Robiłem inne badania i na stronie laboratorium znalazłem również m.in. pakiet dla sportowców, w którym opis jednego z badań brzmi "białko całkowite – białko jest podstawowym elementem budulcowym mięśni, dlatego jest niezwykle ważne u osób uprawiających aktywność fizyczną. Ważnym jest aby kontrolować zarówno niedobory, jak i nadmiar białka, który może być groźny dla nerek. Nadmierna podaż biała w diecie u osób aktywnych fizycznie nie jest zjawiskiem pożądanym." Stąd mój pomysł, chciałem sprawdzić czy nie spożywam zbyt dużej ilości białka lub zbyt małej. Mięso, które kupuję jest z marketu, więc tak na prawdę nie wiem dokładnie ile tam jest białka, w dodatku po ugotowaniu.
Moja dieta to:
8.00
banan, 90 gram piersi z kurczaka odważonej po ugotowaniu,
100 gram płatków owsianych odważonych przed gotowaniem
12.00
90 gram piersi z kurczaka, 150 gram chleba z mąki pszenno-żytniej z masłem orzechowym, jabłko, pomarańcza,
17.00
90 gram wołowiny, 100 gram makaronu z mąki durum, 200 gram ziemniaków
o godzinie 18.00 co drugi dzień trening na siłowni
20.00
90 gram piersi z kurczaka, 120 gram ryżu białego długoziarnistego, banan
22.30
100 gram twarogu półtłustego, jajko gotowane, pomidor, orzech włoski, kilka laskowych, mała łyżeczka wiórków kokosowych
Zmieniony przez - mjk2000 w dniu 2019-07-06 17:04:07
Zmieniony przez - mjk2000 w dniu 2019-07-06 17:04:42
Zmieniony przez - mjk2000 w dniu 2019-07-06 17:05:14