SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jaki piec do pizzy kupić? Co polecacie?

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5679

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 38 Wiek 26 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 507
Witam.
Jestem pizzo maniakiem i parę dni temu zamknęli mi ulubioną neapolitańską pizzerie i nie mam gdzie robić cheatów :P Pomyślałem, aby kupić piecyk do pizzy i zastanawiam się pomiędzy g3ferrari albo electra pizza express napoli. Posiada ktoś może jakiś z nich i może zdać opinie jak wychodzi pizza? Na korzyść tego drugiego jest fakt, iż posiada 450st temp a g3ferrari 400, ale czy to będzie znacząca różnica? Ten pierwszy za to wydaje się lepiej wykonany i trwały. Z góry dzięki za opinie lub polecenia :)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Jak się chce można kupować sobie najdroższe piece itp, ale jak się pizzy nie umie robić to sprzętem tego nie nadrobimy.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14678 Napisanych postów 53199 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400735
Witaj,
jak chodzi o takie sprawy, to raczej na forum nie znajdziesz odpowiedzi na Twoje pytanie. Ja osobiście bawię się z piekarnikiem i kamieniem
Co do info o piecyku są grupy na FB jak np. Klub Miłośników Pizzy czy inne grupy. Tam spokojnie znajdziesz odpowiedź na to, który piecyk lepszy. Niestety chyba większość piecyków i tak trzeba poddać modyfikacjom żebym osiągnąć odpowiedni efekt w postaci pizzy neapoletanskiej
A może po prostu łatwiej będzie znaleźć nową pizzerię?
1

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 38 Wiek 26 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 507
Poczytałem wdł twojej rady opinie na forach na fb i zamówiłem g3ferrari. Zobaczymy czy mam umiejętności pizzermana bo wielu ludziom wychodzi naprawde ładna pizzunia :D Duży plus zrobienia w domu, że wiem co jem zwłaszcza, że aktualnie redukuje a przepisy na ciasto to zazwyczaj 350g mąki na 2 pizze, więc spokojnie w około 1k kcal można się zmieścić na jedną pizze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94867 Napisanych postów 364861 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670290
Daj znać jak się sprawdza i podziel się jak nie pizza to chociaż zdjęciami

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3173 Napisanych postów 4131 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 130088
U mnie akurat brat cioteczny pracuje na g3ferrari i bardzo sobie chwali , wiec myśle że warto w niego celować :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14678 Napisanych postów 53199 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400735
Zapraszam, do mojego bloga w Kuchni SFD Troszkę się bawię w placki

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 38 Wiek 26 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 507
Okej myśle w ciągu tygodnia dodam fotke, bo jeszcze mąke 00 i pomidorki jakieś dobre muszę zamówić a przed świętami czasami na paczke to i tydzień się czeka. Napewno zdam relacje co do samego pieca :) a na blog o szamce z chęcią wpadne, mam aktualnie 2500kcal więc chociaż popatrzeć będę mógł :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14678 Napisanych postów 53199 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400735
Co do mąki, to chyba moja ulubiona na ten moment to Caputo Nuvola 5 Stagioni Rosso też daje radę
Pomidory Mutti chyba najlepsze

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 38 Wiek 26 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 507
Ja będe używać mąke caputo pizzeria i bawić się w ciasto, które ma fermentować w lodówce :D pomidorki pelati z puszki osobiście używam z alledrogo po 4 zł za puszkę wychodzi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14678 Napisanych postów 53199 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400735
Mi Caputo Pizzeria tak średnio podeszła. Wolę mąki o większej sile
U mnie proces wyrastania zawsze min. 24h

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 38 Wiek 26 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 507
A ja właśnie fajnie wspominam caputo pizzerie,ale zobaczymy jak to będzie :d dziś na wieczór strzele pierwszą pizzunie po ok 16h wyrastania w lodówce a jutro po ok 40 h i zobacze czy będzie większa różnica
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Keto omlet biszkoptowy

Następny temat

Najlepszy blog grudnia 2021 -głosowanie

WHEY premium