SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Themormix - anaboliczne przepisy

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2056

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 2922 Wiek 36 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 39867
są tu jacyś użytkownicy cudownego sprzętu jakim jest Thermomix?
jak tak, to termomisie - jakieś sprawdzone anaboliczne przepisy?
może próbował ktoś robic już masło orzechowe własnej produkcji?

pyta świezo upieczony właściciel

baczny obserwator

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
KoZiK
są tu jacyś użytkownicy cudownego sprzętu jakim jest Thermomix?
jak tak, to termomisie - jakieś sprawdzone anaboliczne przepisy?
może próbował ktoś robic już masło orzechowe własnej produkcji?

pyta świezo upieczony właściciel


Ja robię masło orzechowe w termomixie regularnie. Także tahini z prazonego sezamu łuskanego i niełuskanego. Wyrabiam w nim ciasto na chleb i czasem na bułki, jak piekę większą ilość. Uzywam tez do mielenia ziaren, jak dodaje do chleba, maku na makowce,miksowania zup na krem itp. Robię też sosy, np. beszamelowy, bo wychodzi idealnie gładki, bez grudek.
Gotowac w nim nie gotuje, bo ... pojemnośc za mała. Wg instrukcji jest na 3 osoby, ale wg mnie mogłabym w nim gotować tylko dla siebie. No może jakiejś zupy krem wystarczają na 2 osoby jako dodatek do obiadu, ale np.ten pojemnik do gotowania na parze jest wg mnie jakiś mikro - dla mnie samej jest za mały na porcje warzyw i np. kawałek mięsa czy ryby.

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94632 Napisanych postów 364611 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1669578
daliście się naciągnąć na to?
3

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
Ja mam termomix od ponad 5 lat i uważam,że jest bardzo przydatny. Często uzywam i nadal działa bez zarzutu. Pewnie teraz jest wiecej tańszych urządzeń tego typu, ale nie wiem jak z ich niezawodnością, bo sie już tym nie interesowałąm. Znam osoby, które maja termomixy i je polecają i tych jest większość, ale i takie, które zakupu żałują, bo urzadzenie jest nieprzydatne.
Aha, odnosnie poprzedniego postu, zapomiałam dodać,że wszelkiego rodzaju szejki, w tym z lodem , wychodzą super . Robiłam także mrozona kawe w tym.


Zmieniony przez - alhambra1970 w dniu 2016-10-30 08:37:47

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 2922 Wiek 36 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 39867
lodzianin1
daliście się naciągnąć na to?

ja kupiłem model tm21 za 650zł
5k za nowy w życiu bym nie dał

alhambra1970

Ja robię masło orzechowe w termomixie regularnie.

daj jakąś krótką instrukcję jak to masło robisz, bo mam naprawdę spory zapas orzechów a masło spożywam codziennie

baczny obserwator

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
Instrukcja? Po prostu wrzucam mix orzechów = ziemne,laskowe, migdały , nerkowce , włoskie itp., w zalezności co mi w danym momencie pasuje i miksuję . Używam przewaznie niesolonych orzechów , więc dodaję sól i stewie jako słodzik. Zaczynam generalnie od wysokich obrotów - 10, w mieczyszasie ze dwa-trzy razy otwieram pokrywe i zgarniam masę z boków naczynia. Na koniec ustawiam moc miksowania na 5 aż do uzyskania dośc płynnej masy- troszkę stęzeje po ostygnięciu. Pakuję do słoika i do lodówki. Wytrzymuje tam na pewno do miesiaca, zwykle po takim czasie muszę robic juz nowe.


Zmieniony przez - alhambra1970 w dniu 2016-10-31 22:20:29
1

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1 Wiek 33 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 40
Polecam przed zrobieniem masła orzechy namoczyć na 12h w wodzie po czym osuszyć na ręczniki papierowym i wysuszyc w piekarniku do sucha aż będą chrupiące tylko z temp uważać. Ok. 120C. Orzechy wtedy mają więcej wartości. Potem do mixera dodać stewie i sól i obroty na 10 ;)) pychaaaaa
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
AAA tak ! Zgadzam się , z prazonych wychodzi duzo lepsze. Prażę orzechy w sumie od niedawna, ale nie moczę ich wczesniej. Sezam do tahini zawsze prazony.

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zrazy indycze by Disarrays

Następny temat

Placki jaglane by GrUbYgr

WHEY premium