]Jakiego izolatu białka serwatki Używamy do produkcji odżywek? (nazwa patentowa, metoda powstawania ,produkcji tego surowca)
Izolat białek serwatkowych wpi ,
Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maksymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie zbilansowanych frakcji bialka serwatki zawierających imunoglobuliny,glikomakropeptydy oraz laktoferynę.
Nazwa patentowa-ISO.Chill(tm)
2]Wymień wszystkie produkty typu "gainer" w naszym asortymencie (rosnąco wg. Zawartości białka)
Gainer MCT 21g białka/100g
Super whey gainer 30g białka/100g
Inne produkty węglowodanowo-
białkowe(ale nie typowe gainery):
Top Mass 43g białka/100g i 43g węgli/100g - Bulk.
Profu whey mass 45g białka/100g i 45g węgli/100g - Bulk
Creanabol 25g białka/100g i 20g węgli/100g
3]Co to jest: citrulline malate i jaka rolę odgrywa w suplementacji sportowej?
citrulline malate to JABŁCZAN CYTRULINY
jabłczan cytruliny - związek sprzęgający w jednej molekule dwie, aktywne cząsteczki: jabłczan i cytrulinę.
Cytrulina uczestniczy w syntezie hormonu gazowego - tlenku azotu NO - i w warunkach wysiłkowych ułatwia jego wytwarzanie. NO rozszerza światło drobnych naczyń w tkance mięśniowej i tym sposobem zwiększa napływ tlenu, kreatyny i składników odżywczych do komórek mięśni szkieletowych i mięśnia sercowego. Jednocześnie, wspólnie z adenozyno trójfosforanem ATP bierze udział w akcie skurczu włókien mięśniowych. Cytrulina jest również podstawowym prekursorem kreatyny, przekształcanym w argininę i glikocjaminę, wpływającym na wzrost tempa syntezy fosfokreatyny. Należy ponadto do tzw. puli azotu niebiałkowego, powstającej w efekcie katabolizmu białek mięśniowych, co sprawia, iż wykazuje siną aktywność antykataboliczną. jak działa-przekonam się po Sylwestrze już;_)
4]Pytanie poza konkursem(nagroda dodatkowa) rozszyfruj skrót: M S
Mass Bars
Mega Bars
Mega Mass
More Mass
Mala Miss
Ide stroic choinke.Trzeba pod cos prezenty polozyc
pzdr