SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Masło??

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 5276

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
qazar a na jakim tluszczu stalym najlepiej smazyc? zauwazylem ze maslo ma mniiej wielo niz smalec,slonina wiec ....
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
smalec,olej kokosowy,slonina ,ew. do krotkeigo smazenia maslo i loiwa z oliwek (nei jest to optymalne)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
dlaczego maslo nie jest?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
szybko sie spala zrob test
najpierw na patelnie wzuc maslo i zobacz po jakim czasie zacznei sie spalnie a wzoc slonine lub smalec
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
a dzieje sie tak dlatego ze.... ma duzo wody w sobie?
mi do jajeczicy jak znalazl na masle noi mniej wielonienasyconych a to duzy plus, nie moglem tylko znalesc jakie sa proporcje tl. w kokosie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 277 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 12054
Hi,
MASLO vs MARGARYNA
ostatnio braciak(technolog zywienia) opowiadal mi o masle i margarynie. A w skrocie maselko jest jak najbardziej ok, co do margaryny jest to jedna z najwiekszych porazek spozywczych, nieudany eksperyment, jezeli musimy juz wybrac pomiedzy suchym chlebem a chlebem z margaryna to lepiej juz wcinac suchy. A wiece czemu margaryna tak ladnie sie rozsmarowuje co uwaza sie za jej "atut"??..... A to dlatego ze margaryna z poczatkowym zalozeniu miala byc taka jak maslo(ta sama konsystencja) ale nie jest bo technolodzy nie pozwolili producenta wrzucic do niej az tyle (nie pamietam nazwy zwiazku, w kazdym razie ostra chemia, ktory podobno odklada sie w ciele czlowieka na dlugi lata). Wiec to ze sie ladnie rozsmarowuje nie jest dlatego ze taki mialo byc tylko dlatego ze tak musi byc.
Pozdro

Zmieniony przez - lukaszmun w dniu 2006-05-30 15:55:27

„Ten, kto zwycięży siebie, jest największym wojownikiem.”
Richard Kim

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
pamietam ze jak bylem mlodszy to ciocia zawsze smarowala mi na moje 6 kanapek tak gruba warstwa margaryny ze rzeczy na niej znajdujace sie, poprostu sie przyklejaly, masakra, gdybym mogl cofnac czas, naszczescie teraz nie ruszam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
a ja smaruje chleb z 2 stron bo to takie dobre ze az sie chce smarowac z dwoch stron
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 2931 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 24391
qaz ja maczam cale kesy chleba raz w margarynie, raz w masle, coby jeszcze lepszy smak byl
a powaznie nie jem chlena a tymbardziej margaryny

----> www.pajacyk.pl <----

na weekendach mnie NIE MA!

::]]}|{{[[:: a44 - electro glide in blue

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Prośba o pomoc w układaniu diety.

Następny temat

food coach

WHEY premium