W tej chwili jestem po 3 miesięcznej przerwie w regularnych treningach. W czerwcu zacząłem mieć problemy z łokciem i prawie przestałem ćwiczyć. Skutek tego taki że dieta też się mocno rozluźniła i ostatni pomiar wykazał 18% tłuszczu przy 81 kg wagi.
Ułożyłem zalążek diety, na razie dwa dni monotonnie, te same produkty, ale takiego rozkładu makro chciałbym się trzymać do końca miesiąca. Trening FBW 3x w tygodniu. W pierwszej kolejności chciałbym wrócić na 15% fatu, przy min. utracie mięśni, optymistycznie wierzę że uda mi się to w ciągu 5-6 tygodni przywrócić. Na początku czerwca miałem poniżej 15% ale waga była poniżej założonego minimum czyli niecałe 79 kg, potem przyrastałem już tylko w pasie :(. Największym moim problemem jest poziom wiscelarnej tt, obecnie 7, 4 miesiące temu było 5. Zawsze schodziła opornie, treningi zacząłem w grudniu 2016 z 86 kg wagi i 19 % tt.
Mam problemy z trawieniem błonnika, rozpiska trenera zawierała go zbyt dużo i pierwsze 2,5 miesiąca poszło na marne, bo rozregulowałem całkowicie trawienie i po 4 tygodniach każdy posiłek wywoływał rewolucje żołądkowe. Waga spadła, ale poziom fatu wzrósł do 21. Przyciąłem mocniej węgle, jadłem mniej tych z błonnikiem (głównie wafle ryżowe, po treningu banany, kaszę) i trawienie wróciło do normy. Z wagą zleciałem na 78 pod koniec kwietnia, przy 12 kg tłuszczu i 5 wiscelarnej. Skończyłem treningi personalne, obcięcie kcal do prawie 1500 upewniło mnie, że nic z naszej współpracy nie będzie i lepiej zrobię jak sam będę próbował wypracować sobie właściwy dla mnie system odżywiania. Potem wczasy w maju, kontuzja łokcia, rozluźnienie tematu i jestem spowrotem na 18% fatu, ale z mniejszą wagą.
Chcę teraz zobaczyć co będzie się działo przy 3000 kcal w dni treningowe i 2500 w bt i nanieść po 3-4 tygodniach odpowiednie korekty. Jest to moja pierwsza taka rozpiska, więc proszę o wyrozumiałość, za wszelkie uwagi będę wdzięczny.
Mam jeszcze pytanie techniczne o prowadzenie dziennika, w jaki sposób można w ogóle wykorzystać szablony posiłków, mam kilka stworzonych ale nie umiem ich wykorzystać, przy rozpisywaniu kolejnych dni korzystam tylko z produktów w schowku.
Dzień treningowy 3000 kcal
Dzień bez treningu 2500 kcal
Zmieniony przez - mikos77 w dniu 2017-09-12 23:02:10