SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Czas na zakupy! - Pytanie o szczegóły.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5267

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 3542 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 11507
Cześć, do Disarrays. Jeżeli zaczynasz diete redukcyjną powinieneś wprowadzać pewne zmiany. I tak postaram się ściśle odpowiedzieć na twoje pytania:
1kasza gryczana jest ok ale jęczmienna maniższy indeks glikemiczny(znaczy się na razie nadaje się lepiej)
2pieczywo , nawet tzw czarne proponuje sobie darować gdyż często takie pieczywo to nawet przy razowym nie leżalo, producenci cęsto barwią karmelem wypieki przenne i posypują to ziarnami (że niby razowe), prawdziwe pieczywo razowe łoatwo poznać po tym że ma kwaśny smak , jest ciężkie i po wgnieceniu nie powraca do pierwotnego kształtu, tak jak ma to miejsce przy np. bułkach
3ryż brązowy zawsze był drogi ale jest ok.
4papryka pytasz czemu czerwona, zawartość karetenoidów
5mięso:niestety i wołowina i wiepszowina odpada. chyba że będziesz robił ketoze
6mieszanki warzywne:unikaj marchwi(wysoki indeks glikemiczny), warzywa strączkowe, kukurydza, ziemniaki
7płatki owsiane ok. na razie(rozumiem że masz na myśli przyrądzane na wodzie i ewentualnie z wheyem lub piersiami z kuraka lub z bialkami jaj)
8ser chudy :niestety przy redukcji lipidów odpada
9piersi są ok.
10tunczyk na początku jest ok ale później przechodź na rzecz piersi, serwatki , białek jaj
11oliwa z oliwek ok ale lepszy byłby w tym miejscu Precision EFA
12woda mineralna ok, dużo (nie wiem ile warzysz)
13orzechy i rodzynki przy redukcji odpadają
14 niestety to samodotyczy owoców
15mleko i produkty mleczne niosące z sobą cukier mleczny (laktoze)odpadają
16ryby chude na początku są ok
17bialka jaj, bez żółtek
18soczewica odpada

Wal śmiało - odpowiem na każde pytanie

TRENING OSOBISTY 604 971 921

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
Jarku widze ze Twoje poglady sa typowo kulturystyczne(nie ujmujac Twojej wiedzy) ale troche przestarzale? a wiec ja mam pare pytan:
2pieczywo , nawet tzw czarne proponuje sobie darować gdyż często takie pieczywo to nawet przy razowym nie leżalo, producenci cęsto barwią karmelem wypieki przenne i posypują to ziarnami (że niby razowe), prawdziwe pieczywo razowe łoatwo poznać po tym że ma kwaśny smak , jest ciężkie i po wgnieceniu nie powraca do pierwotnego kształtu, tak jak ma to miejsce przy np. bułkach ZGADZA SIE DZIS TRUDNO SPOTKAC DOBRY CHLEB, ALE PROPONUJE SPROBOWAC SCHULSTADA, NAPRAWDE PRZYPOMINA PRAWDZIWY , JEST NA ZAKWASIE A FIRMA PODAJE SZCZEGOLOWY SKLAD
5mięso:niestety i wołowina i wiepszowina odpada. chyba że będziesz robił ketoze DLACZEGO WOLOWINA ODPADA?
6mieszanki warzywne:unikaj marchwi(wysoki indeks glikemiczny), ALE PRZY ZAWARTOSCI WEGLI W MARCHEWCE SA PRAWIE NIESZKODLIWE(5G WEGLI STRAWNYCH NA 100G)
8ser chudy :niestety przy redukcji lipidów odpada DLACZEGO?
9piersi są ok. HEHE, OCZYWISCIE ZE SA
11oliwa z oliwek ok ale lepszy byłby w tym miejscu Precision EFA MALA REKLAMA? OLIWA Z OLIWEK TO IMO JEDNO Z NAJLEPSZYCH ZRODEL TLUSZCZY I TAKZE POLIFENOLI
13orzechy i rodzynki przy redukcji odpadają RODZYNKI TAK ALE ORZECHY JAKO ZRODLO CENNYCH TLUSZCZY I BOGACTWO WITAMIN....
15mleko i produkty mleczne niosące z sobą cukier mleczny (laktoze)odpadają DLACZEGO?
16ryby chude na początku są ok A TLUSTE SA NIEDOBRE WG. CIEBIE?
17bialka jaj, bez żółtek DLACZEGO?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1256 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 23375
mogłby ktos jeszcze na moje pytania odpwowiedziec....interesuje mnie jak najwiecej opini

Z gory dziekuje

"Każdy widzi jakim się byc wydajesz,niewielu czuje jakim jestes"
Nicollo Machiavelli

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 15094 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 101723
dokładnie te same pyt. bym zadał

"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
teraz tylko czekac na odpowiedz....
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 15094 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 101723
Drocia, majonez zrób sama
serek możesz zjeść osobno przecież posmarować czym kolwiek dla smaku tylko a osobno serek.
są soki bez cukru ,są niestety szczegółów nie pamiętam poszukaj
co do szpinaku to przecież nie grzejesz go pół godz., więc tragedii nie ma
po ugotowaniu kaloryczność się nie zmienia. tylko woda "wsiąka"

"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
a jak zrobi sama majonez? z surowych jaj?
kalorycznosc troche sie zmienia, temperatura odejmuje troche bialka wiec robi sie mniej kaloryczne ale sa to ilosci sladowe, co innego przy smazeniu i to w panierce, to wtedy wsiaka tluszcz i kalorie leca do gory
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 15094 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 101723
a nie wiem, ale było sporo sposoób na majonez domowy niech poszuka

"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
z surowych raczej nie bedzie dobrym pomyslem...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 438 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 7276
Wszystko skomentuje juz jutro, bo właśnie przepalił mi sie monitor :P A Tak zeby nie było.. jestem kobietą :D

Pozdrawiam wszystkich :)

Zrzucamy cielsko :D

http://www.sfd.pl/DT_/_Redukcja_Plusza__Wszelka_pomoc_mile_widziana_:_-t1033122.html

I am in shape...
Round is a shape!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

jak zmniejszyć działanie alkoholu?

Następny temat

bialko, jak i co do tego

WHEY premium