SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta redukcyjna 94kg do oceny

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 656

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 79
Cześć, planuję wejść od przyszłego tygodnia na redukcję. Wymiary to 94kg/190cm wzrostu, tkanka tłuszczowa 20-21%, tryb życia siedzący i mało ruchu.
Ułożyłem sobie dosyć prostą dietę, której mogę się w pełni trzymać, rotując do niej inne pełnowartościowe produkty jako zamienniki, co by nie było nudno.

Czy tłuszcz w postaci oleju kokosowego(5g do jajek i 10g do smażenia mięsa wliczam w diete?) Nie wydaje mi się, żeby podczas smażenia wciągnęły jajka i mięso ten tłuszcz w pełni.








Zmieniony przez - pabloo85 w dniu 2019-01-10 18:01:13

Zmieniony przez - pabloo85 w dniu 2019-01-10 18:01:41
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
to daj połowe mniej jak uważasz że tyle nie potrzeba i zostaje na patelni.

Ten boczek podaj przed obróbką, wszytskie produkty się podaje przed chyba że wrzucasz boczek np 50g i wyjmujesz 35g usmażonego czy 35g wrzucasz surowego to będą różnice

Jak robisz boczek to na tym boczku nawet jak go zdejmiesz to spokojnie na tym co zostało jajeczncie zrobisz, kokosowy tu zbędny

Zróżnicowałbym xródła tłuszczy a nie tylko kokosowy

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 1493 Wiek 31 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 50786
tluszcze na ktorych smazymy wliczamy 100% w bilans
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 79
Boczek oczywiście surowy 35g, nie ten produkt dodałem. Jeśli chodzi o tłuszcze to jem też orzechy laskowe,migdały, często jem sałatkę z oliwą z oliwek, ryba raz na jakiś czas.
1. Czy muszę wtedy brać kwasy omega 3, czy wystarczy ich w diecie?
2. Czy wszystkie posiłki, produkty, makro i kaloryka mniej więcej w porządku? Jeśli schodziłbym niżej z kaloriami to z czego ucinać? W tym wypadku chyba tłuszcze, bo węgli i tak nie jest bardzo dużo?
3. O jakimś spalaczu można myśleć pewnie dopiero później? Przy tłuszczu powiedzmy 17-18%?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
1 są dwa rodzaje O3 EPA i DHA z ryb i ALA ze źródeł roślinnych który słabo konwertuje do epa i dha
2 mogą być tłuszcze
3 coś w okolicach 18% spokojnie mozna dodać

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wskaźnik Total body water

Następny temat

Sprawdzenie diety na 'rekompozycje'

WHEY premium