SKLADNIKI:
- 2 jaja L
- 100g twarogu chudego
- 75g banana
- 50g awokado
- 100g jogurtu naturalnego
- 20g wiorek kokosowych
- 10g siemienia lnianego
- 15g kakao
- 35g proszku budyniowego (czekoladowy)
- 20g maki kokosowej
- 50g zmielonych na drobno platkow owsianych
- 40g maki gryczanej
- slodzik wedle uznania
WYKONANIE:
jaja, twarog, banana, awokado i jogurt naturalny blendujemy na jednolita mase. dodajemy reszte skladnikow i calosc mieszamy. powstala masa wypelniamy formy na muffiny i wstawiamy do piekarnika na 20 min w 180 stopniach. studzimy i wkladamy do lodowki. im dluzej tam poleza, tym beda smaczniejsze. muffiny wychodza o niebo lepsze bez uzycia proszku do pieczenia, stad brak go w przepisie.
Makro dla calosci: 56g bialka ; 44g tluszczow ; 97g weglowodanow ; 1008 kcal
SMACZNEGO
when im going to do some mountaineering actually im going back home