaka/indyka 120g
lub panga 140g
Ryż brązowy 50g
Warzywa mrożone 150g
Tran 10g
34/13/40

TRENING 16-18

V posiłek – potreningowy
Zaraz po treningu
Banan 100g
WPC 30g
Płatki owsiane 30g
28/4/42

VI posiłek
Ser twarogowy chudy 150g
30/1/5

Ogólnie b/t/w
181/114/111
2212 kcal

Wtorek - Czwartek

I śniadanie
Orzechy włoskie 30g
WPC 30g
Ogórek kiszony 100g
29/21/4

II śniadanie
Ser twarogowy chudy 100g
Orzechy włoskie 20g
Marchew 100g
Jabłko 50g
Oliwa z oliwek 15g
23/33/13

III posiłek
Tuńczyk 100g
Marchew 100g
Jabłko 50g
Oliwa z oliwek 20g
22/21/9

IV posiłek
Fasola biała 100g
Kapusta kiszona 100g
Makrela wędzona 150g
Oliwa z oliwek 15g
54/40/47

V posiłek
Sałatka z: 2 jajek, tuńczyka 100g,
cebuli 50g,
ogórka kiszonego 50g
Tran 10g
36/22/4

VI posiłek
Ser twarogowy chudy 150g
30/1/5

Ogólnie b/t/w
196/134/82
2314 kcal

Sobota
I śniadanie
Orzechy włoskie 20g
WPC 30g
Marchew 100g
27/15/6

II śniadanie
Jajka 200g
Cebula 50g
Tran 10g
22/27/3

III posiłek
Fasola biała 100g
Marchew 100g
Pietruszka korzeń 100g
Mięso z piersi kurczaka 120g
Kapusta kiszona 100g
Oliwa z oliwek 25g
51/29/55

IV posiłek
Tuńczyk 100g
Oliwa z oliwek 25g
Czosnek 10g
Cebula 50g
Ogórek kiszony 100g
23/26/6

V posiłek
Ser twarogowy chudy 100g
Orzechy włoskie 30g
Marchew 100g
25/20/8

VI posiłek
Ser twarogowy chudy 150g
30/1/5

Ogólnie b/t/w
178/118/83
2118 kcal

Niedziela

I śniadanie
Orzechy włoskie 30g
Ogórek kiszony 100g
WPC 30g
29/21/4

II śniadanie
Tuńczyk w wodzie 100g
Oliwa z oliwek 25g
Cebula 50g
Pomidor 200g
23/27/7

III posiłek
Mięso z piersi kurczaka 120g
Fasola biała 100g
Kapusta kiszona 100g
Oliwa z oliwek 25g
48/28/47

IV posiłek
Jajka 200g
Ogórek kiszony 100g
Tran 10g
23/27/2

V posiłek
Ser twarogowy półtłusty 100g
Orzechy włoskie 20g
Marchew 100g
24/14/8

VI posiłek
Ser twarogowy chudy 150g
30/1/5

Ogólnie b/t/w
177/117/73
2066 kcal
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 921 Wiek 44 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6365
Jak bardzo rygorystycznie mam przestrzegać diety?
Obecnie wypełnaim ją w 100% i efekty są świetne. Nie uginam się w żadnym przypadku, jestem wieć bardzo zdeterminowany. Ale kiedy przyjdzie czas na troszeczkę, małą odrobinke luzu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 921 Wiek 44 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6365
Dam więc radę
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 921 Wiek 44 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6365
Mam teraz kilka pytań ogólnych:
1. wiadomym jest, że na redukcji traci się kilogramy - co jaki czas uwzględniać ten spadek w ilości przyjmowanych kcal? Czy nie uwzględniać w ogoóle
2. od kiedy moge sobie pozowlic na tzw wolny posiłek,
3. jak długo pozostawać na redukcji
4. co po redukcji - czy pozostać na danym poziomie przyjmowanych kcal czy zwiększać?
5. zamierzam ćwiczyć FBW jeszcze w marcu, co po nim?
6. w kwietniu i maju chcę zastosować spalacze tłuszczu Meta Burn XTP oraz AMP, czy wówczas zmienic trening FBW na inny czy zacząć tradycyjny split,
7. jak dawkować MetaBurn i AMP, wcześniej nie stosowałem żadnych spoalaczy.
8. Fasola biała - uwzględniać ja w tej ilości czy nie???
9. Czy ilośc tłuszczu jest dobra we wtorki, czwartk, soboty oraz niedzielę? Pytam tylko dla potwierdzenia

W woli ścisłości, zamierzam zachować praktykowane teraz sposoby żywienia nie tylko podczas redukcji.


Zmieniony przez - kenio80 w dniu 2007-02-21 07:07:33
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
1. wiadomym jest, że na redukcji traci się kilogramy - co jaki czas uwzględniać ten spadek w ilości przyjmowanych kcal? Czy nie uwzględniać w ogoóle

funt spadku wagi to 31 kcal

2. od kiedy moge sobie pozowlic na tzw wolny posiłek,

po3-4 tyg rutyny jesli juz wszystko masz dograne

3. jak długo pozostawać na redukcji

max 8 tyg, pozniej 2 tyg restartu

4. co po redukcji - czy pozostać na danym poziomie przyjmowanych kcal czy zwiększać?

poczytaj moj post w fitnessie o bezpiecznym wychodzeniu z diety

5. zamierzam ćwiczyć FBW jeszcze w marcu, co po nim?

co lubisz

6. w kwietniu i maju chcę zastosować spalacze tłuszczu Meta Burn XTP oraz AMP, czy wówczas zmienic trening FBW na inny czy zacząć tradycyjny split,

a co maja do tego suple ?

7. jak dawkować MetaBurn i AMP, wcześniej nie stosowałem żadnych spoalaczy.

przez 3-4 dni zacznij od polowy dawki i sukcesywnei zwiekszaj

8. Fasola biała - uwzględniać ja w tej ilości czy nie???

nie jedz fasoli ,rozdyma

9. Czy ilośc tłuszczu jest dobra we wtorki, czwartk, soboty oraz niedzielę? Pytam tylko dla potwierdzenia

wyglada ok, jak bedzie sie okaze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 921 Wiek 44 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6365
to jak z ta fasolą??? Jeść czy nie jeść???
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jak zzucić 8kg w 2 miesiące ?

Następny temat

Masa

WHEY premium