Szacuny
11148
Napisanych postów
51557
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam.
Mam ułożoną diętę. Jest ona poprawna( pamiętam o zmianie składników). Dieta 3300kcl i mam problem ze zjedzeniem jej.
Diete zmniejszyłem już do 4 posiłków i nadal jest masakryczny problem.
Wstaje o 6:40. Kąpiel i zayczynam gotować ryż/kaszę.
Na śniadanie 7:30 zjadam 4 jajka jako jajecznica.
następny posiłek mogę zjeść dopiero o 14:30
Ryż jest ugotowany, a mięso szybko usmażę.
Ale to jest 200g ryżu + 100g mięsa. Normalnie potrzebuję na to 40 minut, a ja muszę o 15 być już w pracy, a dojazd trwa 15 minut. A więc oznacza to, że na zjedzenie tego mam 15 minut, w między czasie przygotowanie i toaleta..
Następny posiłęk po pracy i treningu, czyli około godziny 19:30-20:00.
ZNów z 200g ryżu lub kaszy + 100g mięsa.
A później o 22:00- 20:30 jeszcze raz to samo.(200g kasza/ryż + 100g mięsa)
Po trzech tygodniach nie mam już siły tego przejeść,a nawet czasu. czuję się wzdęty, a brzuch wiecznie wypchany. Jestem najedzony aż nad to i nie nadążam z trawieniem.
Nie mogę użyć gainerów.
A więc czy są jakieś inne rozwiązania?
Szacuny
3035
Napisanych postów
51765
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
349847
Możesz spróbować część kcal podmienić tłuszczem. Jadasz w ogóle jakiś poza jajami? Ryż częściowo możesz też zamienić na owoce. Intensywne przyprawianie też będzie tu pomocne.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
1
Napisanych postów
22
Wiek
27 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
577
Intensywne przyprawianie = mocne południowe wiatry :D ciężki temat.
Tłuszcze oprócz jaj są jeszcze z oleju(obecnie już kokosowy, wcześniej lniany, a poprzednio kujawski) do smażenia, który używam i z mięsa.
Raz jem kurczaka/ryby(czasami), a a raz łopatkę wieprzową(ale nie z marketu).
Owoce to słabe źródło węgli moim zdaniem.
Zmieniony przez - Radziu44 w dniu 2016-11-21 21:54:56
Szacuny
1
Napisanych postów
22
Wiek
27 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
577
dla mnie też. raz kasza raz ryż. Czasami to i to. W sumie to więcej ryżu, a wychodzi go na ogół dziennie 500g. (pół kilo).
Szajki jak zrobić najlepiej?
Bo 2 litry szejka to słabe rozwiązanie.
A te rodzynki to zwyczajne, czy jakieś specjalne muszą być?
Zmieniony przez - Radziu44 w dniu 2016-11-21 22:39:59
Szacuny
1
Napisanych postów
22
Wiek
27 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
577
To co wyżej podałem to sa aktualne. A ta ze zrzutu była poprzednia, wrzuciłem dla przykładu, bo na niej się opieralem.
Mięso przed obróbka ważę. Zapotrzebowanie procentowo wyliczone. Może musze dać mniej wegli, a więcej tłuszczy? Zmiana proporcji?