SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Śledzie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 3704

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 167 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 7715
Witam!

Planuję wrzucić do jadłospisu śledzie. Chodzi mi o te gotowe do spożycia w occie czy tam nie wiem w czym.

Czy włączenie na stałe do jadłospisu jest dobrym pomysłem? jeżeli tak to jakie wybierać w jakiej zalewie? (przed spożyciem przepłukiwał bym wodą)

Pozdrawiam!
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1128 Napisanych postów 3781 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68587
W solonych śledziach niestety też mogą być dodatkowe konserwanty (raczej przeważnie są) i to z tych potencjalnie rakotwórczych, jak benzoesan sodu, który w kwaśnym środowisku (ocet z zalewy, śmietana do śledzi...) tworzy jakieś groźne związki. Stąd albo trzeba szukać jakichś lepszych śledzi tylko z solą albo lepiej je dobrze wymoczyć i nie jadać zbyt często. Szczególnie alergicy i osoby z problemami jelitowymi (i innymi z układem pokarmowym) powinny to mieć na względzie. Co do składu, to i tak zawsze trzeba się upewnić w sklepie co do konkretnego produktu - obsługa ma obowiązek go podać, musi być na opakowaniu zbiorczym - można ściemnić, że się jest alergikiem i potrzebuje szczegółowego info (wiem, nieładnie :P).


Zmieniony przez - M-ka w dniu 2017-02-14 14:26:25
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9071 Napisanych postów 82767 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 700011
Zdecydowanie świeże
W occie sporadycznie , choć wiem ze dobre
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Staraj się celować w świeże ryby.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
świeżego raczej trudno będzie mu zjeść, nawet i jak je usmaży to skubane mają w opór ości, tak zwane matiasy czy kupne w wiaderkach po 5 kg ok.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 167 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 7715
anubis84
świeżego raczej trudno będzie mu zjeść, nawet i jak je usmaży to skubane mają w opór ości


Dokładnie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 167 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 7715
Jak raz na tydz. dam to się chyba świat nie wali. Tylko w jakiej zalewie mają być?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 118 Napisanych postów 233 Wiek 37 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 6245
Ja jem dwa razy w tygodniu sledzie w oleju Pyszne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Najlepiej normalne śledzie z wiaderka. U mnie pamiętam że je zawsze na święta się wstawia w oliwe cebulkę i ocet.


Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2017-02-14 12:12:42
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 118 Napisanych postów 233 Wiek 37 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 6245
ja kupuje w wiaderku wrzucam je do sloika i wrzucam cebulke i oliwe z oliwek i po dwoch dniach sa bardzo smaczne
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Matjas, a sledź a'la matjas to wielka różnica polecam rozejrzeć się po mieście za takim rarytasem. Doprawiasz wedle uznania i masz bogactwo składników. U nas w krk na Krupniczej można takie filety kupić i różne z nich już gotowe handmade przekąski; tatar, sałatki, chutney, etc.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 167 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 7715
No dobra z wiaderka... czyli same śledzie+sól?, czy może w zalewie octowej czy może innej?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ektomorfik Redukcja czy rekopozycja?

Następny temat

Tatar

forma lato