SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta ostatni tydzień przed sesją

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 757

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

26

Płeć

m

Cel

redukcja

Waga

75

Wzrost

170

Poziom bf (zdjęcie poglądowe)

8

Aktywność w ciągu dnia (cały tydzień): (praca/uczelnia/zajęcia domowe? O której trenuję, wstaję, kładę się spać? O której mam przerwy w pracy?)

Uprawiane sporty, częstość i intensywność treningów, staż treningowy, sprzęt którym dysponuję (wyposażenie siłowni)

Stosowane wcześniej diety, ich wpływ na sylwetkę, obecne odżywianie

Stan zdrowia (preferowane badania lekarskie)

Stosowana lub planowana suplementacja

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 190 Wiek 30 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3022
Cześć panowie,
podpowiedzcie mi.
Czy na ostatni tydzień przed sesją (pomijam tam dni ładowania ww), zejść z białkiem niżej niż dotychasz z 3g/kg na około 2.3/kg i dodać więcej tłuszczy, czy zostać na tym 3g/kg białka ? Zszedłem do 1500 kcal już na koniec teraz i myślę czy żeby lepiej trochę funkcjonować nie dorzucić tłuszczy więcej.
Pozdrawiam
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33094 Napisanych postów 23179 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278086
Wstaw diete w tej formie i będzie można coś więcej doradzic http://m.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6269 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
W jakim celu spożywasz 3 gramy białka na kilogram masy ciała? Przecież przy 1500 kalorii to wychodzi prawie samo białko. Ile czasu to już trwa i jak wyglądało wcześniej? Nie bardzo wiedzie w tym sens. Opisz dokładniej to wszystko, bo z tego co piszesz, to ciężko tutaj o racjonalne postępowanie. Musimy poznać szczegóły rozkładu dietę dłuższej perspektywie.

Wyżej otrzymałeś link do regulaminu działu. Wrzuć według jego opisu dietę. Zobaczymy jak to wszystko wygląda. Będzie można stwierdzić coś więcej na ten temat.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 190 Wiek 30 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3022
Białko trzymałem wysoko, co by jak najwięcej jeszcze spalić fatu ale fakt, za dużo już było, a raczej za mało kalorii żeby je trzymać tak wysoko. Do tej pory jechałem na ok 1800/1700 kcal, w tym tygodniu zszedłem do 1500.
Generalnie podwyższyłem tłuszcze do ok 1g/kg, zmniejszyłem białko do ok 2g/kg a węgle max 50g.
Tylko zastanawiam się czy zostać na tych 1500 czy trochę nie podnieść żeby mnie nie zjadło na koniec. Głodować jakoś strasznie nie głoduję, ale wiadomo, że z chęcią by się zjadło coś więcej, aczkolwiek bardziej mi chodzi tak jak mówię, żeby mnie nie zjadło. Sesja w sobotę za tydzień. Plan już mam ułożony treningu, odwadniania, ładowania, tylko jeszcze myślę z tymi kaloriami teraz przez te 3 dni czy zostać czy nie.

Co zjadłem dziś:

Śniadanie:
50g boczku parzonego
3 jaja
2 parówki berlinki z kurcząt
chleb tostowy 50 g
ser gouda 16 g
szynka z kurczaka 36 g
fistaszki 20 g
+ kaps omega3 i reszta witamin i minerałów
To daje : 764 kcal B 53,3 T 47,7 W 29,5

Zostały mi 4 porcje po 50g kury + warzywko(350g brouła/4) + 50g iso biotech

To da : 1448 kcal B 165.8 T 67,9 W 50

Wiem, że nie jem czysto ale różnie jem tak naprawdę, póki co jeszcze sól normalnie trzymam także bardzo nie patrzę.

Moja waga obecnie to 76,5(wczoraj bodajże się ważyłem na czczo)
fotka dzisiaj z rana po saunie tak jbc

No i myślę czy nie podbić tak do 2000 czy już zostać do ładowania.









Zmieniony przez - fluent w dniu 2019-07-28 14:23:01
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Makroskładniki a nadwyżka tłuszczy lub cukrów prostych

Następny temat

Siemano

WHEY premium