SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Czy jajko gotowane ma tyle samo bialka co niegotowane?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 33248

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 1027 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 5425
1. Ktos na forum 9Cichy-figa bodajze) jadl 10 jaj dziennie i zyje
2. jak chcesz fachowych wypowiedzi, to wpisz w wyszukiwarke "jajka" i poszukaj wypowiedzi grasika - ona zawsze wkleja fachowe informacje. Ja ich dla ciebie nie bede szukal bo juz je przeczytalem i wiem jak jest.

powrót do żywienia po latach przerwy

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 808 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 5282
ja jem surowe z cukrem i cukr waniliowym , sa dobre tylko troche brzuch boli jak wrzuce ryż, ale juz sie przyzwyczaiłem, poddane obróbce termiczne traca dużo ze swoich wartosci odżywczych hehe ale to powiedziałem...

..........

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 1027 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 5425
"traca duzo ze swoich wartosci odzywczych"

nie

powrót do żywienia po latach przerwy

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 808 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 5282
w jednym z pisemek dla kulturystów przeczytałem ze usmazone traca nawet 60% wartosci ,niestety nie było nic o gotowanych, bo ja jem albo surowe albo gotowane

..........

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 1027 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 5425
smazysz w duuuuuuuzo wiekszej temperaturze niz gotujesz, wiec moze to byc prawda. Poza tym smazysz na oleju wiec dodatkowo pogarszaja sie proporcje wartoscxi odzywczych...

powrót do żywienia po latach przerwy

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 808 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 5282
smażysz w wyższej temperaturze niz gotujesz? szczerze mówiąc nie zastanawiałem sie nad tym, nie wiem prawde mówiąc, mam technika ale handlowca, ale tak na "chłopski rozum" temperatura ścinania sie białka jest taka sama, a poza tym lepiej jeść surowe i nie ma problemu, bierzesz całe bialko które jest dostepne w jajku

..........

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 1027 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 5425
sciananie bialka w takiej samej, ale woda wre w 100 stopniach i tylko do tylu ja zagotujesz. W dodatku na jajko chyba nie dziala te 100 stopni bo chroni je skorupka. Natomiast olej nagrzejesz do duzo wiekszej temperatury dlatego napisalem to co napisalem

powrót do żywienia po latach przerwy

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1016 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 7417
ciekawe konwersacja nio wlasnie ciekawe jak to jest naprawde pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 1027 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 5425
na prawde jes tak ze nie oplaca sie jesc surowych jajek gotowane sa dobre a smazone troche gorsze, ale tez moga byc. A jak bardzo chcesz uslyszec fachowa odpowiedz to albo poszukaj w wyszukiwarce albo napisz mail do GRASIKa z linkiem do tego tematu - ona zawsze ma niezle odpowiedz

powrót do żywienia po latach przerwy

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 808 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 5282
a mi sie opłaca jeść surowe, nie są takie złe, można się przyzwyczaić, a poza tym trzeba być twardym a nie miętkim.. hehe

..........

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

żle ćwiczyłam czy ..?

Następny temat

Gotowa dieta - potrzeba oka experta

WHEY premium